naar de top voor KIKA – Gran Paradiso 4061m

Beklim de Gran Paradiso en help leeftijdsgenoten met kanker

  • Beklimmen van de hoogste berg van Italië
  • Geld ophalen voor KIKA - help leeftijdsgenoten met kanker
  • Voor sportieve, betrokken jongeren tussen 15 en 17
  • begeleiding door Edmond Öfner, bekende Nederlandse klimmer
Data & Prijzen
Prijs
€ 700,00
Duur
7 dagen (5 dagen in de bergen)
Personen
6 tot 8 deelnemers
Gids
UIAGM gidsen en Edmond Öfner
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Ben jij tussen de 15 en 17 en wil je mee naar de top van de Gran Paradiso, de hoogste berg van Italië (meer dan 4000 meter)? En wil je je hard maken voor leeftijdsgenoten die niet kunnen wat jij wel kan omdat ze kanker hebben? Lees dan verder.

In de zomervakantie reis je met een groepje van 8 leeftijdsgenoten af naar Italië waar je een trektocht van ruim een week maakt. Tijdens deze trektocht klauter je over rotsen, loop je over gletsjers met touw, stijgijzers en een pickel, slaap je in berghutten en beklim je twee hoge toppen waaronder de Gran Paradiso. Voorafgaand aan de tocht in de Alpen heb je je teamgenoten al ontmoet en samen hebben jullie meer dan €8.000,- binnengehaald voor KIKA.

Je expeditieleider is Edmond Öfner. Edmond is een ervaren avonturier en expeditieklimmer. Hij heeft onder andere de Mount Everest beklommen en veel moeilijke technische beklimmingen op zijn naam staan. Ook heeft hij expedities georganiseerd naar de geografische noord- en zuidpool en nog veel meer. Maar boven dit alles wil hij heel graag jou ontmoeten en samen met jou en 7 andere klimmers iets moois doen voor jongeren in Nederland die het moeilijk hebben.

De tocht wordt gesponsord aangeboden door Mountain Network, Edmond en Simon, waardoor je tegen een zeer gunstig tarief kan deelnemen. Het maximaal aantal deelnemers is 8, dus wees er snel bij.

Voorbereidingsbijeenkomsten

Voorafgaand aan de tocht in de Alpen kom je twee keer samen met je team. Tijdens deze bijeenkomsten leer je je teamgenoten kennen, ga je actief op pad (en leer je onder andere klimmen in de hal), bedenk je gezamenlijk sponsoracties en wordt je het een en ander verteld over materiaal, uitrusting en de beklimming. De voorbereidingsbijeenkomsten worden gehouden in het midden van het land en staan onder leiding van Edmond.
Data in overleg

Sponsorbedrag voor KIKA

Het is de bedoeling dat ieder teamlid minimaal €1.000 ophaalt voor KIKA. Jullie expeditieleider Edmond zal je hierin ondersteunen. Onder andere door ideeën uit te wisselen, ervaring van eerdere KIKA expedities te delen en je te coachen tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten. De ervaring is dat het ophalen van een dergelijk bedrag met een gezonde dosis inzet en motivatie goed te doen is. Na je inschrijving maak je een account aan op de website https://www.sportenvoorkika.nl/. Dat platform kun je gebruiken om je sponsorbedrag binnen te halen.

Accommodatie

In het dal slaap je op de camping in Pont. Je kunt je eigen tent meenemen of die regelen wij voor je. Dat inventariseren we tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten. Zorg dat je een matje en slaapzak meeneemt voor de nachten op de camping, want de temperatuur ’s nachts kan dalen tot rond het vriespunt.

Deelname

Om deel te nemen heb je geen bergsportervaring nodig, hoewel bergwandelervaring wel een pré is. Je hebt wel een uitstekende conditie. Met behulp van het formulier helemaal onderaan deze pagina kun je het uitgebreide informatiedocument downloaden waarin je nog veel meer info vindt over voorbereiding, uitrusting, training en programma op de berg.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.