Gran Paradiso 4061m

Je eerste 4000-er

  • Beklimmen van je eerste 4000-er
  • De hoogste berg die helemaal in Italië staat
  • Oefenen en trainen met klimtechnieken op stijgijzers
  • Inclusief voorbereidingsdag in Nederland
Data & Prijzen
Prijs
€ 895,00
Duur
5 dagen (3 dagen in de bergen)
Personen
4 tot 8 deelnemers
Gids
1 gids per 4 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

De Gran Paradiso is met 4061 meter de hoogste berg die volledig in Italië staat. De berg staat midden in het gelijknamige natuurpark dat bekend staat om zijn enorme populatie steenbokken. Tijdens de beklimming zie je de Mont Blanc in de verte rood opgloeien bij de opkomende zon. De laatste rotspassage voordat je de Madonna mag omhelzen op de top is nog wel even spannend, dat maakt de prestatie alleen maar groter. Een prachtige eerste 4000-er.

Na een dag acclimatiseren en oefenen met stijgijzers, begeven we ons naar het zonnige Italië. Daar beklimmen we de Gran Paradiso via Rifugio Vittorio Emanuele. Als de zon opkomt ben jij al uren onderweg en is de top al in zicht. Het uitzicht vanaf de top is overweldigend. Op een heldere dag kan je de Matterhorn in Wallis zien liggen.

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Chamonix
Dag 2. Gletsjertocht- en oefeningen Mer de Glace
Dag 3. Aanloop rifugio Vittorio Emanuele, Gran Paradiso
Dag 4. Beklimming Gran Paradiso (4061m)
Dag 5. vertrek

Voorbereidingsbijeenkomst

Ter voorbereiding op de tocht ben je welkom op 15 april in ons klimcentrum Nieuwegein. Daar krijg je uitleg over je materiaal / training en kan je kennismaken met wandklimmen. We hebben hiervoor een programma in elkaar gezet, zodat het klimmen is toegespitst op jouw Gran Paradiso beklimming. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma  zodat je onderling kunt afstemmen om samen te gaan.

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Refuge Albert 1er, Cabane du Trient, Refuge de Tête Rousse en Refuge du Goûter, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Om deel te nemen heb je geen bergsportervaring nodig, hoewel bergwandelervaring wel een pré is. Je hebt wel een uitstekende conditie.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.