Grossglockner 3798m

Beklim de hoogste berg van Oostenrijk

 • Beklim de hoogste berg van Oostenrijk
 • Beklimming ook zonder bergsportervaring mogelijk
 • Uitgebreide acclimatisatie met o.a. beklimming van de Grossvenediger
 • Oefenen en trainen met klimtechnieken op stijgijzers
 • Inclusief voorbereidingsdag in Nederland
 • Boek de Grossglockner samen met de Zugspitze beklimming en krijg een korting van €50,- op het programma van de Grossglockner
Prijs
€ 1295,-
Duur
7 dagen (5 dagen in de bergen)
Personen
3 tot 8 deelnemers
Gids
1 gids per 8 deelnemers tijdens de eerste dagen, 1 gids per 3 deelnemers tijdens de Grossglockner beklimming
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Grossglockner beklimmen? De Grossglockner is met 3798 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Oostenrijk en de Oost-Alpen. Hoewel de Grossglockner lager is dan bijvoorbeeld de Mont Blanc, doet een beklimming van de Grossglockner niet onder voor andere toppen in de Alpen.

Ondanks de uitdagende route is het mogelijk om de Grossglockner te beklimmen voor mensen zonder noemenswaardige bergsportervaring maar met een zeer goede conditie. Mountain Network begeleid al ruim 20 jaar mensen met weinig of geen bergsport ervaring bij de voorbereiding en beklimming van bergtoppen over de hele wereld.

Grossglockner wordt omgeven door Hohe Tauern nationaal park – een spectaculair landschap gevuld met markante rotswanden, watervallen en wilde dieren waaronder steenbokken, baardgieren en zelfs lynxen. In deze omgeving bereid je stap voor stap je beklimming voor.

Van dag tot dag

Dag 1 – aankomst

In de namiddag kom je aan in Neukirchen am Grossvenediger in Oostenrijk.

Dag 2 – Kürsinger Hütte

In de ochtend loop je naar de Kürsinger hut (2547m) en we gebruiken de middag voor onze eerste 4 uur durende acclimatisering tocht door een blokkenterrein naar de Keeskogel (3291m). Stijgen: 1350 hoogtemeter | Dalen: 750 hoogtemeter | Afstand: 8 km

Dag 3 – Gletsjer training

Na het ontbijt in de hut vertrekken we naar de nabijgelegen Obersulzbach gletsjer voor gletsjer- en ijstraining. Je zult oefenen met stijgijzers, pickel en touw- en reddingstechnieken.  

Dag 4 – Grossvenediger

De beklimming van de Grossvenediger (3666m) is relatief eenvoudig, de tocht duurt ongeveer 8uur en vormt de perfecte oefentocht om aan lopen op stijgijzers over sneeuw en ijs te wennen. Stijgen: 1127 hoogtemeter | Dalen: 1750 hoogtemeter | Afstand: 15 km

Dag 5 – Stüdlhütte

We de beginnen de 5e dag met een rotsklim training in de Klettergarten, waar we oefenen om met en zonder stijgijzers op rotsen te bewegen. In de middag maken we een wandeltocht van ruim 2 uur naar de Stüdl hut (2802m). Stijgen: 800 hoogtemeter | Dalen: 0 hoogtemeter | Afstand: 2,5 km

Dag 6 – Grossglockner

Vandaag beklimmen we hoogste berg van Oostenrijk, de 3798 meter hoge Grossglockner. Alles wat je tijdens de week en het voorbereidingstraject hebt geleerd wordt vandaag in de praktijk gebracht. In touwgroepen van maximaal 3 deelnemers en een gids vertrekken we richting de gletsjer. We vervolgen onze weg over stijle ijsflanken, klim passages en de beroemde rotskam naar het ‘dak’ van Oostenrijk. Na een pauze dalen
we af naar de parkeerplaats bij Lucknerhaus waar we het succes van de ongeveer 10 uur durende tocht vieren, alvorens we terugrijden naar ons pension in Neukirchen waar ons laatste avondmaal van de week op ons wacht.  
Stijgen: 1100 hoogtemeter | Dalen: 1900 hoogtemeter | Afstand: 16 km

Dag 7 – Vertrek

Na het ontbijt neem je afscheid van elkaar en vertrek je weer naar huis.

Accommodatie

Je slaapt 3 nachten in het dal in een pension aan de voet van de Grossvenediger; de eerste nacht, de nacht na de beklimming van de Grossvenediger en de laatste nacht. De overige 3 nachten breng je door in berghutten.

Deelname

Om deel te nemen heb je geen bergsportervaring nodig, hoewel bergwandelervaring wel een pré is. Je hebt wel een uitstekende conditie.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.