Zugspitze klimcentra 2962m

De hoogste berg van Duitsland

 • Uitdagende route met spectaculaire klettersteigs.
 • Voor klimmers en bergliefhebbers de perfecte eerste alpiene ervaring.
 • Ideaal als je al ervaring hebt met klimmen in de klimhal.
 • De hoogste berg van Duitsland.
Prijs
€ 285,00 (Speciale prijs voor strippenkaart- en abonnementhouders.)
Duur
2 dagen
Personen
5 - 15
Gids
1 UIAGM gids per 5 deelnemers vanaf Höllentallangerhutte.
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie – je hoeft slechts in de lift te stappen die je naar de top brengt. Maar voor de bergsporter is er een veel uitdagender manier om de top te bereiken. De verschillende flanken van de steile berg bieden - zowel voor de beginnende, als de meer ervaren bergsporter - uitdaging en avontuur. Tijdens deze reis beklim je de Zugspitze via het spectaculaire Höllental. Onderweg kom je langs verschillende klettersteigs. Deze zijn nergens écht moeilijk maar er zitten een aantal spannende passages bij. Deze reis is speciaal samengesteld voor mensen die klimmen in onze klimhallen. Klim jij binnen en wil je eens buiten klimmen? De zugspitze is een perfecte eerste alpiene ervaring!

Klettersteig passage op de Zugspitze.

Programma van dag tot dag:

Dag 1 naar de Höllentalangerhütte (600 hoogtemeter)

De eerste dag loop je met je klimmaatjes zelfstandig naar de Höllentalangerhut. Nadat je de berguitrusting hebt opgehaald bij het gidsenkantoor in Ohlstadt rij je naar het dalstation van de Kreuzeckbahn. Hier parkeer je de auto en begint de wandeling. Al snel kom je bij de spectaculaire Höllentalklamm.  Door deze steile en hoge kloof loopt een grotendeels door mensen gemaakt pad.  Via deze kloof kom je uiteindelijk weer bij een wandelpad dat uitkomt bij de Höllentalanger hut (1381m). 

Dag 2 De top (1600 hoogtemeter)

Vandaag sta je vroeg op, zodat je voldoende tijd hebt voor de beklimming. Je hebt namelijk 1600 hoogtemeters voor de boeg. Tijdens het ontbijt ontmoet je de gidsen. De gidsen controleren de berguitrusting en samen begin je aan de beklimming. Vanuit de Höllentalangerhut kom je al snel bij de eerste klettersteig. Het echte klimwerk is begonnen! Eén van de passages ‘Brett’ – een spannende traverse – is een veel gefotografeerd stuk. Deze steile klettersteig brengt je op de hogere hellingen die overgaan in morenen en uiteindelijk een kleine gletsjer. 

Aan het einde van de gletsjer kom je aan bij de randspleet van waaraf je de rotsen ingaat (2450m). Bedenk dat je al 1100 hoogtemeters geklommen hebt. Nu is het nog 500 hoogtemeters door de rotsen naar de top! De klettersteig is nergens echt moeilijk, maar heeft zeker wat spannende passages. Bovendien zorgen de 500 hoogtemeters voor mooie uitzichten en (af en toe) diepe afgronden. Een geweldige ervaring! Na zo’n 2 uur bereik je de top van de Zugspitze (2962m). Van daaraf ga je naar beneden met de kabelbaan. Vervolgend ga je met de trein terug naar de auto.

Deelname

Dit programma is ideaal voor mensen die al ervaring hebben met klimmen in een klimhal en eens een serieuze Alpen top willen beklimmen. Om deel te nemen aan dit programma heb je een goede conditie nodig. Het is bovendien nodig om je beenspieren extra te trainen. Tijdens de beklimming leg je op één dag 1600 hoogtemeters af; een stevige opgave! Nergens is het terrein echt moeilijk, maar het is goed als je vlot beweegt en klimt in steil terrein.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.