Alpine Rotsklimmen 3192m

Leer zelfstandig alpine rotsklimtochten maken

 • Klimmen in touwgroepen van 2, met de gids als coach
 • Prachtige tochten in het indrukwekkende Mont Blanc gebied
 • Voorbereiden op zelfstandige alpine rotsklimtochten
Prijs
€ 1050,00
Duur
5 dagen (3 cursusdagen)
Personen
2, 4 of 6 deelnemers
Gids
1 gids per 2 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

5 /5

Programma

Voor veel mensen is alpine rotsklimmen de ultieme manier van klimmen. Je bepaalt je eigen route, zekert af met mobiele tussenzekeringen en bouwt zelf standplaatsen. Daarbij zorgt de alpine omgeving (hoogte, sneeuw, gletsjers) voor extra avontuur en karakter. Je bent bij deze manier van klimmen extra aangewezen op je kennis en ervaring. Je leert het allemaal tijdens de cursus Alpine Rotsklimmen.

Bij deze korte cursus Alpine Rotsklimmen ga je op pad in het beroemde Mont Blanc graniet. Je klimt uitdagende multipitch rotsroutes op de bekende Aiguilles van Chamonix. Al doende leer je over touwtechnieken, krachtenspel en klimstrategie. Na deze week evalueer je met de gids en krijg je advies over mooie tochten binnen jouw bereik.

Deze cursus komt onder andere aan bod:

 • Routeplanning
 • Touw- en zekertechnieken in alpine routes (mobiele tussenzekeringen)
 • Routeplanning en strategie
 • Navigatie
 • Alpine gevaren
 • Reddingstechnieken

Na deze cursus heb je kennis en ervaring om ook zelfstandig de rotsen in te gaan met nuts en friends. Je bent echter geen volledig zelfstandig alpinist, je hebt bijvoorbeeld nog geen kennis over gletsjers opgedaan. We raden je daarom aan routes te kiezen waar je tijdens de aanloop geen gletsjers hoeft over te steken. Streef je naar volledige zelfstandigheid, dan raden we je aan om één van onze cursussen Alpinisme te volgen.

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst in Chamonix
Dag 2. Rotsklimmen in Les Gaillands
Dag 3. Beklimmen Brévent, Aiguilles Rouges
Dag 4. Arête des Papillions, Aiguille du Peigne
Dag 5. Vertrek

Accommodatie

Je slaapt in het dal op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc.

Deelname

Om deel te mogen nemen heb je een goede conditie nodig en je moet soepel 5a/5b kunnen voorklimmen in rots. Het is vooral verstandig om zo veel mogelijk op je gemak te zijn met voorklimmen. Probeer dat dus zo veel mogelijk te doen, het liefst ook buiten.

Klik hier voor alle data & prijzen.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.