Klettersteigcursus Alpen

Via Ferrata's voor mensen met stalen zenuwen

 • Leren om zelfstandig Via Ferrata's te beklimmen
 • Prachtige tochten in de Vanoise en Chamonix
 • Karakteristieke accommodaties in Chamonix en de Vanoise
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€ 800,00
Duur
6 dagen (4 cursusdagen)
Personen
5-10 deelnemers
Gids
1 gids per 5 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

Klettersteigen wordt in Italië ‘Via Ferrata’ genoemd. Letterlijk ‘ijzeren weg’. En dat is ook precies wat het is. Een staalkabel en andere hulpmiddelen zoals ladders en bruggen maken het mogelijk om op een veilige manier door steil terrein te klimmen. Onderschat het niet, want de routes lopen vaak door overhangend terrein en luchtige passages. Tijdens het Klettersteigen ben je op jezelf aangewezen als het op veiligheid aankomt. Tijdens de cursus leer je alles wat nodig is om zelfstandig op pad te kunnen.

Je beklimt luchtige routes met soms overhangende passages. Onderweg leer je meer over terrein, routes, meteo en tochtenplanning. Een uitdagende en leerzame week.

Je cursus klettersteigen start in Chamonix aan de voet van de Mont Blanc. Daar beklim je de eerste dag meteen de Via Ferrata van Passy. Deze luchtige Via Ferrata mét uitzicht op het Mont Blanc massief is direct een stevige start. De volgende dag beklim je Yves Pollet-Villard bij Col des Aravis. Ook een stevige klettersteig route met veel luchtige passages. Na dit avontuur verplaats je naar Fort Marie Christine in de Vanoise. In dit gebied vind je talloze Via Ferrata’s, samen met de gids en de groep bepaal je welke Routes het beste geschikt zijn om te doen.

Waarom de cursus Klettersteigen bij Mountain Network?

 • Kleine groep, intensieve begeleiding
  Met een groep van maximaal 10 man en 2 gidsen ben je verzekerd van een intensieve begeleiding en daardoor een optimale leerervaring.
 • Mooie uitdagende tochten in de buurt van de Mont Blanc
  Spectaculaire tochten in de omgeving (en nu en dan met uitzicht op) de hoogste top van de Alpen.
 • Voorbereidingscursus in de Ardennen (optioneel)
  Op onze locatie in de Ardennen kun je de Klettersteigworkshop (1 dag) doen voor een optimale voorbereiding; daar leer je alle basisbeginselen van het klettersteigen.

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Chamonix
Dag 2. Via Ferrata ‘Passy’
Dag 3. Col des Aravis – Fort Marie Christine
Dag 4/5. Via Ferrata’s in de Vanoise
Dag 6. Vertrek

Accommodatie

Het eerste deel van de week slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de derde dag verhuis je naar  het eenvoudige maar zeer karakteristieke Fort Marie Christine.

Deelname

Om deel te nemen aan de cursus Klettersteigen vragen we een goede basisconditie. Hoewel niet verplicht is het aan te raden eerst een workshop Klettersteigen in de Ardennen te volgen.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Klettersteigcursus Alpen. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Klettersteigcursus Alpen, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Klettersteigcursus Alpen
Data Informatieavond Opgeven

10-04-18 – 19:30-21:30

Alpenprogramma's (MN Nieuwegein) Geef je op