Expeditietraining Alpen

Expeditietraining voor de Denali

 • Leer expeditievaardigheden als het bouwen van een veilig onderkomen, het leven in een hoogtekamp en het maken van lange dagtochten met zware bepakking
 • Klimvaardigheden met sneeuwschoenen en stijgijzers
 • Touwtechnieken op gletsjer (aanbinden / reddingstechnieken) en het klimmen aan vaste touwen
Prijs
€ 645,00
Duur
4 dagen (3 cursusdagen)
Personen
4 tot 8 deelnemers
Gids
UIAGM berggids + MN exp leider
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

Mini Expeditie in de Alpen ter voorbereiding op expeditie naar Denali. Bepakt en bezakt met al je materiaal in je rugzak en in je pulka vertrek je 3 dagen de bergen in. Deze dagen leer je wat het is om van kamp naar kamp te trekken. Ook leer je zelfredzaam zijn als het aankomt op expeditietechnieken.

Na een overnachting in de buurt van het startpunt van de mini-expeditie, ontmoet je de gids vroeg bij het ontbijt, je tas is al gepakt. Na de kennismaking en briefing pak je je tassen en materiaal en vertrek je met de auto naar het startpunt. Deze dagen staan in het teken van het wennen aan het dragen van zware last en lange dagtochten, het oefenen van expeditievaardigheden én het leven en slapen in een winterkamp.

De expeditievaardigheden die je onder andere oefent zijn:
 • Lopen met sneeuwschoenen
 • Lopen met stijgijzers en verschillende typen terrein
 • Aanbinden in en lopen met een Pulka
 • Remtechnieken in sneeuw
 • Reddingstechnieken uit gletsjerspleten
 • Aanbinden op de gletsjer
 • Klimmen langs vaste touwen
 • Opbouw en logistiek van een goede kampplek
Locatie

De locatie van de expeditie hangt af van de sneeuw/lawinecondities van het moment. Dit wordt definitief besloten in de week voorafgaand aan de expeditie. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid één van de volgende gebieden:

 • Aletschgletsjer (startpunt nabij Furkapas in Zwitserland)
  De Aletschgletjer is de grootste gletsjer in de Alpen. De gletsjer stroomt onder andere naar beneden vanaf de Jungfrau en de Mönch. Prachtige bergen die deze dagen het uitzicht zullen domineren.
 • Ottemagletsjer (Mont Blanc massief Frankrijk)
  In het Mont Blanc gebied op de grens met Zwitserland waar je rond de Pigne d’Arolla tochten maakt. Een deel van de tocht voert langs een groot stuwmeer alvorens je op de massieve Ottemagletsjer komt.

Beide gebieden zijn goed geschikt om lange tochten te maken zonder dat het terrein al te vaak overmatig steil wordt wat met de Pulka’s niet handig is. Er is veel ruimte om de benodigde vaardigheden te oefenen en lange tochten te maken en bovendien te genieten van een prachtig berggebied

Dag 1
Je komt aan in het hotel rond of na etenstijd. Wij regelen deze overnachting voor je. Dit zal in de omgeving Chamonix zijn of in de buurt van Munster / Fiesch.

Dag 2-4
Uiterlijk 8.00u ’s morgens voegt de gids zich bij de groep en geeft een briefing voor de mini-expeditie. Iedereen heeft zijn spullen al klaar in rugzak en duffel, zodat er vlot vertrokken kan worden. De komende dagen maak je lange tochten over de gletsjer. Je bouwt 2 keer een kamp op en af en slaapt in je tent. Je ervaart wat het is om na een lange en zware dag nog je kamp op te bouwen en doet ervaring op met expedities en kamperen op hoogte. Gedurende de dagen oefen je de beschreven expeditie vaardigheden. Op dag 4 proberen we rond lunchtijd (12.00-13.00) weer bij de auto te zijn. Je kunt dan ’s middags weer  naar Nederland reizen.

Voor meer informatie over onze expeditie naar Denali, klik hier

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.