Introductie IJsklimmen

Leren bewegen in steil ijs, introductie touwtechnieken

  • Leren klimmen in verticaal ijs
  • Introductie touwtechnieken ijsklimmen
  • Mooie routes in de wereldberoemde watervallen bij Kandersteg
Prijs
€ 695,00
Duur
5 dagen (3 cursusdagen)
Personen
6-12 deelnemers
Gids
1 gids per 6 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

4 /5

Programma

Tijdens deze dagen ligt de nadruk op bewegen. Het is ook wel even wennen om je lichaamsgewicht aan de punten van je stijgijzers en je ijsbijlen toe te vertrouwen. Je oefent tijdens deze introductie met verschillende klimtechnieken. Je zult merken dat je steeds meer op je gemak raakt in het terrein.

Je overnacht in hotel/restaurant Rendez-Vous in Kandersteg. Een eenvoudige en sfeervolle uitvalsbasis in hét ijsklimmekka van de Alpen: Kandersteg. Vanuit hier ga je 3 dagen de watervallen in onder begeleiding van berggidsen. Tijdens deze dagen worden door de gidsen touwen geïnstalleerd in routes van verschillende moeilijkheidsgraad. In het begin zul je vooral vertrouwen opbouwen met je ijsbijlen en stijgijzers. Al snel worden de routes moeilijker, steiler en uitdagender. De gidsen zullen je de verschillende technieken uitleggen om je ijsbijlen en voeten te plaatsen en klimtechnieken aanleren om de steeds moeilijkere passages veilig door te klimmen.

Aan bod komen ook de verschillende zekertechnieken in ijs, het bouwen van een standplaats en abseilen. Ook kijk je samen met de gidsen naar de ijscondities, één van de allerbelangrijkste zaken bij het ijsklimmen. Zo leer je langzaam inschatten waar het veilig is om te klimmen en ijsboren te plaatsen, en waar niet…

Na de cursus introductie ijsklimmen heb je een stevige eerste ervaring met het beklimmen van bevroren watervallen. Dé perfecte opstap naar de cursus IJsklimmen I, waar je zult leren om zelfstandig te klimmen in ijs. Ook is het een heel waardevolle ervaring als je van plan bent om (met een gids) Alpiene tochten in steil ijs te maken.

De watervallen liggen allemaal in de omgeving van het hotel. De aanloop is vaak door sneeuw bedekte berghellingen, soms dichtbij de parkeerplaats en soms via een korte wandeling op sneeuwschoenen.

VAN DAG TOT DAG

Dag 1. Aankomst in Kandersteg
Dag 2 + 3 + 4. Watervalklimmen
Dag 5. Vertrek

 

  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.