Bergsportreizen

Bergsportreizen - goed voorbereid op pad!

Droom jij van de bergen? Maak je dromen werkelijkheid en ga met ons op avontuur! Wat dacht je van een beklimming van je allereerste 4000'er? Of van het beklimmen van de hoogte toppen van ieder continent op aarde - de 7 summits? Of van het leren van de benodigde vaardigheden om zelf zonder gids op pad te gaan? Op deze pagina vind je naast de overzichten van alle beklimmingen, expedities en cursussen, ook een overzicht van programma's die onze deelnemers vaak als kiezen wanneer ze voor het eerst een berg gaan beklimmen. Maar wees gewaarschuwd, want heb je eenmaal één berg beklommen, dan kan het zo zijn dat het virus je te pakken krijgt. Je zal niet de eerste zijn die start met de Mont Blanc en 3 jaar later op de top van de Denali staat en aspiraties ontwikkeld voor de hoogste van allemaal: de Mount Everest.


Instapprogramma's

Bergbeklimmen – waar start je? Bij Mountain Network bieden we een ruime keuze aan instapprogramma’s voor mensen met een goede basis conditie maar zonder bergsportervaring! Zo kun je als beginner met ons de Zugspitze (hoogste berg van Duitsland), Grossglockner (hoogste berg van oostenrijk) of zelfs  Mont Blanc (hoogste berg van de Alpen) beklimmen. Met het uitgebreide voorbereidingstraject dat wij aanbieden helpen wij je klaarstomen voor deze bijzondere uitdagingen. Heb je vragen over onze programma’s of ben je benieuwd of bergbeklimmen iets voor je is? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via travel@mountain-network.nl.


Alpinisme

Mountain Network heeft ruim 30 jaar ervaring in het beklimmen van bergen met klanten. Je beklimt met Mountain Network o.a. de hoogste bergen van ieder Alpen land en een aantal andere markante bergtoppen op ons programma staan. Daarnaast verzorgen we alpine cursussen voor alle niveau’s. De programma’s zijn met aandacht opgezet. We zorgen voor een goede opbouw van het programma zodat je er conditioneel en technisch helemaal klaar voor bent als de topbeklimming start.


Expedities

Ga je met Mountain Network op expeditie, reken er dan op dat wij er alles aan doen om je veilig op de top en weer beneden te krijgen. Het bereiken van de top gebeurt niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Wij begeleiden je gedurende het gehele expeditie traject: van voorbereiding tot terugreis. Door de informatie- en voorbereidingsbijeenkomsten op onze locaties in Nederland en de Ardennen weet je alles over kleding, training, conditie, route en reis. Bovendien leer je de andere mensen uit je team kennen. De expedities staan onder leiding van nederlandstalige expeditieleiders en/of van UIAGM/AAGM berggidsen. We organiseren ook expedities op maat, dus heb je persoonlijke wensen, laat het ons weten.


Trekking

Trekking is het maken van een wandel of hiking tocht door berggebieden. Bij Mountain Network kiezen we voor trekking reizen naar de mooiste plekken op aarde, mét een echte top, onder begeleiding van een Nederlandse expeditieleider.

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl