Expedities

Expeditie klimmen: bereik de hoogste toppen over de hele wereld

Ga je met Mountain Network op expeditie, reken er dan op dat wij er alles aan doen om je veilig op de top te krijgen. Maar het komt niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Door de informatie- en voorbereidingsbijeenkomsten op onze locaties in Nederland en de Ardennen weet je alles over kleding, training, conditie, route en reis. Bovendien leer je de andere mensen uit je team kennen. De expedities staan onder leiding van Nederlandse expeditieleiders en/of van UIAGM/AAGM berggidsen. We organiseren ook expedities op maat, dus heb je persoonlijke wensen, laat het ons weten.


7 Summits

Mountain Network organiseert expedities naar de hoogste bergen van ieder continent: de 7 summits.


Andere expedities

Naast de 7 Summits beklimmen we ook andere bergen om de overgang tussen de verschillende 7 Summits te overbruggen en omdat er simpelweg veel meer mooie bergen op de wereld zijn!


Kilimanjaro (5895m)

De Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en komt daarmee in het rijtje van de zeven meest begeerde bergen voor (‘seven summits’). De berg steekt ruim 5 kilometer uit boven zijn omgeving en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De diverse klimaatzones die op één berg een tocht van de tropen naar de pool mogelijk maken, maakt het beklimmen van de Kilimanjaro een unieke ervaring.


Elbrus (5642m)

De Elbrus is een vulkanische berg en met zijn 5642m de hoogste berg van de Kaukasus, Rusland én Europa. Eén van de seven summits! Heb je bergsportervaring in de Alpen (bijvoorbeeld beklimming van de Mont Blanc) en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bergen? Minder drukte dan in de Alpen en wil je het écht eens hoger op zoeken? Dan is de top van de Elbrus een zeer uitdagende bestemming!


Aconcagua (6962m)

De Aconcagua is gelegen op de grens met Argentinië en Chili en is de hoogste berg van het zuidelijk halfrond en de hoogste top buiten Azië. Het is een van de ‘iconen’ van de seven summits. Deze berg biedt klimmers de kans om een bijna 7000-er in expeditiestijl in een relatieve korte periode te beklimmen. Voor veel bergsporters is het beklimmen van de Aconcagua een opstap naar grotere (en hogere) bergexpedities in Azië.


Peak Lenin (7134m)

Peak Lenin is de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en de op twee na hoogste berg in de voormalige Sovjet-Unie en wordt beschouwd als een van de meest toegankelijke bergen boven de 7000 meter. Peak Lenin ligt tussen Tadzjikistan en Kirgizië, maar beklimmingen via de Tadzjiekse zijde zijn zeldzaam. De groene weiden rondom het basiskamp (3500 m) met de relatieve warmte aldaar vormen een uitstekende uitvalsbasis voor de beklimming.


Denali (6168m)

De Denali (vroeger ook Mount McKinley genoemd) is met 6168 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De beklimming van deze berg is in alle opzichten een uitdaging. Het is koud, hoog, op stukken steil en de lasten zijn zwaar. Écht wat voor echte avonturiers die de grenzen van het mogelijke willen ontdekken.

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Contactinformatie

Telefoon
088-1236902
travel@mountain-network.nl

War Child Kili-challenge

LOGO KILI-CHALLENGE 2016

Maatwerk