Expedities

Beklimmen van hoge toppen over de hele wereld

Ga je met Mountain Network op expeditie, reken er dan op dat wij er alles aan doen om je veilig op de top te krijgen. Maar het komt niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Door de informatie- en voorbereidingsbijeenkomsten op onze locaties in Nederland en de Ardennen weet je alles over kleding, training, conditie, route en reis. Bovendien leer je de andere mensen uit je team kennen. De expedities staan onder leiding van nederlandstalige expeditieleiders en/of van UIAGM/AAGM berggidsen. We organiseren ook expedities op maat, dus heb je persoonlijke wensen, leet het ons weten.


Toubkal (4167m)

De Atlas, Marokko‘s centrale bergketen, is een verrassende bergwereld op slechts enkele uren vliegen van Nederland. Het is een moeilijk toegankelijk gebergte, overwegend droog maar met diepgroene valleien bezaaid met dorpen en gehuchten. Het berglandschap telt hoge besneeuwde bergkammen en diep ingesneden dalen. Het is een ruig gebied, steenachtig en droog. De Toubkal is de hoogste berg van het Atlasgebergte en daarmee van Noord Afrika.


Mount Ararat (5137m)

De Ararat is met 5137 meter de hoogste en grootste berg van Turkije en het Armeens Plateau. De met eeuwige sneeuw bedekte vulkaan ligt in het oosten van het land dicht bij de grens met Armenië en Iran. De Ararat wordt als een heilige berg beschouwd; volgens de overlevering strandde de ark van Noach op de berg na de zondvloed. De imposante berg rijst 3500 meter boven het omliggende hoogland uit en domineert de wijde omgeving.


Kilimanjaro (5895m)

De Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en komt daarmee in het rijtje van de zeven meest begeerde bergen voor (‘seven summits’). De berg steekt ruim 5 kilometer uit boven zijn omgeving en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De diverse klimaatzones die op één berg een tocht van de tropen naar de pool mogelijk maken, maakt het beklimmen van de Kilimanjaro een unieke ervaring.


Mont Blanc (4810m)

De Mont Blanc is de hoogste berg van de Alpen op de grens van Frankrijk met Italië. De witte gigant is aan alle kanten indrukwekkend om te zien. Geen wonder dat het voor veel mensen een droom is om de top te beklimmen. Het programma kenmerkt zich door een zeer gedegen voorbereiding en daardoor hoge topkansen.


Elbrus (5642m)

De Elbrus is een vulkanische berg en met zijn 5642m de hoogste berg van de Kaukasus, Rusland én Europa. Eén van de seven summits! Heb je bergsportervaring in de Alpen (bijvoorbeeld beklimming van de Mont Blanc) en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bergen? Minder drukte dan in de Alpen en wil je het écht eens hoger op zoeken? Dan is de top van de Elbrus een zeer uitdagende bestemming!


Aconcagua (6962m)

De Aconcagua is gelegen op de grens met Argentinië en Chili en is de hoogste berg van het zuidelijk halfrond en de hoogste top buiten Azië. Het is een van de ‘iconen’ van de seven summits. Deze berg biedt klimmers de kans om een bijna 7000-er in expeditiestijl in een relatieve korte periode te beklimmen. Voor veel bergsporters is het beklimmen van de Aconcagua een opstap naar grotere (en hogere) bergexpedities in Azië.


Peak Lenin (7134m)

Peak Lenin is de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en de op twee na hoogste berg in de voormalige Sovjet-Unie en wordt beschouwd als een van de meest toegankelijke bergen boven de 7000 meter. Peak Lenin ligt tussen Tadzjikistan en Kirgizië, maar beklimmingen via de Tadzjiekse zijde zijn zeldzaam. De groene weiden rondom het basiskamp (3500 m) met de relatieve warmte aldaar vormen een uitstekende uitvalsbasis voor de beklimming.


Mount McKinley (6168m) - 2016

De Mount McKinley is met 6168 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De beklimming van deze berg is in alle opzichten een uitdaging. Het is koud, hoog, op stukken steil en de lasten zijn zwaar. Écht wat voor echte avonturiers die de grenzen van het mogelijke willen ontdekken. In de zomer van 2016 beklim je hem samen met Mountain Network.

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

War Child Kili-challenge

LOGO KILI-CHALLENGE 2016

Maatwerk