Denali beklimmen

n.t.b.
1 - 9 avonturiers
6190 meter
Extreme
Mountain Network - Denali beklimmen -18
Alaska

Denali beklimmen

KOUD, HOOG EN VER VAN DE BEWOONDE WERELD
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
n.t.b.
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
1 - 9 avonturiers
Gids ratio
1:3

Hoe uitdagend is deze reis?

Extreme 17 / 20
Score Extreme 17 / 20
Conditie 5 / 5
Techniek 3 / 5
Hoogte 4 / 5
Afzien 5 / 5
Conditie 5 / 5
Dit is een extreem zware tocht. Je hebt je langdurig en onder begeleiding voorbereid om de inspanning van deze tocht aan te kunnen.
Techniek 3 / 5
Het terrein wordt steiler met korte stukken ijs en sneeuw tot 50 graden en/of 2e en 3e graads rotsterrein.
Hoogte 4 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 6000 en 7000 meter.
Afzien 5 / 5
Meer dan 2 weken achter elkaar in een tent. In hoogtekampen kook je zelf. Je draagt veel gewicht in extreme kou of weercondities.

Denali (Mount McKinley) is de hoogste berg van Noord-Amerika. De berg ligt midden in Alaska in één van de ruigste, meest afgelegen gebieden op aarde. De reis naar het basiskamp is een avontuur op zich. Vanuit de airstrip in het kleine dorpje Talkeetna vlieg je dwars door het massieve, besneeuwde berglandschap in op het basiskamp waar je op de gletsjer landt. Vervolgens werk je jezelf samen met je teamgenoten in drie weken steeds hoger de berg op richting de felbegeerde top op 6190 meter.

We beklimmen Denali via de West Butress route. Technisch kent de route geen heel grote moeilijkheden, de route wordt dan ook gezien als de normaal route op de berg. Je klimt over gletsjers (met veel gletsjerspleten) en sneeuwhellingen tot ongeveer 40 graden steil.

Je bent volledig zelfvoorzienend. Dat betekent dat je tenten, eten en al het materiaal zelf de berg op draagt. Dat doe je in een grote rugzak (20-25kg) en op een pulka (slede) (tot 40kg) die je achter je aan sleept . Het weer op de berg kan erg onstuimig zijn. Wapen je dus tegen extreem lage temperaturen en snelle winden. Het gebeurt niet zelden dat je tijdens de expeditie enkele dagen vastzit in een hoogtekamp om te wachten tot het weer verbetert.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze reis?

  • Hoogste berg van Noord-Amerika, één van de Seven Summits
  • Neem een propellervlucht naar de gletsjer
  • Geheel zelfvoorzienend: het ultieme expeditiegevoel
  • Met voorbereidingsdag in Nederland
  • Optioneel een trainingsweek in de Alpen
  • Onder begeleiding van ervaren Nederlandse expeditieleiding

Video Denali Expeditie

Benieuwd of de beklimming van de Denali voor jou is weggelegd? Bekijk de video voor een impressie van de expeditie.
Mountain Network - Denali beklimmen -7

Ervaringen van andere deelnemers

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring

Bernard, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Denali beklimmen programma

Dag 1 – Vertrek uit Amsterdam

Je reist per vliegtuig, meestal via Seattle, naar Anchorage, veruit de grootste (maar gek genoeg niet de hoofd-)stad van Alaska.

Dag 2 – Aankomst in Anchorage en briefing

Afhankelijk van de vluchttijd word je met een transfer naar je hotel in Anchorage of meteen naar Talkeetna (ca. 2.5 uur) gebracht. In het hotel krijg je de pre-expeditie briefing.

Dag 3 – Taxi naar Talkeetna, Vlucht naar Basecamp (2194 m)

Vandaag word je naar de airstrip in Talkeetna gebracht, daar is het een komen en gaan van vliegtuigjes. Na de nodige voorbereidingen en lunch, vertrek je vervolgens per vliegtuig naar Basecamp (2194 m).

SONY DSC
Gegarandeerd een spectaculaire landing.

Dag 4 – Cachen op Basecamp en Single Carry naar Kamp 1 (2378 m)

Het traject tussen Basecamp en kamp 1 start met een afdaling van Heartbreak Hill naar ongeveer 2040 m. Hier op de ‘Lower Kahiltna’ vind je de meeste en grootste gletsjerspleten van het gehele bergmassief.

Denali route
De route met alle kampen en caches.

Dag 5 – Materiaal naar cache bij Kahiltna pas (3048 m), slapen in kamp 1

Kamp 1 of ‘’7800” kamp ligt aan de voet van Ski Hill. Dit is de plek waar de paden van de West Buttress route en de West Rib route van elkaar scheiden. Vanuit kamp 1 wordt er meestal een cache gemaakt vlakbij de Kahiltna Pass (3048m). De route die boven Kamp 1 ligt (Ski Hill) voert over stijgend terrein Noordwaarts en is nergens echt steil. Bij kamp 2 vlakt het terrein verder af.

Mountain Network - Denali beklimmen -13

Dag 6 – Naar kamp 2 (3413 m), onder Motorcycle Hill

Kamp 2 of 11K kamp ligt aan de voet van Motorcycle Hill. Boven kamp 2 wordt het terrein steiler en begint het lastigere klimwerk. Je zit nu echt op de flanken van de Denali. Je vindt hier steile rots-ribbes en ijshellingen met enorme seracs. De uitzichten worden ook steeds weidser.

Mountain Network - Denali beklimmen -10
Waanzinnig uitzicht vanaf de kampen.

Dag 7 – Materiaal cache Kahiltna Pass ophalen

Dag 8 – Materiaal naar cache Windy Corner (4145 m), slapen in kamp 2

Het traject tussen kamp 2 en kamp 3 is een stuk steiler en geëxponeerder dan wat we tot nu toe hebben gezien. Je klimt over Motorcycle Hill en Squirrel Hill langs de West Buttress richting de traverse Windy Corner. Na deze traverse heb je nog een flink stuk te gaan over spletenrijk en vergletsjerd terrein. Vanaf de start van Squirrel Hill zijn de ver- en diepzichten indrukwekkend. Het terrein en de condities maken dat de sneeuwschoenen vanaf kamp 2 vaak plaatsmaken voor de stijgijzers. Windy Corner is een traverse over geëxponeerd en steil terrein. De moeilijkheden variëren met de sneeuwcondities. Vaak zijn er vaste zekerpunten in deze passage. Na de traverse wordt vaak een cache gemaakt.

Mountain Network - Denali beklimmen -17
Klimmen in technisch terrein

Dag 9 – Naar kamp 3 (4328 m)

Kamp 3 of 14K kamp is gelegen op een plateau (Genet Bassin) onder de Headwall; het steilste stuk van de route. Dit is de plek van waaruit je de meerdaagse toppoging start. Dit is dus ook de plek waar je het juiste moment afwacht om omhoog te gaan. Het kamp ligt relatief beschut en veilig. Het kamp heeft een uitgebreide uitrusting, niet alleen vanwege de ligging maar ook omdat expedities hier vaak veel tijd doorbrengen. Vanuit het kamp loop je naar 'The Edge of the World'; de rand van het plateau. Hier kijk je bijna 2000 meter de loodrechte afgrond in naar de noordoost vork van de Kahiltna gletsjer.

Dag 10 – Materiaal cache Windy Corner ophalen

Mountain Network - Denali beklimmen -19

Dag 11 – Materiaal naar cache boven vaste touwen (4937 m)

Dag 12 – Rustdag

Mountain Network - Denali beklimmen -12

Dag 13 – Naar ‘High Camp’ (5242 m), materiaal in rugzak

Dag 14 – Rustdag

SONY DSC
Uitrusten in het kamp.

Dag 15 – Topdag

Dag 16-17 – Afdaling (2 dagen)

Dag 18-23 – Reservedagen / weather days

Dag 24 – Terug naar Anchorage

Dag 25-26 – Vlucht naar huis

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In Anchorage slaap je in een hotel. Gedurende de gehele expeditie slaap je in  tweepersoons koepeltenten - tenzij de weersomstandigheden vragen om de tenten met meer dan twee personen te delen, bijvoorbeeld in geval van extreem harde wind. In de hoogtekampen smelt je zelf sneeuw om je eigen expeditiemaaltijden te bereiden.

Team / Begeleiding

We richten ons erop om een volledig exclusief Mountain Network team op te zetten. Bij minimaal 4 deelnemers wordt de groep begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiding. Indien er minder dan 9 deelnemers zijn, dan worden de vrijgekomen plaatsen opgevuld met internationale deelnemers.

Instroomeisen

Om deel te kunnen nemen aan de expeditie  naar Denali, heb je het volgende profiel:

  • Ervaring met hoogte (5500+) en zware inspanning
  • Ervaring met het lopen van lange tochten op stijgijzers in de sneeuw
  • Ervaring met winterkamperen. Ben je er bewust van dat je heel veel tijd in de kampen zult doorbrengen, in een tent. Het gebeurt vrijwel elke expeditie dat je een aantal dagen slecht weer moet uitzitten in je tent. Je zit dan dicht op elkaar.
  • Kennis van technische expeditievaardigheden (kun je opdoen tijdens onze optionele expeditie voorbereidingsweek in de Alpen)
    • touwtechnieken op de gletsjers
    • reddingstechnieken
    • bouwen van een kamp
    • werken met vaste touwen
    • lopen met een pulka

Na je inschrijving nemen wij contact met je op om dit profiel te bespreken. Twijfel je, laat het ons weten, dan bespreken we samen of jouw ervaring voldoende is voor de expeditie naar de Denali.

Voorbereiden op je avontuur

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie: Het programma, de gidsen, de logistiek, benodigd materiaal, acclimatiseren, kosten en meer.

Mountain Network informatiedocument 2
Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere: voorbereiding, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies en praktische informatie.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network voorbereidingsdag
Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network Training
Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Mountain Network uitrustingslijst zomer
Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

  • Ontvangst met kop koffie (of thee)
  • Wandeling
  • Lunch
  • Materiaaluitleg
  • Presentatie over het programma
IMG_5935

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

  • Wandeling
  • Lunch
  • Materiaal workshop
  • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

  • Volledige begeleiding
  • Retourvlucht Talkeetna - basiskamp (max. 125 pond (=ca. 55kg) bagage per klimmer)
  • 3x overnachting in Anchorage en Talkeetna exclusief maaltijden
  • Alle maaltijden in de kampen op de berg (ontbijt, lunch en diner)
  • Tenten, touwen, branders en teamuitrusting
  • Pulka’s (sledes)
  • Transfers van het vliegveld naar het hotel en retour
  • Transfer van Anchorage naar Talkeetna en retour

Niet inbegrepen

  • Retourvlucht van Nederland naar Anchorage (vanaf ca. € 1200, des te vroeger je boekt des te goedkoper de vlucht!)
  • Kleding en persoonlijke uitrusting
  • ESTA (soort visum) om in Amerika te mogen reizen (ca. € 30,-)
  • Permit of national park fees (ca. $ 390)
  • Overnachtingen na de expeditie (Let op! Als de top eerder bereikt wordt dan de planning (wat je natuurlijk hoopt) kunnen dit meerdere nachten zijn.)
  • Eventuele fooi voor de gidsen
  • Drankconsumpties
  • Voorbereidingsweek in de Alpen. Afhankelijk van je ervaring is dit niet verplicht maar wel zeer aan te raden.
  • Onverwachte kosten (bijv. omboekkosten van je eigen vlucht naar Nederland als door slecht weer niet uitgevlogen kan worden vanaf basiskamp.)
  • Alle overnachtingen en maaltijden in het dal buiten de inbegrepen 3 nachten in Anchorage en Talkeetna
  • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
  • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50
  • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze trekking- en expeditiereizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider niet alleen het krijgen van hoogteziekte wordt verkleind en de kans op het behalen van de top aanzienlijk wordt vergroot, maar dat dit ook ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie. Onze expeditieleiders werken altijd samen met lokale gidsen. Met het inzetten van lokale gidsen stimuleren we de lokale economie en voldoen we aan de lokale wetgeving. De expeditieleider neemt alle communicatie met de lokale gidsen en autoriteiten op zich.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Er gaat een ervaren Nederlandse expeditieleider mee vanaf 4 deelnemers. De gidseverhouding is 1 lokale gids op 3 deelnemers.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Denali beklimmen -18

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op