Kilimanjaro en Mount Meru 5895m

De avontuurlijke weg naar het dak van Afrika

  • Mount Meru (4566m) én de Kilimanjaro (5895m) beklimmen
  • Nederlandse expeditieleiding
  • Optimaal voorbereid op pad : informatiebijeenkomst, voorbereidingsbijeenkomst en trainingshandleiding
  • Voor mensen met ruime bergwandelervaring
Data & Prijzen
Prijs
€ 3575,00
Duur
13 dagen (10 in de bergen)
Personen
6 tot 12 deelnemers
Gids
MN expeditieleider en lokale gidsen
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Het leidt geen twijfel dat de Umbwe route, gevolgd door de Western Breach de meest spectaculaire route is om de Kilimanjaro te beklimmen. Slechts weinig expedities kiezen voor deze route omdat hij steil is en je handen en voeten nodig hebt om boven te komen. En dat is nu precies de reden waarom wij wel voor deze route kiezen. Gecombineerd met de Mount Meru (4566m), waar je op hoogte komt en het nodige Wildlife zult zien, is dit programma een avontuur om nooit meer te vergeten.

Het eerste deel van het programma bestaat uit de beklimming van Mount Meru. Om twee redenen een geweldige keuze. Op de eerste plaats acclimatiseer je goed; laat je je lichaam wennen aan de hoogte. In de tweede plaats is de Mount Meru een prachtige berg met een heel ander karakter dan de Kilimanjaro. De berg ligt midden in Arusha National Park, waardoor je veel wildlife zult zien tijdens het beklimmen van de berg.

Na een dag rusten in Arusha vertrek je naar de Kilimanjaro om de berg te beklimmen via de Umbwe route en de Western Breach. De Western Breach dankt zijn naam aan het ‘gat’ in de kraterrand van de Kilimanjaro. Je klautert door steil terrein naar dit punt toe van waaruit je direct de krater van de vulkaan bereikt. De uitzichten en indrukken van deze tocht zijn onbeschrijflijk mooi. In 2015 beklimt Mountain Network de Kilimanjaro voor het eerst via deze uitdagende route. Ga jij met ons het avontuur aan?

Hieronder een prachtige impressie van de beklimming via de Western Breach door ons team in 2016.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.