Toubkal beklimmen 4167m

Berberdorpen, sneeuw en de hoogste berg van Noord Afrika!

 • Beklim de hoogste berg van Marokko, de Atlas en Noord-Afrika
 • Prachtige tocht door berberdorpjes
 • Goed voorbereid op pad dankzij de voorbereidingsbijeenkomst in Arnhem
 • Beklimming in April: nog sneeuw op de berg en weinig andere mensen
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€ 875,00
Duur
8 dagen (6 in de bergen)
Personen
8 tot 14 deelnemers
Gids
MN expeditieleider + lokale berggidsen
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

De Toubkal. Het is de hoogste berg van Noord-Afrika, Marokko en de Atlas. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech, waar je je in het oude deel tussen de Souks, slangenbezweeders en kleur- en geurrijke eetkraampjes in een duizend-en-een-nacht sprookje waant. Daarna maak je een trekking door de hoge Atlas, waar het droge en toch groene landschap je zal verrassen, net als de schitterende uitzichten en de vriendelijke lokale bevolking. Je overnacht in berberdorpjes waar je kennis zult maken met de nodige lokale gewoonten. De laatste dagen stap je echt de hoogte in waar je vanuit de CAF berghut de top van de Toubkal beklimt.

De zesdaagse trekking door het hooggebergte is te vergelijken met een stevige tocht door de Alpen. We wandelen over goed begaanbare bergpaden van vallei naar vallei met als uiteindelijke doel de beklimming van de Toubkal. De trektocht is pittig door de grote hoogteverschillen die je elke dag moet overwinnen. Een deel van de bagage wordt door ezels vervoerd en een deel dien je zelf te dragen. De beklimming van de Toubkal is technisch gezien niet moeilijk maar stijgijzers zijn wenselijk.

De belangrijkste redenen om voor Mountain Network te kiezen:

 1.  Nederlandse expeditieleiding
  De expeditieleider zorgt er voor dat de lokale gidsen – met wie wij al vele jaren samenwerken – goed worden aangestuurd. Verder steunt hij je op allerlei gebieden zoals wandeltechniek, omgaan met hoogte, gebieds- en cultuurkennis. Samengevat: met de expeditieleider heb je een Nederlandse steun en toeverlaat tijdens de beklimming en dat is prettig.
 2. Voorbereiding
  In Nederland houden we een voorbereidingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maken we een stevige wandeling in de Veluwe, ontmoet je de andere mensen uit je team, checken we je materiaal, vertellen we je alles over de beklimming en geven we je advies over het trainen voor de Toubkal. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat!
 3. Beklimming in april
  Wij kiezen voor een beklimming begin April. In dat jaargetijde is het relatief rustig. De winter is nog aan het terugtrekken, dus er kan nog flink wat sneeuw op de berg liggen. Dat maakt de beklimming uitdagender en avontuurlijker.
 4. 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport
  We’ve been there, wij doen het al 30 jaar. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klimstrategie, verstandig omgaan met hoogte en hoogteziekte én veiligheid belangrijk vindt, dan is kiezen voor Mountain Network een verstandige zet!
 5. Organisatie / Communicatie
  Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je rondom de expeditie goed en uitgebreid en evalueren we iedere expeditie achteraf. Daardoor kunnen we – samen met onze lokale partners – ieder jaar de kwaliteit van onze expedities verbeteren. En dat doen we ook.

Van dag tot dag

Dag 1 Aankomst vliegveld Marrakech en vervoer per minibusje naar Marrakech. Avondmaaltijd en overnachting in hotel in Marrakech.
Dag 2 Per minibus naar Asni en vervolgens trektocht van Asni naar Tiziane. Overnachting in Tiziane. 4 uur wandelen. 600 meter stijgen en 300 meter dalen.
Dag 3 Trektocht van Tiziane naar Azib ’n Tizgui. Overnachting in Tizgui. 800 meter stijgen en 400 meter dalen.
Dag 4 Trektocht van Azib ’n Tizgui naar Tamsoult. Overnachting Tamsoult. 600 meter stijgen en 900 meter dalen.
Dag 5 Trektocht van Azib Tamsoult naar refuge CAF. Overnachting refuge CAF. 1200 meter stijgen en 300 meter dalen.
Dag 6 Beklimming Toubkal (4167 mter). Overnachting in refuge CAF. 1000 meter stijgen en 1000 meter dalen.
Dag 7 Trektocht van refuge CAF naar Imlil (1500 meter dalen). Vervolgens per minibusje naar Marrakech. Eigen invulling Marrakech. Overnachting hotel Marrakech.
Dag 8 Afsluiting en vertrek deelnemers.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Toubkal beklimmen. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Toubkal beklimmen, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Toubkal beklimmen
Data Informatieavond Opgeven

30-10-18 – 19:30-21:30

Toubkal Atlas Trektocht 2019 (MN Nieuwegein) Geef je op