Vulkanen Expeditie, Ecuador 6263m

Beklim 6 vulkanen in Ecuador, waaronder de 6263 m hoge Chimborazo

 • Beklimming met Nederlandse begeleiding en voorbereidingsdag
 • Met 6263 meter is de Chimborazo het verst verwijderde punt van het middelpunt van de aarde!
 • Met 5897 meter is de Cotopaxi de hoogste actieve vulkaan ter wereld!
 • Met 5790m hoogte is de Cayambe het hoogste punt dat exact op de evenaar ligt!
Prijs
€ 3195,-
Duur
18 dagen (14 reisdagen)
Personen
4 tot 12 deelnemers
Gids
Nederlandse Expeditieleider Maaike Braat (bij minimaal 4 deelnemers)
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

Beklim maar liefst 6 vulkanen in Ecuador, waaronder de 5897 meter hoge Cotopaxi en de hoogste van allemaal, de 6263 meter hoge Chimborazo. Heb je bergsportervaring in de Alpen (bijvoorbeeld beklimming van de Mont Blanc) en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bergen? Zoek je Zuid-Amerikaanse gastvrijheid gecombineerd met fraaie beklimmingen en waanzinnige uitzichten ? Dan is deze expeditie met beklimmingen van twee 4000ers, drie 5000ers en één 6000er een zeer uitdagende bestemming!

Waarom deze vulkanen beklimmen met Mountain Network?

 • Voorbereiding: Met het volgen van het voortraject in Nederland leren de teamleden elkaar beter kennen, is men zowel mentaal en fysiek als ook op het gebied van de benodigde uitrusting goed voorbereid. De ervaring leert dat dit bijdraagt aan zowel het succes als plezier van de expeditie.
 • Opbouw: Mountain Network beklimt de vulkanen in oplopende hoogtes. Het programma is zo opgebouwd dat de acclimatisatie en bergsport beleving optimaal is en waardoor de kans op het bereiken van de toppen groot is.
 • Nederlandse expeditieleiding: De Nederlands expeditieleider (Maaike Braat) zorgt er voor dat de lokale gidsen goed worden aangestuurd. Verder steunt hij je op allerlei gebieden zoals techniek, omgaan met hoogte, praktische expeditie tips en andere bergsportkennis/vaardigheden. Samengevat: met de expeditieleider heb je een Nederlandse steun en toeverlaat tijdens de beklimming en dat is prettig.
 • Ervaring: Mountain Network is een betrouwbare en gecertificeerde organisatie en heeft ruim 25 jaar ervaring in het organiseren van bergexpedities. 
 • Organisatie & communicatie: Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Zeker bij deze uitdagende expeditie met meerdere beklimmingen is dit geen overbodige luxe, want het plannen van de juiste vluchten en het kiezen van het juiste materiaal kan uitdagend zijn.

Een vulkaan zoals een kind hem zou tekenen!

Vulkanen Expeditie

In het Ecuadoriaanse deel van het machtige Andesgebergte ligt de zogenaamde Laan der Vulkanen met vele vulkanen waaronder de nog steeds actieve Cotopaxi (5897 meter) en de Chimborazo, met een hoogte van 6263 meter de hoogste vulkaan van Ecuador en misschien zelfs van de wereld? Voor een goede acclimatisatie beginnen we rustig en bezoeken onder andere Quito en Otavalo en we beklimmen eerst nog 3 andere vulkanen. De Pasochoa (4164 meter), de Iliniza Norte (5126 meter) of de Corazon (4790 meter) en de Cayambe (5790 meter) beklimmen we voordat we de beroemde Cotopaxi en Chimborazo gaan beklimmen.

Programma van dag tot dag:

Dag 1 Aankomst in Quito, transfer naar hotel

Bij aankomst in Quito, de op 2850 meter hoogte gelegen hoofdstad van Ecuador, wordt je opgewacht voor de transfer naar je hotel. Je overnacht in een uitstekend hotel in hartje centrum.

Dag 2 Vrije dag in Quito

Deze dag is vrij te besteden zodat je tijd hebt om van de vermoeienissen van de vliegreis bij te komen en vooral ook te wennen aan de hoogte. Dat geeft je de gelegenheid om Quito wat beter te leren kennen. Het oude koloniale centrum met al zijn kleine straatjes, kerken en pleinen, is een bezoek zeker waard. (O)

Dag 3 Eerste acclimatisatietocht vanuit Quito

Het is mogelijk om vanuit Quito met een taxirit van ca. 20 minuten en vervolgens de lift richting de 4784 meter hoge Pichincha te komen. Hier maak je samen met de Nederlandse expeditieleider een mooie wandeling (niet naar de top zelf) om alvast een beetje te wennen aan 4000+ meter. (O)

Dag 4 Beklimming Pasochoa 4164 meter

Vandaag gaan we de eerste vulkaan beklimmen. We vertrekken rond 8 uur en na een transfer van circa 2 uur,  start de trek op bijna 3850 meter.  Het is een prima pad door landbouwvelden en via de paramo tot aan de voet van de krater. Het laatste stuk is even moeilijk want steil en je merkt dat je op hoogte loopt.  Vanaf de kraterrand heb je schitterende uitzichten naar de vallei van Machachi en de hooglanden in het westen. Ook diverse vulkanen zoals de Cotopaxi en de Antisana zijn bij helder weer goed te zien. Na de afdaling via hetzelfde pad en de transfer terug zal men rond 5 uur weer terug in het hotel in het dal zijn. (O, L)

Lopen 5 uur / stijgen en dalen 520 meter / hoogste punt 4164 meter

Uitzicht vanaf de 5790 meter hoge Cayambe

Prachtig uitzicht over de Ecuadoriaanse jungle gezien vanaf de Cayambe

Dag 5 Beklimming El Corazon 4790 meter

Vanuit het hotel in de buurt van Machachi rijd je in korte tijd naar het dorpje El Chaupi. Vanaf daar staat de beklimming van El Corazon op het programma. Het doel van deze beklimming is niet zozeer de top maar eerder om goed aan de hoogte te wennen. Als daarbij de top gehaald kán worden is dat natuurlijk een mooie bijkomstigheid! De keuze zal mede afhankelijk zijn van hoe snel de deelnemers acclimatiseren, de fitheid van de deelnemers en de weersomstandigheden ter plekke. Er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden om vandaag de Corazon niet te beklimmen maar alleen naar de berghut onderaan de Iliniza Norte te klimmen en vanuit daar op dag 6 de Iliniza Norte te beklimmen. (O,L)

Lopen circa 7 -10 uur / stijgen en dalen max. 1700 meter / hoogste punt 4790 meter

Dag 6 Beklimming van de Ilinizas Norte 5126 meter

Vandaag beklimmen we de Ilinizas Norte, een van de tweelingtoppen van de Iliniza vulkaan. De noordtop is ‘makkelijker’ dan de zuidtop, maar vergis je niet: het wordt een lange dag en een pittige klim! Na een heel vroeg ontbijt, rijden we naar het startpunt van de trektocht, de parkeerplaats La Virgen op 3900 meter. Als er op dag 5 voor gekozen is om toch naar de berghut onderaan de Iliniza’s (Refugio Nuevos Horizontes 4700m) te lopen begint de beklimming vanuit daar.

Je hebt op de rotsige route op weg naar de top al spectaculaire uitzichten onder andere op de Cotopaxi.  Na circa 5 uur klimmen bereik je de top van de Iliniza Norte. Na het genieten van het uitzicht, daal je in circa 2 uur via dezelfde route weer af naar La Virgen. Na de lunch is er een transfer terug naar ons hotel in Quito. (O,L)

Lopen circa 7 -8 uur / stijgen en dalen 1226 meter / hoogste punt 5126 meter

Dag 7 Wandeling & sightseeing Otavalo en omgeving

Na een heerlijk ontbijt in je hotel, rij je via het plaatsje Cayambe naar Otavalo waar we o.a. de beroemde markt op Plaza Poncho bezoeken. De markt is bekend om wol en textielprodukten die door de indianen uit de omliggende dorpen verhandeld worden. Verder bezoeken we het Cotocachi-Cayapas reservaat en maak je met een gids een wandeling van zo’n vijf uur rond het beroemde kratermeer van Cuicocha, gelegen op ongeveer drieduizend meter hoogte. De vegetatie is bijzonder en uitbundig en je loopt langs vele soorten orchideeën. (O)

Op de top van de Cayambe 5790m

Dag 8 Transfer naar de Cayambe berghut

We rijden van Otavalo allereerst naar het plaatsje Cayambe. Van daaruit rij je over een soms zeer slechte weg naar de schitterend gelegen berghut aan de voet van de vergletsjerde vulkaan Cayambe. Na het diner gaat iedereen vroeg naar bed. (O, L, D)

Dag 9 Beklimming van de Cayambe 5790 meter

We staan vandaag vroeg op en starten de beklimming rond middernacht. De klim naar de op 2 na hoogste vulkaan van Ecuador, gaat over grote sneeuwvelden en gletsjers met enkele grote gletsjerspleten, goed dus dat er per 2 deelnemers een berggids meegaat.  De klim naar de top zal mede afhankelijk van conditie en ervaring zo’n 6 á 7 uur duren. Maar je wordt tijdens de klim en eenmaal de top beloond met spectaculaire uitzichten! Na een afdaling van circa 3 uur zal de lunch gebruikt kunnen worden, waarna je met de 4WD terugrijdt naar het plaatsje Cayambe waar je overnacht. (O)

Lopen circa 9 -10 uur / stijgen en dalen 1190 meter  / hoogste punt 5790 meter

Dag 10 Transfer naar Cotopaxi National Park

Vandaag een relaxte dag. We rijden richting het Cotopaxi National Park en kunnen aangekomen bij de mooie hosteria, van de accommodatie en het uitzicht genieten. (O)

Dag 11 Transfer naar startpunt beklimming Cotopaxi

Na een korte transfer naar de parkeerplaats op 4600 meter hoogte, lopen we in een klein uur naar de  Jose Ribas berghut op 4800 meter hoogte.  Na het diner ga je weer vroeg naar bed.  (O, L, D)

Lopen 1 uur / stijgen 200 meter  / hoogste punt 4800 meter

De Cotopaxi, Cayambe en de Antisana!

Uitzicht van de Cayambe op de Antisana en de Cotopaxi

Dag 12 Beklimming van de Cotopaxi  5897 meter

Rond middernacht sta je op en na het ontbijt ga je op pad. Ook hier klim je weer met 1 klimpartner en berggids aan touw, omdat de Cotopaxi naast diverse gletsjerspleten ook enkele steilere passages heeft van 35 en 45 graden.  Goed om kleine touwgroepen te hebben! Na circa 6 á 7 uur klimmen bereik je de top tijdens zonsopkomst. Waanzinnig uitzicht op de krater van de nog steeds actieve vulkaan zelf en op de ‘Laan der Vulkanen’ met haar vele wit besneeuwde vulkaantoppen!
Na de afdaling van circa 3 uur wordt je weer teruggebracht naar een overnachtingsplek in het dal waar je goed kan uitrusten. (O)

Lopen circa 10 uur / stijgen 1097 meter  / dalen  1297 meter / hoogste punt 5897 meter

Dag 13 Rustdag

Een laatste rustdag om je mentaal en fysiek voor te bereiden op de beklimming van de allerhoogste vulkaan van het land, maar natuurlijk ook om te genieten van de mooie omgeving!

Dag 14 Transfer via Riobamba naar Carrel hut

Na je ontbijt is er een transfer naar Riobamba. Vanuit Riobamba ga je met een 4WD naar de Carrel hut op 4850 meter hoogte. In de middag ontvang je van je gids de laatste informatie over route en veiligheid. Na het diner probeer je nog een aantal uren te slapen, want je start vanavond rond 23.00 uur al met de beklimming van de Chimborazo. (O,L,D)

Dag 15 Beklimming van de Chimborazo 6263 meter

Het eerste deel van de klim is een mix van rotsblokken, stenen, sneeuw en ijs, totdat je de grote rotsformatie El Castillo op 5350 meter hoogte bereikt hebt. Vanaf hier volg je de vergletsjerde kam. De gletsjer heeft hier een gemiddelde steilheid van 30 tot 40 graden, met enkele stukken van 45 graden steil ijs. Na 7 tot 8 uur klimmen heb je de Veintimillia top op 6227 meter hoogte bereikt.

Met goede sneeuwcondities, voldoende tijd én nog ruim voldoende energie over, kun je met je touwgroep ook nog de 6263 meter hoge Whymper top beklimmen. Dit kost een extra uur klimmen door uitdagend terrein met seracs.

Na de top daal je in 3 á 4 uur af naar de Carrel hut. Hier wacht de 4WD voor de terugrit naar Riobamba om vervolgens terug te rijden naar de hoofdstad Quito. (O)

Lopen circa 10 á 12 uur / stijgen en dalen 1413 meter / hoogste punt 6263 meter

Dag 16 Transfer naar luchthaven voor terugvlucht

Na het ontbijt een transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland/ België (O)

Dag 17 Aankomst in Nederland

Hoewel de vlucht ‘maar’ 12 tot 16 uur duur kom je vanwege het tijdsverschil een dag later pas aan in Nederland. Fictief beslaat de vlucht dus eigenlijk 2 etmalen.

Deelname

Deelname aan de expeditie staat open voor bergsporters met een uitstekende conditie en ervaring met hoogte en stijgijzers. Heb je eerder bijvoorbeeld de Mont Blanc beklommen, dan is dit een mooie nieuwe uitdaging. Als je de Kilimanjaro hebt beklommen en daarnaast ervaring met stijgijzers hebt, kan je ook deelnemen. Twijfel je of je het juiste instroomniveau hebt? Neem contact met ons op!

 

Cotopaxi crater vanaf de top gezien

De crater van de Cotopaxi is zeer indrukwekkend!

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Vulkanen Expeditie, Ecuador. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Vulkanen Expeditie, Ecuador, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Vulkanen Expeditie, Ecuador
Data Informatieavond Opgeven

24-06-20  – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Vulkanen Expeditie (Mountain Network Nieuwegein ) Geef je op

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Vulkanen Expeditie, Ecuador. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Vulkanen Expeditie, Ecuador, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Vulkanen Expeditie, Ecuador
Data Informatieavond Opgeven

24-06-20  – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Vulkanen Expeditie (Mountain Network Nieuwegein ) Geef je op
» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.