Kilimanjaro beklimmen Hiking & Adventures 5895m

Beklim de hoogste berg van Afrika

 • Rustigere en langere routes: optimaal acclimatiseren met de keuze voor de Machame route
 • Nederlandse expeditieleiding
 • Goed voorbereid op pad: informatiebijeenkomst, voorbereidingsdag, trainingshandleiding
 • Sociaal verantwoord op reis: goede zorg voor lokale porters
Prijs
€2895
Duur
Machame 10 dagen (7 op berg)
Personen
7 tot 26 deelnemers
Gids
MN expeditieleider en lokale gidsen
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

De Kilimanjaro. Er gaat iets magisch uit van de berg. De hoogste berg van Afrika, die met zijn witte top hoog uittorent boven de savanne heeft voor veel mensen een bijzondere aantrekkingskracht. Wij snappen dat. Elke keer weer zijn we diep onder de indruk van de berg, de omgeving en de mensen. We ervaren het als een voorrecht dat we al vele jaren terug mogen keren om de ‘Uhuru Peak’ (piek van de vrijheid) met groepen te mogen beklimmen.

De Kilimanjaro beklimmen wij via de Machame route. We hebben deze route gekozen omdat het ruim voldoende mogelijkheid bied om te acclimatiseren en van de natuur te genieten. Voor het bereiken van de Uhuru Peak trekken wij 7 dagen uit op de Machame route. We kiezen voor een relatief lang verblijf op de berg om het risico op hoogteziekte zo klein mogelijk te houden en de kans op het bereiken van de top zo groot mogelijk. De route loopt door schitterende bossen via de heide zones naar het spectaculaire Shira plateau om vervolgens via de zuidzijde de top te beklimmen.

De Kilimanjaro beklimmen is bepaald geen ‘walk-in-the-park’. Veel mensen hebben een beeld van glooiende hellingen, brede wandelpaden en eenvoudige dagtochten. Wat klopt is dat de Kilimanjaro beklimming geen echte technische moeilijkheden kent. Wat niet klopt is dat het een simpele wandeling is naar de top. De paden zijn soms behoorlijk steil en op kleine stukken is het zelfs handen en voetenwerk. Verder speelt de hoogte een grote rol bij het beklimmen van de Kilimanjaro en het behalen van de top. Kies er daarom voor om de Kilimanjaro te beklimmen met Mountain Network. Als bergsport organisatie weten wij hoe je om moet gaan met grote hoogtes en wij sturen een Nederlandse expeditieleider mee om je te begeleiden.

Daarnaast hecht Mountain Network grote waarde aan sociaal verantwoord reizen. Op de Kilimanjaro werken wij samen met non-profit organisatie KPAP (Kilimanjaro Porters Assistance Project), die er actief op toe ziet dat de lokale staff goed behandeld wordt – iets dat helaas niet vanzelfsprekend is in een land waar veel corruptie heerst.

Kilimanjaro beklimmen van dag tot dag Machame route

DAG 1 Aankomst Arusha Indien je aankomt op Kilimanjaro Airport word je opgehaald op het vliegveld en naar het hotel gebracht. Veel mensen komen laat aan met de directe vlucht van KLM. Overnachten in hotel.

DAG 2 Vandaag staat in het teken van aankomen in Tanzania, je laatste spullen op orde krijgen, je tas pakken en jezelf klaarmaken voor de expeditie. De expeditieleider geeft de pre-expeditie briefing.

DAG 3 Na het ontbijt vertrekken we per bus naar Machame Gate. De tocht loopt door de dichtbegroeide jungle. Einde van de middag komen we bij de boomgrens aan waar we in Machame Camp overnachten. Ongeveer 5 wandelen.

DAG 4 We laten vandaag snel het bos achter ons en lopen via uitgestrekte steppe omhoog. Het pad klimt gestaag langs rotsachtige heuvels met vulkanisch gesteente en cactussen. Je hebt een wijds uitzicht op het Shira Plateau en de besneeuwde top van de Kilimanjaro maar ook op het regenwoud dat onder je ligt. Begin van de middag komen we aan in Shira Camp. Rest van de middag kan je uitrusten en genieten van de zonsondergang over Mount Meru. 4-5 uur wandelen.

DAG 5 Via het zogenaamde Moorland plateau wandelen we rustig en gestaag via vulkanische bergruggen naar Lava Tower tot ongeveer 4500m hoogte. Vervolgens daalt het pad naar Barranco Valley waar we verblijven in het spectaculaire Barranco Camp, dat beschut gelegen is tussen torenhoge rotsen. Ongeveer 7-9 uur wandelen.

DAG 6 We starten de dag met een flinke klauterpartij op de Barranco Wall. Het is voor iedereen prima te doen maar handen en voeten zijn wel nodig om deze 300 meter hoge wand te beklimmen. Het ziet er steiler uit dan het is en je wordt goed begeleid door de gidsen! Vervolgens leidt de route via glooiend landschap met prachtige vergezichten nog een paar uur naar Karanga Camp waar overnacht wordt. 5-7 uur wandelen.

DAG 7 Vandaag is een relatief korte wandeldag. We volgen in een woestijnachtige omgeving een gemakkelijk pad welke ons via de oostkant van de berg naar Barafu Camp leidt waar we voor het middaguur al aankomen. De rest van de middag wordt kan je ontspannen en je klaar maken voor de topdag. 3-5 uur wandelen.

DAG 8 Rond middernacht wordt je gewekt door de gidsen. Je eet en drinkt nog snel wat en rond middernacht vertrekken we naar de top. Een koplampje op je hoofd en een lichte rugzak met alleen wat kleding en eten en drinken is het enige wat je bij je draagt. Een steil puinpad leidt ons in een gestaag tempo naar de kraterrand waar we met zonsopgang verwachten aan te komen. Bij Stella point op 5739 meter rusten we uit en genieten van de zon die langzaam opkomt. De laatste 2 uur via de kraterrand naar Uhuru peak (5895 m) passeren we spectaculaire ijswanden. De top komt steeds dichterbij maar de laatste loodjes zijn pittig. De beloning mag er zijn; je hebt het hoogste punt van Afrika bereikt! Na de topfoto dalen we snel af naar beneden waar je in Barafu camp welkom wordt geheten door alle porters en keukenstaf. Na de lunch vertrekken we naar Milennium Camp waar we de laatste nacht op de berg doorbrengen. 10-16 uur wandelen.

DAG 9 Na de afscheidsceremonie van onze gidsen, porters en keukenstaff pakken we nog een keer de rugzak op voor de laatste afdaling naar beneden. Een goed pad slingert door het prachtige tropische woud naar Mweka Gate (1980 m). Daar staat de bus klaar die ons in twee uur naar het hotel in Arusha brengt. ’s Avonds sluiten we de expeditie gezamenlijk af met een feestelijk diner. 4-6 uur wandelen.

DAG 10 Afsluiting en transfer naar Kilimanjaro Airport of aansluitend start post tour.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.

Video