Mont Blanc beklimming Hiking & Adventures 4810m

Naar de top van de Mont Blanc voor mensen met ervaring in de bergen

 • Voorbereidingsdag in Nederland via Hiking & Adventures
 • Optimaal acclimatiseren: klimmen boven 3500m, slapen boven 3000m
 • Voor ervaren bergwandelaars (huttentrektochten / trekking in Nepal of vergelijkbaar)
Prijs
v.a.€ 2095,00
Duur
8 dagen (6 dagen in de bergen)
Personen
4 tot 8 deelnemers
Gids
1:4 (eerste 3 dagen), 1:2 (Mont Blanc)
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Heb je (ruime) wandelervaring in de bergen en kies je ervoor om zelfstandig te trainen voor je Mont Blanc beklimming? Ga dan voor de Mont Blanc Summit. De eerste drie dagen klim je in het rustigere deel van het Mont Blanc massief en oefen je uitgebreid met lopen op stijgijzers en klauteren in de rotsen. De laatste 3 dagen heb je 2 kansen om de Mont Blanc te beklimmen.

Mont Blanc Summit in het kort

VAN DAG TOT DAG

Dag 1. Aankomst Chamonix

In de namiddag kom je aan in de Chamonix vallei. Vanaf 18:00 uur kun je terecht in chalet Tissières en ontmoet je de andere deelnemers. Vanaf 19:00 uur staat een heerlijke bergmaaltijd voor je klaar.

De witte top lijkt zo dichtbij

Dag 2. Tocht naar refuge Albert 1er (2706m)

Bij het ontbijt om 08:00 uur schuiven de gidsen aan. Je bespreekt het programma van de week en vertrekt daarna naar het dorpje Le Tour. Vanuit daar neem je de lift en loop je vervolgens naar onze uitvalsbasis voor de volgende dag: de Albert 1er hut op 2706m. Bij de Albert 1er hut oefen je met stijgijzer- en pickel technieken.

Er wordt geoefend op de gletsjer

Dag 3. Beklimming Aiguille du Tour (3540m) – slapen in refuge Trient (3170m)

Vanuit de hut vertrek je al vroeg over de gletsjer richting de Aiguille du Tour. De tocht naar deze prachtige berg voert over de gletsjer, via de Col Supérieur du Tour en een stukje klimmen en klauteren over rotsen naar de top op 3540m. Een beklimming met veel van de ingrediënten die je ook op de Mont Blanc gaat tegenkomen later in de week. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de top daal je af en slaap je in de Refuge Trient hut om te herstellen van de mooie dag.

Onderweg naar Aiguille du Tour

Dag 4. retour Chamonix – rust

Na het ontbijt vertrek je vandaag over de gletsjer terug naar Le Tour. Je kunt wederom rekenen op prachtige vergezichten. Rond lunchtijd arriveren we bij de auto’s en nemen we de rest van de dag rust en eten we goed zodat we op krachten komen voor de volgende drie dagen.

Genieten van het uitzicht vanaf de hut met wat spanning voor morgen

DAG 5, 6, EN 7 VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN TOPPOGING

De beklimming van de Mont Blanc is alleen mogelijk bij zeer stabiel weer en veilige condities. Aangezien veiligheid bij ons altijd voorop staat wordt er vaak last minute bepaald wat het exacte programma en de daarbij behorende logistiek zal worden voor de toppoging. Door de grote drukte op de berg is het ook niet altijd mogelijk om zowel de Tete Rousse- als de Gouterhut te reserveren. Voor 2019 hebben we in ieder geval alle reserveringen voor de Gouterhut al rond! Mits we beide hutten gereserveerd krijgen ziet het programma er als volgt uit:

Vanuit het plaatsje Les Houches nemen we het kabelbaantje omhoog om vervolgens over te stappen op de Tramway du Mont Blanc. Vanaf het Nid d’Aigle (adelaarsnest) begint onze weg naar de Refuge de Tete Rousse. Je kunt je voorstellen dat een beklimming van de Mont Blanc uitermate stabiel weer vereist. Afhankelijk van het weer zijn er nu 2 opties:

Optie 1 een toppoging vanuit de Refuge de Tete Rousse:

Het weer is goed en de dagen erop ziet het weer er minder stabiel uit. In dit geval kiezen we ervoor om op Dag 6 direct door te stoten naar de top van de Mont Blanc. In de afdaling komen we langs de Refuge du Gouter en daar overnachten we. Op dag 7 dalen we af naar het dal.

Optie 2 een toppoging vanuit de Refuge du Gouter

Later in de week ziet het weer er stabieler uit dan eerder in de week. We verplaatsen onze toppoging een dag naar achteren. Op Dag 6 staan we vroeg op om zo het gevaarlijke Gouter Couloir zo veilig mogelijk over te kunnen steken. Na nog een nacht op de Refuge du Gouter op 3800 meter zijn we optimaal geacclimatiseerd voor de toppoging.

Op dag 7 vertrekken we in het donker voor de beklimming van de Mont Blanc. Bij de prachtige zonsopkomst beginnen we aan de beklimming van de Bosses graat.  Links van de graat zien we 3 km lager Chamonix liggen en rechts Italië. Vanaf de top zien we de Matterhorn en zelfs Genève kunnen we zien liggen! Na de top dalen we helemaal af naar het dal.

De grote aantrekkingskracht van de Mont Blanc

Dag 8 Afscheid en terugrit naar huis

Tijdens het ontbijt in La Tissières geniet je met uitzicht op de Mont Blanc nog eens van de top die je gister beklommen hebt! Aansluitend stap je in de auto voor de terugreis naar Nederland.

ACCOMMODATIE

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Refuge Albert 1er, Cabane du Trient, Refuge de Tête Rousse en Refuge du Goûter, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen.

Waarom de Mont Blanc beklimmen met Mountain Network?

VOORBEREIDING IN NEDERLAND

Tijdens de voorbereidingsdag in Nederland leer je je teamgenoten kennen, bepreken we het programma en het benodigde materiaal, oefenen we met touw- en reddingstechnieken en is er ruimte om al je vragen te stellen.

TRAININGSSCHEMA

Met een uitgebreid trainingsschema geven we je de houvast die je nodig hebt om goed en gericht voor de Mont Blanc te trainen.

HULP BIJ HET SAMENSTELLEN VAN JE UITRUSTING

Na je boeking ontvang je van ons een uitgebreide uitrustingshandleiding. In deze handleiding vind je alles wat je nodig hebt voor de beklimming, inclusief uitgebreide omschrijvingen en plaatjes om je een goed beeld te geven. Daarnaast wordt de uitrusting ook doorgenomen tijdens de voorbereidingsdag in Nederland, waar je  uitgebreid de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen en huurmateriaal te passen en kun je ons altijd bereiken als je na de voorbereidingsdag nog verdere vragen hebt over je uitrusting.

8-DAAGS PROGRAMMA IN DE ALPEN

We kiezen bewust voor een relatief lang programma in de Alpen. Dit programma heeft alles in zich om je ter plekke voor te bereiden: optimaal acclimatiseren, oefenen met stijgijzers en klimtechnieken, de beklimming van Aiguille du Tour (3540m) als voorbereiding en twee nachten op hoogte slapen voordat we aan de klim van de Mont Blanc beginnen.

KLEINE GROEPEN

Met een groep van maximaal 8 man en 4 gidsen (op de Mont Blanc) ben je verzekerd van een intensieve begeleiding en daardoor een optimale leerervaring.

VAST GIDSENTEAM

De Mont Blanc expeditie staat onder leiding van gidsen uit ons vaste gidsenteam in Chamonix. Mannen met wie wij al jaren samenwerken.

OPTIMALE TOPKANSEN

Je slaapt in zowel de Tête Rousse hut als in de Goûter hut. Daarmee heb je twee dagen de kans de top te beklimmen en de flexibiliteit voor de optimale topstrategie.

ONDERSTEUNING IN NEDERLAND

We hebben een kantoor in Nederland dat 5 dagen per week bereikbaar is voor vragen en ondersteuning. Ook kun je bij ons materiaal en kleding huren.

20 JAAR ERVARING

Al 20 jaar organiseren wij beklimmingen en cursussen in het Mont Blanc gebied. Inmiddels hebben we de Mont Blanc beklommen met ruim 850 mensen. We informeren je over alles wat je te wachten staat en hoe je je kunt voorbereiden. We ondersteunen je bij je training en het regelen van je materiaal. We hebben in Chamonix een lang programma zodat je goed acclimatiseert en oefent. Kortom, we zorgen ervoor dat je er helemaal klaar voor bent als je aan je toppoging start.

 SGR & CALAMITEITENFONDS

Alle reizen van Mountain Network vallen onder de SGR-garantieregeling. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Daarnaast zijn we aangesloten bij een calamiteiten fonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren en de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Meer informatie vind je op de website van het calamiteitenfonds.

Veiligheid en risico’s

Lees hier meer over de gevaren en risico’s op de Mont Blanc.

Deelname

Om deel te nemen aan de Mont Blanc Summit heb je ruime en recente berg wandelervaring nodig: trektochten in de Alpen, Himalaya, Zuid-Amerika of vergelijkbaar. Daarnaast beschik je over een zeer goede conditie en lichaamscoördinatie en heb je een flinke dosis motivatie.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.