Toubkal trektocht Hiking & Adventures 4167m

Berberdorpen, sneeuw en de hoogste berg van Noord Afrika!

 • Beklim de hoogste berg van Marokko, de Atlas en Noord-Afrika
 • Prachtige tocht door berberdorpjes en Atlasgerbergte
 • Goed voorbereid op pad
 • Beklimming in April: nog sneeuw op de berg en weinig andere mensen
Prijs
€ 925,00
Duur
8 dagen (6 in de bergen)
Personen
6 tot 14 deelnemers
Gids
Lokale berggidsen + expeditieleider vanuit Hiking & Adventures
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

De Toubkal. Het is de hoogste berg van Noord-Afrika, Marokko en de Atlas. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech, waar je je in het oude deel tussen de Souks, slangenbezweeders en kleur- en geurrijke eetkraampjes in een duizend-en-één-nacht sprookje waant. Daarna maak je een trekking door de hoge Atlas, waar het droge en toch groene landschap je zal verrassen, net als de schitterende uitzichten en de vriendelijke lokale bevolking. Je overnacht in berberdorpjes waar je kennis zult maken met de nodige lokale gewoonten. De laatste dagen stap je echt de hoogte in waar je vanuit de CAF berghut de top van de Toubkal beklimt.

De zesdaagse trekking door het hooggebergte is te vergelijken met een stevige tocht door de Alpen. We wandelen over goed begaanbare bergpaden van vallei naar vallei met als uiteindelijke doel de beklimming van de Toubkal. De trektocht is pittig door de grote hoogteverschillen die je elke dag moet overwinnen. Een deel van de bagage wordt door ezels vervoerd en een deel dien je zelf te dragen. De beklimming van de Toubkal is technisch gezien niet moeilijk maar stijgijzers zijn wenselijk.

De belangrijkste redenen om voor Mountain Network te kiezen:

 1. Lokale gidsen.  De lokale gidsen – met wie wij al vele jaren samenwerken –  worden aangestuurd door de expeditieleider vanuit Hiking & Adventures. Verder steunt hij/zij je op allerlei gebieden zoals wandeltechniek, omgaan met hoogte, gebieds- en cultuurkennis. Samengevat: met de expeditieleider heb je een Nederlandse steun en toeverlaat tijdens de beklimming en dat is prettig.
 2. Voorbereiding. In Nederland zal Hiking & Adventures een voorbereidingsbijeenkomst inplannen.  Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je de andere mensen uit je team, checken we je materiaal, vertellen we je alles over de beklimming en geven we je advies over het trainen voor de Toubkal. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat!
 3. Beklimming in april. Wij kiezen voor een beklimming in April. In dat jaargetijde is het relatief rustig. De winter is nog aan het terugtrekken, dus er kan nog flink wat sneeuw op de berg liggen. Dat maakt de beklimming uitdagender en avontuurlijker en zorgt er bovendien voor dat de valeien nog mooi groen zijn!
 4. Routekeuze. Wij kiezen bewust voor een meerdaagse trektocht voorafgaand aan de beklimming van Toubkal – hierrdoor kunnen de deelnemers goed acclimatiseren en kunnen we genieten van het prachtige landschap.
 5. 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport We’ve been there, wij doen het al 30 jaar. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klimstrategie, verstandig omgaan met hoogte en hoogteziekte én veiligheid belangrijk vindt, dan is kiezen voor Mountain Network een verstandige zet!
 6. Organisatie / Communicatie Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je rondom de expeditie goed en uitgebreid en evalueren we iedere expeditie achteraf. Daardoor kunnen we – samen met onze lokale partners – ieder jaar de kwaliteit van onze expedities verbeteren. En dat doen we ook.
 7. SGR & Calamiteitenfonds. Wij zijn aangesloten bij het SGR en het calamiteitenfonds. Dat betekent dat je reisgelden zijn gedekt bij financieel onvermogen van Mountain network of wanneer er een calamiteit is in de regio waar je reist.

Van dag tot dag

Dag 1 Aankomst vliegveld Marrakech en vervoer per minibusje naar Marrakech. Avondmaaltijd en overnachting in hotel in Marrakech.
Dag 2 Per minibus naar Asni en vervolgens trektocht van Asni naar Tahalouine. Overnachting in Tahalouine. Ongeveer 4 uur wandelen: 600 meter stijgen en 400 meter dalen.
Dag 3 Trektocht van Tahalouine naar Azib ’n Tizgui. Overnachting in Tizgui. Ongveer 6 uur wandelen: 800 meter stijgen en 400 meter dalen.
Dag 4 Trektocht van Azib ’n Tizgui naar Tizi Oussem.  Hamman bezoek en overnachting Tizi Oussem. Ongeveer 7 uur wandelen: 900 meter stijgen en 800 meter dalen.
Dag 5 Trektocht van Tizi Oussem naar Imlil of naar refuge CAF. Overnachting in Imlil refuge CAF. Wandeltijd varieert afhankelijk van de routekeuze op basis van weer en condities van 4 tot 10uur: 600 of 1800 meter stijgen, 500 of 700 meter dalen.
Dag 6 Trektocht naar refuge CAF of beklimming Toubkal (4167 meter) – afhankelijk van programma keuze op basis van weer en condities. Overnachting in refuge CAF. Ongeveer 5 tot 8 uur wandelen: 1000 of 1200 meter stijgen en 0 of 1000 meter dalen.
Dag 7 Beklimming van Toubkal en/of trektocht van refuge CAF naar Imlil. Ongeveer 6 tot 10 uur wandelen: 0 of 1000 meter stijgen en 1500 meter dalen. Vervolgens per minibusje naar Marrakech. Eigen invulling Marrakech. Overnachting hotel Marrakech.
Dag 8 Afsluiting en vertrek deelnemers.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.