Klimweek Orpierre

Rotsklimmen in Zuid-Frankrijk

 • Rotsen Orpierre op loopafstand
 • Zelfstandig klimmen vanuit ons basecamp in Orpierre
 • Cursus Outdoor voorklimmen volgen
Prijs
afhankelijk van gekozen programma
Duur
7 dagen
Niveau

Niveau conditie

1 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

In het voorjaar 2018 bouwt Mountain Network zijn basecamp op in Orpierre, ons favoriete klimgebied in Zuid-Frankrijk. De routes in het heerlijk klimmende kalksteen zijn zeer gevarieerd in moeilijkheidsgraad, karakter en lengte. Zowel voor beginnend als vergevorderd klimmer is Orpierre een mekka. Als zelfstandig klimmer gebruik je ons basiskamp als gezellige uitvalsbasis voor een heerlijke week rotsklimmen. Klim je nog niet zelfstandig, dan is dit de uitgelezen kans om je cursus Outdoor Voorklimmen te volbrengen.

DATA volgt

BASISKAMP

De uitvalsbasis is een basiskamp op het ‘klimmersveldje’ van de lokale camping. Om het extra gezellig te maken, zorgt Mountain Network voor een grote centrale tent die ingericht gaat worden met  onder andere gezellige zitjes, olielampen en een ‘honesty bar’. De overnachtingen vinden plaats in koepeltentjes van Mountain Network of in een zelf meegebrachte tent.

Kosten: ntb
Inclusief:
7 overnachtingen in koepeltent, 7 x ontbijt en lunch, vrij gebruik van Mountain Network Area
Exclusief: vervoer, diner, drankconsumpties, matje, slaapzak, overig persoonlijk materiaal

Diner gaat in overleg. Er zijn verschillende opties. Zoals het restaurant op de camping, pizzeria in het dorp of zelf koken. Wij nemen het benodigde materiaal mee en coördineren het avondeten iom de groep.


CURSUS OUTDOOR VOORKLIMMEN

Er zijn weinig plekken mooier en beter geschikt om je klimvaardigheidsbewijs (KVB) Outdoor Voorklimmen te halen. De cursus duurt 5 dagen waarmee je in één cursus single pitch én multi pitch combineert (enkele en meerdere touwlengtes). Hiermee doe je de basiskennis op om als zelfstandig klimmer korte en lange routes in de rots te ondernemen.

Aan bod komen onder andere:

 • Gebiedkennis (klimtopo, reglementen, milieuaspecten, etc.)
 • Materiaalkennis
 • Ombouwen
 • Terugtrekken uit de rots
 • Abseilen
 • Touwtechnieken

Kosten: ntb
Datum:
 ntb
Inclusief:
 begeleiding door UIAGM gidsen, materiaal en verzekering, klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen
Instroomeis: KVB Indoor Voorklimmen, Klimniveau 5B/5C (indoor toprope)

 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.