Klimweek Tenerife

Ontspannen klimweek in een geweldig klimparadijs

 • Cursussen: outdoor voorklimmen of techniek & tactiek
 • Zelfstandig klimmen
 • Uitdagend terrein voor klimmers met minimaal 6a klimniveau
 • Activiteiten: deep water solo of canyoning
Prijs
Afhankelijk van gekozen programma
Duur
winter 17/18
Personen
10-17
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

5 /5

Programma

Zin in zon, zee, klimmen en nog veel meer? In de herfstvakantie gaan we naar klimparadijs Tenerife: een droom voor mensen die houden van klimmen en buiten zijn. Onze basis in Tenerife is Tenerife Climbing House: een hostel, camping, klimschool, hangout voor klimmers en klimwinkel. Vanuit hier klimmen we een week lang op de beste klimspots van het eiland. Je kunt er cursussen outdoor voorklimmen en techniek volgen en meedoen aan vette activiteiten als canyoning of deep water solo.

 

TENERIFE BASECAMP

We verblijven in het Tenerife Climbing house waar je slaapt in meerpersoonskamers en stapelbedden. Op de plek hangt een uiterst relaxte sfeer. Het is een geweldige uitvalsbasis om lekker te gaan klimmen. Dagelijks ontbijt en diner bij het nabijgelegen Antonio’s bar zit bij de prijs inbegrepen.

Prijs: ntb
Inbegrepen:  7 nachten accommodatie o.b.v. meerpersoonskamers, inclusief ontbijt en diner bij Antionio’s bar.
Niet inbegrepen: vliegtuig naar Tenerife (€200-€300), huurauto(€30-€50), drankconsumpties, lunch, kleding, klimmateriaal.

Let op. Om zelfstandig te mogen klimmen in Tenerife heb je je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen nodig of voldoende outdoorvoorklimervaring. Heb je dit niveau nog niet, dan moet je deelnemen aan de cursus Outdoor Voorklimmen.


ACTIVITEITEN

Gedurende de week kun je ervoor kiezen om diverse activiteiten te doen. Afhankelijk van de interesse en omstandigheden plannen we de week op een later tijdstip in. De cursus outdoor voorklimmen vindt plaats gedurende de eerste 3 dagen van de week zodat deelnemers daarna zelfstandig op pad kunnen.

 • Cursus Outdoor Voorklimmen. Je leert alles wat je nodig hebt om buiten voor te kunnen klimmen. Aan bod komen onder andere: knopen, zekeren, standplaatsen inrichten, klimtechnieken, risico’s, routeplanning. Omdat de ratio gids/deelnemer zo intensief is, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kan de cursus goed op jou worden afgestemd. De cursus duurt 3 dagen.
  Prijs: ntb
  Duur: 3 dagen à 6 uur per dag
  Inclusief: begeleiding AEGM klimgids (1:2), klimmateriaal.
  Instroom KVB indoor voorklimmen of vergelijkbaar
 • Deep Water Solo. Voor veel mensen is Deep Water Solo één van de belangrijkste redenen om naar Tenerife af te reizen. Vanuit een rubberen speedboot stap je de route in tot je niet meer verder kunt/durft, dan laat je je zelf in het water vallen. Een spectaculaire, grensverleggende activiteit.
  Prijs: ntb
  Duur: 1 dag (ong. 6u)
  Inclusief: boot, instructeur, water/softdrinks, snorkelmateriaal indien gewenst.
 • Canyoning. Onder begeleiding van een ervaren canyoning gids daal je langzaam af in prachtige Canyons in Tenerife. Het afdalen is een combinatie van springen, zwemmen en abseilen door de prachtige kloven.
  Prijs: ntb
  Duur: 1 dag (ong. 6 u)
  Inclusief: instructeur, materiaal en vervoer.
 • Workshop techniek en tactiek. Tijdens deze workshop leer je meer over tactisch voorklimmen, voetplaatsing, balans, inlezen van routes en krijg je persoonlijke tips van de instructeur.
  Prijs: ntb
  Duur: 1 dag (ong. 6u)
  Inclusief: instructeur en waar nodig materiaal.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Klimmen in Tenerife
Tenerife kent 10 klimgebieden van 30 tot 250 routes. Je klimt vaak in kloven (zie foto’s) in geweldig kalksteen. Er zijn voldoende routes in de eenvoudigere moeilijkheidsgraden (4e/5e graads), maar als je echt alles uit je vakantie wilt kunnen halen, dan zorg je dat je minimaal 6a klimt in de hal. Vooral in de moeilijkere waarderingen zijn er in tenerife veel opties. Op deze website vind je meer informatie over de verschillende klimgebieden. Om verder een indruk te krijgen, kun je het beste het inspiratieverhaal lezen dat Jaap de Rooij heeft geschreven over zijn klimvakantie in Tenerife samen met Renske den Boer.

Begeleiding
Vanuit Mountain Network wordt de reis begeleid door Guido van de Meent. Guido is je aanspreekpunt als je vragen hebt voorafgaand aan de trip en coördineert alles op het eiland. De klimcursus en workshop worden begeleid door AEGM klimgidsen van El Ocho Escalade. Ook de Canyoning en Deep Water Solo wordt door deze partij verzorgd.

Team
Zodra we voldoende inschrijvingen hebben, delen we de contactgegevens van de andere teamleden. Je kunt op basis daarvan onderling afspraken maken om samen te reizen.

Vlucht
Je reist op eigen gelegenheid naar Tenerife. De meest voordelige vluchten vertrekken vanuit Eindhoven (ong €300) of Brussel Charleroi (ong €200), beiden met Ryanair naar het vliegveld Tenerife Sur (TFS).

Vervoer op het eiland
Om bewegingsvrijheid te hebben op het eiland, is het nodig dat je je per auto kunt vervoeren. De kosten voor een huurauto zijn niet inbegrepen in de prijs. Zodra er meer duidelijkheid is over de grootte en aard van de groep, zal op initiatief van Guido onderlinge afstemming plaatsvinden over de huurauto’s. Reken erop dat dit ongeveer een maand van tevoren gebeurt. De extra kosten voor het vervoer waar je rekening mee moet houden zijn ongeveer €25-€50 per persoon.

Materiaal
In oktober is de gemiddelde temperatuur in Tenerife 25 graden en het koelt ’s avonds af naar zo’n 19 graden. We rekenen erop dat je zelf een goede kledingkeuze kunt maken voor een warme zomervakantie. In het Tenerife Climbing House zijn bedlinnen en handdoek inbegrepen.  Wat je verder niet moet vergeten:

 • Paspoort of ID
 • Eigen klimspullen bestaande uit klimgordel, klimschoenen, pofzak en helm.
 • kleding om in te klimmen
 • goede wandelschoenen/approach schoenen
 • rugzak waarin je je klimspullen kunt vervoeren
 • zwemkleding
 • badhanddoek
 • zonnebrand
 • regenjasje
 • Klimmateriaal. Je neemt onderstaand materiaal mee. Ook als je de cursus gaat doen, wil je daarna zelfstandig de rotsen in. Onderstaand is je persoonlijke technische klimuitrusting.
  • 7-8 setjes
  • Zekerapparaat waarmee je kan abseilen (tuber)
  • lifeline, bij voorkeur dynamisch (Beal Dynaconnextion)
  • 120cm bandslinge genaaid
  • één safebiner
  • minimaal 2 schroefkarabiners
  • abseilprusik (1.3m, 5/6mm)
 •  Touw, als je dat hebt. We zullen vooraf inventariseren of er voldoende touwen zijn en kunnen eventueel enkele touwen meesturen als dat nodig is. Kies bij voorkeur voor enkeltouw van minimaal 70 meter.

Boeken

 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.