Freeride Powder Roadtrip lichtgevorderden, Alpen

Freeriden daar waar de poeder valt!

 • Optimaal gebruik maken van de actuele sneeuwcondities
 • Last minute wordt bepaald waar in de Alpen je poeder gaat scoren
 • Afhankelijk van jouw wensen, het weer en de sneeuw bepaalt de gids het programma
Prijs
€ 595,-
Duur
4 skidagen
Personen
5-7 deelnemers
Gids
1 gids per 7 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

1 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Tijdens deze roadtrip zul je érgens in de Alpen op zoek gaan naar de poeder. Waar dat precies gaat worden krijg je uiterlijk een aantal dagen van tevoren te horen. Met behulp van weerberichten en natuurlijk de poederverwachtingen van WePowder bepaalt de gids waar de beste sneeuw ligt.

Flexibele instelling

De gids zal zeer flexibel zijn maar een zeer flexibele instelling vanuit jouw kant is daarbij ook belangrijk. Stel je er dus op in dat je bijvoorbeeld in Tirol, de Piemonte, Wallis of waar dan ook terecht kan komen! Dat betekent niet dat je per sé daarheen gaat waar de meeste poeder valt want daar gaat iedereen al heen en daar heerst meestal ook de grootste poederstress. Soms is het dus slimmer om een klein en onbekend gebied op te zoeken waar je het off-pisteterrein de hele dag voor jezelf hebt.

Vette poeder!

Roadtrip?

Ondanks dat we deze reis een roadtrip noemen willen we het autorijden wel tot een minimum beperken want uiteindelijk gaat het om poederskiën en niet om het autorijden. Een goede gids zal, ook als de laatste sneeuwval zo’n 2 of 3 dagen oud is altijd nog mooie poeder kunnen vinden. Daarom kiezen we ervoor om als de locatie eenmaal bepaald is ter plaatse op zoek te gaan naar de poeder. Daar kan het wel zijn dat je iedere dag een ander skigebied op zoekt.

Met name de eerste rit naar het trefpunt is dus lang. Eenmaal op locatie zal er per dag hoogstens een uur gereden worden.

Hoe gaan we die poeder dan vinden?

Een weersverwachting maken is op zich al vrij lastig en dat laten we dan ook over aan de meteorologen. Het interpreteren van al die weersverwachtingen is weer een ander verhaal en dat laten we over aan de gids. Daarnaast betekent slecht weer nog niet per sé veel sneeuw, dus waar gaat die sneeuw dan vallen? Kun jij die voorspelling maken? (Voorspellen is eigenlijk onmogelijk daarom noemen de meteorologen het een verwachting!)  Hieronder leg ik uit hoe wij dat doen:

Poeder

1. Het weerbericht

Waar de sneeuw gaat vallen hangt kort samengevat af van de 0-graden-grens, de wind, lage drukgebieden en de daarmee samenhangende fronten en hoe ‘haaks’ het gebergte staat ten opzichte van die binnenkomende fronten. Bij een Nordstau kom je al snel uit in het noorden van Tirol of Zwitserland. Bij een Südstau zijn de betere opties vaak de Italiaanse skigebieden, het zuiden van Zwitserland en de Franse skigebieden die dicht bij de Italiaanse grens liggen. Bij een retour d’est zijn de westelijke skigebieden van Italië en de Franse skigebieden vaak aan de beurt.

Retour d’est

2. Professionele begeleiding

Wij werken in de Alpen alleen met internationaal erkende UIAGM ski- en berggidsen. Die mannen en vrouwen hebben een jarenlange opleiding gehad en daarna jaren ervaring opgebouwd in het inschatten van het lawinegevaar maar hebben daarnaast ook een aardig oog ontwikkeld waar de sneeuw gaat vallen. Natuurlijk zorgen ze er ook voor dat alles veilig blijft. In de Alpenlanden is het zelfs zo dat dit een beschermd beroep is en dat je jezelf niet, tegen betaling, zomaar gids mag noemen. Wij zijn dus wettelijk verplicht om met hen te werken en dat doen we graag!

3. WePowder en internet

Naast onze eigen gidsen kun je een hoop informatie krijgen via veel verschillende websites. Daarnaast is de website van WePowder nog een hele interessante optie. Door de Powderalerts van WePowder te volgen krijg je een exactere voorspelling dan de ‘standaard’ websites.

Anders dan meteorologen zijn zij niet direct bezig met wat het weer gaat worden maar meer waar de meeste poeder gaat vallen! Uiteindelijk wordt de sneeuwval grotendeels bepaald door de richting van waaruit het front komt en hoe haaks het gebergte op dat front staat. Met name met dat laatste houden de ‘standaard’ meteorologen geen rekening mee. Ook voor onze gidsen is dit een hele goede bron!

Vers poeder

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.