Freeride Roadtrip lichtgevorderden Hokkaido, Japan

De dikste poeder die je ooit hebt meegemaakt!

 • Vulkanen, spuitende geisers en iedere dag een ander freeridegebied
 • De Japanse cultuur en keuken (Sushi!)
 • Sneeuwhoogtes tot soms wel 20 meter!
Prijs
€2895,-
Duur
11, waarvan 8 skidagen
Personen
5 deelnemers
Gids
1 gids per 5 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Hokkaido is het vulkanische Noorder eiland van Japan en vormt de ultieme freeride bestemming. De poeder doet zeker niet onder voor de Canadese poeder! Treeskiing, spuitende geisers, vulkanen, sushi, de Japanse cultuur en de gigantische sneeuwmassa's zijn de ingrediënten voor deze 11 daagse roadtrip!

Zodra de koude lucht vanuit Siberië over de Japanse zee trekt ‘zuigt’ deze zich vol met vocht. Zodra die koude lucht bij de Japanse bergen van Hokkaido wordt opgestuwd begint het te sneeuwen. Die sneeuw in combinatie met de koude temperaturen (-20 graden celsius is niet ongewoon) zorgt voor niet alleen heel veel maar ook nog eens hele lichte en dus makkelijk te skiën poeder!

Als het minimum aantal deelnemers vroeg genoeg (denk aan ca. 1 december 2019) bereikt wordt zal deze reis door de Nederlandse UIAGM berg- en skigidsen Boris Textor, Tomas van Lieshout en/of Jelle Staleman gegidst worden.

Programma van dag tot dag:

Ben je benieuwd naar het programma, kijk dan hieronder. Voor meer uitgebreide informatie kun je onderaan de pagina het informatiedocument downloaden.

Dag 1 en 2. Freeriden vanuit het vliegtuig?

Je bereikt Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido, na een vlucht van 15-20 uur. Door het tijdsverschil van 8 uur beslaat de reis minimaal 2 dagen. Na aankomst kun je direct een frisse neus halen doordat je in de meeste Japanse skigebieden tot laat kunt nachtskiën!

Poeder

Poeder

Dag 3. Niseko?

Hanazono, Grand Hirafu en Annupuri vormen samen het skigebied van Niseko. Niseko is het grootste skigebied op Hokkaido en daarom waarschijnlijk ook het bekendst, wat ook voor de nodige drukte zorgt. De andere freeride locaties op Hokkaido zijn een stuk rustiger maar als eerste kennismaking is Niseko super.

Het sneeuwt er bijna iedere dag en de gids vindt voor jou altijd de mooiste plekjes. ’s Avonds kun je genieten van het bruisende nachtleven en zijn er talloze barretjes en restaurants waar je de Japanse keuken kunt leren kennen.

Dag 4. Rusutsu of Misschien Mount Yotei??

Ondanks dat je deze trip voornamelijk freeridend en dus met behulp van liften op pad bent kan het ook zijn dat er voor gekozen wordt om een toerskitocht te maken. De iconische Mount Yotei bevat een echte vulkaankrater waar je zelfs in kunt skiën! Voor de beklimming van de berg is wel enigszins goed weer nodig.

Als het weer wat minder is vermaken je je in het skigebied van Rusutsu. Door de gunstige ligging van de liften is de verhouding tussen hiken en skiën optimaal!

Japanse toerskiberg Mount Yotei

Mount Yotei gezien vanuit Niseko

Dag 5. Moiwa en de Onsen!

Het kleine freeride gebiedje van Moiwa heeft maar 2 liften maar dat is genoeg om je de hele dag te vermaken. Aan het einde van de dag bezoek je een echte Onsen. Een Onsen is het Japanse equivalent van de IJslandse geisers of heet water bronnen. Het warme water komt direct uit de bodem en ruikt een beetje naar zwavel en heeft naar het schijnt een geneeskrachtige werking.

Een nachtje sneeuwen en je auto is weg!

Dag 6. Kiroro heeft de diepste poeder!

De gigantische wolkenkrabber waar je langs rijdt voordat je in Kiroro aankomt is wat misplaatst gezien de eenzame locatie van het freeride gebied. Voordat je hier van de lokale autoriteiten mag beginnen met off piste skiën dien je eerst een soort freeride paspoort in te vullen en moet je op de kaart laten zien waar je van plan bent te gaan skiën. Al die bureaucratie is het echter meer dan waard want doordat Kiroro precies naar zee ‘gericht’ staat wordt er gezegd dat hier de meeste poeder van Hokkaido valt!

Dag 7. Het nachtleven van Sapporo en wordt het Kokusai of toch Teine?

Met 3 miljoen inwoners is Sapporo wel een metropool te noemen. Des te bizarder is het uitzicht vanuit de lift met op de achtergrond de stad en de zee. In de avond kun je ‘lopende band’ Sushi eten. Sapporo vormde in 1972 het toneel van de Olympische spelen. Ondanks het grote evenement zijn de skigebiedjes rondom Sapporo vrij klein. De stad heeft waarschijnlijk de grootste dichtheid aan sneeuwfrasen en -schuivers van de wereld en daar word je natuurlijk blij van. Deze dag gaan we vanuit Saporro of naar Kokusai of Teine.

Ski gebied Kokusai is een klein maar fijn skigebiedje waar de Japanners gelukkig allemaal op de piste blijven. Alleen de westerlingen hebben hier de dikke poeder ontdekt!

Het leuke van Teine is dat het terrein wat steiler is en dat er, als de lawinesituatie het toelaat, ook wat steile couloirs te skiën zijn. De Japanse schoolkinderen vermaken zich op de pistes en worden met ijzeren discipline door de Japanse skileraar geïnstrueerd.

Dag 8. Furano

De laatste 3 dagen van deze roadtrip vermaken je je in het wat rustigere en onbekendere deel van Hokkaido. We verblijven in een authentiek typisch Japans hostel die de komende dagen onze thuisbasis vormt.

Zoals overal in Japan is het ook hier weer ‘treeruns’ skiën geblazen. De vele berkenboompjes zorgen ervoor dat er ook bij slecht weer nog heel goed te skiën is. De boompjes staan ver genoeg uit elkaar om nog tussendoor te kunnen skiën maar zorgen wel voor het nodige contrast.

Dag 9. Spuwende geisers op de hoogste top van Hokkaido

De Asahidake (2291 meter) vormt het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze week. Naast dat hij de hoogste top van Hokkaido is spuiten hier de zwaveldampen uit de sneeuw en daar kun je tussendoor skiën! De lift brengt je tot op ca. 1700 meter en vanuit daar resten er nog slechts 600 hoogtemeters naar de top.

Ben je minder fit of hebben je tochten genoten geen zin om omhoog te lopen dan bereik je de geisers na 200 hoogtemeters ook al!

Dag 10.Wolken krabbers in Tomamu

Tomamu is bij freeriders misschien wel het minst bekend en dat zorgt ervoor dat je soms de hele dag niemand tegenkomt! De ‘backside’ bereik je na een stukje hiken van 5 minuten en beneden aangekomen hike je met de vellen onder in ca. 10 minuten weer terug naar het skigebied. Aansluitend rij je naar een hotel of hostel nabij het vliegveld.

Poeder in Tomamu!!

Dag 11. Heel ontspannen het vliegtuig in!

Als je denkt dat deze trip vandaag voorbij is heb je het mis. Direct op het vliegveld hebben ze een Onsen gebouwd! Omdat Japan een vulkanisch eiland is zijn er op verschillende plekken warm water bronnen. Aan de zwavellucht raak je al snel genoeg gewend en dat zorgt ervoor dat je volledig ontspannen het vliegtuig instapt.

Hokkaido beschikt over nog meer leuke kleine skigebiedjes die hierboven niet genoemd zijn en de gids bepaald last minute per dag welk gebied er aangedaan wordt. Veranderingen aan het bovenstaande programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden.  

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.