Offpiste Skitechniek Hintertuxer Gletsjer

Train je offpistetechniek op de Hintertuxer gletsjer

  • Inclusief videoanalyse
  • Verbeter je offpistetechniek tijdens een lang weekend
  • Mooi alternatief als je bijv. de offpistecursus in het Stubaital al gevolgd hebt
Prijs
€ 895,00
Duur
4, waarvan 3 cursusdagen
Personen
5-8 deelnemers
Gids
1 gids per 8 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

1 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

De offpistecursus op de Hintertuxer gletsjer is voor mensen die stabiel een zwarte piste af kunnen skiën en misschien af en toe links en rechts naast de piste een stukje offpiste meepakken. De prachtige vergletsjerde omgeving in combinatie met de intensieve oefeningen en leerrijke dagen maken dit tot een topcursus! Na 3 dagen zul je met veel meer vertrouwen offpiste kunnen skiën waardoor je ook meer plezier hebt!

Als je techniek op de piste niet goed is kun je moeilijk beginnen met offpisteskiën en daarom begin je dit weekend met techniektraining op de piste. Alle oefeningen op de piste zijn erop gericht om je offpistetechniek te verbeteren en daarom wordt er telkens uitgelegd wat het nut is van die specifieke oefening.

Nadat je een nieuw stukje techniek op de piste onder de knie hebt zul je dit direct naast de piste toepassen. Naast de intensieve training is er natuurlijk ook tijd om te genieten. Je eerste poeder pak je met het prachtige uitzicht richting de Brennerpas en Italië en het winterse landschap doen je alles even vergeten.

Als het minimum aantal deelnemers vroeg genoeg (denk aan ca. 1 oktober 2019) bereikt wordt zal deze reis door de Nederlandse UIAGM berg- en skigidsen Boris Textor, Tomas van Lieshout en/of Jelle Staleman gegidst worden.

Perfecte sneeuw tijdens het offpisteskiën op de Hintertuxergletsjer

Zo wil iedereen wel offpiste skiën!

Programma van dag tot dag:

Dag 1 reis naar Hintertux

Vanuit Nederland rij je in ongeveer 9 uur naar het Zillertal maar Innsbruck ligt op een goed uur rijden en is goed bereikbaar met het vliegtuig. Mayerhofen is het bekendste dorp in het Zillertal maar omdat Finkenberg, Lanersbach en Tux een stuk dichter bij het skigebied van de Hintertuxergletsjer liggen zul je in een hotel in 1 van die dorpjes overnachten. In de avond maak je kennis met jouw skigids die ook direct het skimateriaal en het lawineveiligheidsmateriaal zal checken.

Dag 2 Je eerste offpiste meters!

Nadat je boven in het skigebied bent aangekomen zal de skigids voordat je offpiste gaat eerst de ‘piepercheck’ doen. Nadat je eerst even bent ingeskied en de skigids heeft gezien wat voor vlees hij in de kuip heeft maakt de skigids afhankelijk van wat jij goed en fout doet een plan om jouw techniek te verbeteren.

Stoppen met roteren los je vaak op door meer hoog/laag te bewegen maar hoe doe je dat precies? Maak je die hoogbeweging vanuit je bovenlichaam of juist vanuit je benen. Eerst oefen je dat op de piste maar uiteindelijk leer je alleen offpisteskiën door dat ook te doen. Je sluit de dag af met een mooie run en je eerste poeder! In de avond zie jezelf terug bij de videoanalyse. Ziet het eruit zoals je had gehoopt?

Offpiste skills oefenen in Hintertux gaat perfect!

Net iets teveel achterop maar dat maakt de sneeuw er niet minder op!

Dag 3 het geleerde in de praktijk brengen

Met de videoanalyse van de vorige avond in je achterhoofd herhaal je wat je gister geleerd hebt. Een buckel met je bovenlichaam absorberen is lastig dus waarschijnlijk is het beter om dat vanuit je kniën te doen. Snap jij het nog? Nee? Dan legt de skigids het nog een keer uit!

Per dag bedenkt de skigids afhankelijk van het weer wat het mooiste programma is. Is het zicht slecht blijf je op de piste en besteed je aandacht aan je techniek maar is het zicht goed wordt het toepassen geblazen en pak je de mooiste sneeuw naast de piste. Je zal zien dat je techniek verbeteren, poederskiën en genieten van de prachtige omgeving heel goed samen gaan!

Dag 4

Inmiddels heeft de gids een duidelijk beeld van wat jij kunt en ook niet kunt. Per persoon zal hij kijken waar jouw verbeter punten nog liggen en zal hij de puntjes op de i zetten. Omdat het uiteindelijk natuurlijk allemaal om de poeder gaat zal hij vandaag afsluiten met een spetterende run zodat jij met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Na de skidag kun je ervoor kiezen om direct weer naar huis te rijden of nog een extra overnachting te pakken om de volgende dag uitgerust naar Nederland te reizen.

 

  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.