Offpiste Skitechniek Stubaier Gletsjer

Leer offpiste skiën op de Stubaier Gletsjer

 • Off-piste skiën in Oostenrijk
 • Skitechniek verbeteren door videoanalyse
 • Mooie omgeving en prachtig skigebied rond de Stubaier Gletsjer
Prijs
€ 995,00
Duur
5, waarvan 4 cursusdagen
Personen
5-8 deelnemers
Gids
1 gids per 8 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

1 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

Tijdens deze cursus staat off-piste skiën centraal. Je begint met oefeningen op de pistes rond de Stubaier gletsjer, die je daarna buiten de piste kan toepassen. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Niets moet en (bijna) alles mag. Je skitechniek, op de piste én daarbuiten zal enorm verbeteren.

Je komt de zwarte piste af zonder te vallen, maar hebt nog geen ervaring off-piste? Of je hebt al ervaring, maar je wilt graag beter kunnen skiën, zodat je er meer van geniet. Dan is deze off-piste cursus iets voor jou. Tijdens het skiën zal de gids af en toe tijd maken om te filmen. Door de video-opnames samen met jullie te analyseren kan je zelf goed zien wat er goed of fout gaat. Je ziet dat je zelf opeens heel anders skiet dan het aanvoelt!

Wat ga je doen?

Instuurfase, uitstuurfase, ‘hoch- en tiefentlastung‘: zegt dit alles je niets? Dan is deze trip echt iets voor jou. Wanneer moet ik nu buigen, draaien en strekken en waar moet ik opkanten? In mijn knie, heup of met mijn hele lichaam? Ook als je al een gerenommeerd off piste skiër bent kan je op de piste nog oneindig veel leren voor de off piste!

Vlak naast de piste verbeteren we met oefeningen onze techniek. Het gaat vooral om de stijl en de snelheidscontrole en stijl. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustig bovenlichaam. Zowel korte bochten als lange bochten komen aan bod. Dit in wisselende omstandigheden. We oefenen in verschillende sneeuwsoorten, steilheden en exposities. Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Door de videoanalyse wordt het beeld steeds beter.

Hierna zijn we toe aan uitdagender terrein. Alles wat we geleerd hebben komt nu van pas. We maken veel meters en krijgen nog laatste tips over onze techniek. Als afsluiter doen we misschien wel een kleine hike die ons naar een onverspoorde helling brengt.

Overnachting

Je overnacht in hotel Stubai; een eenvoudige en sfeervolle uitvalsbasis in het Stubaidal. Vanuit hier rijd je in een half uurtje naar de Stubaier Gletsjer. Daar ga je 4 dagen skiën onder begeleiding van een berggids. Elke dag delen we op met een koffiepauze en een lunchpauze. Door de verdeling in drie dagdelen is er genoeg tijd om te genieten, blijven we fit en voorkomen we blessures.

Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Hotel Stubai, kennismaking en materiaal check
Dag 2: Inskiën, techniek op de piste
Dag 3: Het terrein in: poeder
Dag 4: Waar ligt de grens?
Dag 5: Lange off piste runs en afsluiting

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.