Toerski en Freeride Alborz Gebergte, Iran

Toerski en freeride avontuur in het onbekende Iran

  • Iraanse/Perzische cultuur gemixt met poeder in het Alborz Gebergt
  • Toppen tot bijna 4000 meter vol met poedersneeuw
  • Onbekend, avontuurlijk en dus rustig
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€ 1.695,00; meerprijs van € 200,- bij boeking ná 1 december 2017
Duur
9 dagen
Personen
5-7 deelnemers
Gids
1 gids per 7 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

Ga op avontuur in Iran. Het is een pareltje tussen de toerski en freeride reizen. Je zal bij dit land waarschijnlijk niet direct denken aan toerskiën en freeriden, maar het Alborz-gebergte heeft vele toppen net onder de 4000 meter. Vanuit Teheran, de hoofdstad van Iran, kijk je direct op de bergen. De Damavand (5610m) is zelfs bijna 800 meter hoger dan de Mont Blanc!

Deze reis boek je als je het avontuur wilt aangaan. Het gaat niet alleen om het skiën, maar ook om de Iraanse/Perzische cultuur te ervaren. De dynamiek is hoog, zeker onder de jonge hoog opgeleide bevolking en iedereen is opvallend aardig. Wil je mee, dan is het nodig om goed te kunnen skiën en ervaring te hebben met spitzekehren en toerskiën. Als voor 1 december de reis gegarandeerd door kan gaan, zal deze door Nederlandse UIAGM berggidsen Boris Textor óf Jelle Staleman gegidst worden.

Wat ga je doen?

Dizin en Shemshak worden ook wel het Iraanse ´freeride Mekka´ genoemd. De vochtige lucht van de Kaspische zee zorgt voor de nodige poeder. De berggids zal de mooiste sneeuw opzoeken. Met de aanwezige liften zijn er legio mogelijkheden op lange off piste runs! Afhankelijk van het weer, de condities en de wensen van de deelnemers wordt er per dag gekeken wat er precies gedaan wordt.

De reis begint in Teheran. Het is met 13 miljoen inwoners een echte metropool. Als je voldoende Perzische cultuur hebt geproefd in de paleizen, markten (bazaar) en de Azadi Tower gaan we aan het eind van de dag naar Dizin. Maar niet voor je een paar miljoen Rial hebt gehaald bij de bank, want in Iran kan er niets met een pinpas betaald worden!

In Dizin gaan we inskiën, freeriden en acclimatiseren. Het skigebied ligt tussen de 2000 en 4000 meter. Je leert de Iraanse manier van ‘in de lift stappen’ en het controleren van de skipassen. Alles is nét even anders dan in de Alpen. Er is ruimte voor een korte hike of een lange toertocht en vele freeride meters. We kunnen een topje beklimmen en afhankelijk van de sneeuw en lawine situatie kiezen we de mooiste afdaling. Vanuit Dizin gaat de bagage met de taxi naar Shemshack. Wij ondernemen deze tocht op de skies; door liften boven het dorp Velayet Rud en een hike maken wij wel 5000 afdaalmeters.

In Shemshack is er alle ruimte voor mooie toerskitochten. Hier hebben we ook zicht op de Damavand, de hoogste berg van Iran. Op de islamitische vrije dag is het vrij druk op de pistes en hoewel wij niet op de pistes zijn is het een mooie gelegenheid om de Iraanse cultuur wat beter te leren kennen. Je zult merken dat de mensen ongelooflijk vriendelijk zijn.

Vanuit Teheran loopt de 8 km lange skilift naar de Tochal, wellicht de langste skilift ter wereld. Het uitzicht op de stad is specatulair. Boven bij de lift staat een kleine moskee waar we een kopje thee drinken. De Tochal Peak vormt met 3933 het letterlijke hoogtepunt van deze week en die bereiken we met een korte hike. Wat volgt is de lange afdaling naar Ahar, een spectaculaire afsluiting van de week.

Overnachten

In Dizin Ski Resort en in Shemshack overnacht je in een hotel dat direct aan de piste ligt. In Teheran slaap je in een hotel midden in het centrum. Ideaal om Teheran te ontdekken.

Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Teheran
Dag 2: Sightseeing en transfer naar Dizin
Dag 3: Acclimatiseren en de eerste freeride meters in Iran
Dag 4: Toerskitocht of freeride meters
Dag 5: Freeride doorsteek naar Shemshack
Dag 6: Freeride in Darband Sar
Dag 7: Cultuur snuiven en toeren in Shemshack
Dag 8: Freeride vanuit Teheran
Dag 9: Terug naar huis

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Toerski en Freeride Alborz Gebergte, Iran. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Toerski en Freeride Alborz Gebergte, Iran, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Toerski en Freeride Alborz Gebergte, Iran
Data Informatieavond Opgeven

31-10-17 – 19:30-21:30

Speciale tourski reizen (MN Nieuwegein) Geef je op