Toerskiën beginners cursus Kühtai

Leer de beginselen van het toerskiën vanuit 1 berghut!

 • Onze meest laagdrempelige toerskicursus
 • Aandacht voor jouw offpiste techniek
 • Deels freeriden en deels toerskitochten maken
 • Met het vliegtuig bereikbaar voor een lang weekend!
Prijs
€ 765,-
Duur
5 dagen (3 cursusdagen)
Personen
4-7 deelnemers
Gids
1 gids per 7 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

Het Kühtai leent zich uitstekend om de beginselen van het toerskiën te leren. We verblijven het hele weekend in de Dortmunderhütte waardoor we veel flexibiliteit hebben. De berghut is makkelijk met de auto te bereiken en ligt net buiten het skigebied van Kühtai. Met hulp van de liften train je jouw offpiste techniek en zodra je de smaak te pakken hebt verlaat je het skigebied en maak je de eerste toerskitocht!

Doordat deze cursus plaats vindt vanuit 1 berghut is deze cursus nóg laagdrempeliger dan de toerski cursussen van hut naar hut die we in de Silvretta en rondom de Mont Thabor organiseren. Door de nabije ligging van het vliegveld van Innsbruck kun je deze cursus tijdens een lang weekend volgen!

Het Kühtai is eigenlijk een dal dat parallel aan het Inntal ligt en verbind het Ötztal met Innsbruck. Daardoor is het ook makkelijk bereikbaar met het vliegtuig (vanaf Innsbruck) en relatief dichtbij Nederland. Omdat je de hele week in dezelfde hut verblijft kan het programma perfect worden aangepast aan de wensen en het niveau van de deelnemers. Samen met de gids bepaal je, afhankelijk van het weer en de lawinesituatie, of je in het skigebied aan je off piste skitechniek gaat werken of dat je tijdens een toerskitocht aandacht besteed aan het spitzekehren.

De eerste meters omhoog!

Programma van dag tot dag:

Dag 1. Reis naar Oostenrijk

Voorafgaand aan het programma reis je zelfstandig naar Kühtai. Vooraf brengen wij je in contact met de andere deelnemers zodat er eventueel gecarpoold kan worden. Daarnaast raden we je aan om vooraf zelf al 1 of 2 dagen in te skiën zodat je het gevoel al te pakken hebt voordat de cursus start. De avond voordat het programma start overnacht je in de Dortmunderhütte.

Dag 2. Off piste techniek training

Veiligheid staat bij ons op nummer 1 dus daarom beginnen we direct met het pieperzoeken. Als het goed is heb je deze week een pieper, schep en sonde meegenomen of bij ons gehuurd maar hoe werkt dat precies? Je zal dit uitgebreid oefenen en merken dat je er steeds sneller en efficiënter in wordt.

Daarna legt de gids uit hoe de toerski’s, bindingen en vellen werken. In de avond neemt de gids het lawinebericht met je door en leert hij je de beginselen van de lawinekunde.

Heerlijke losse poeder!

Dag 3. Offpiste techniek training

Het kan zijn dat je nog wat onzeker bent over je eigen skitechniek. Vandaag oefen je vanuit het skigebied je skitechniek. De gids zal eerst met oefeningen op de piste beginnen om jouw het nodige vertrouwen te geven. Als je de smaak te pakken hebt maak je de eerste offpiste meters vlak naast de piste. Als het goed gaat kiest de gids als afsluiting een wat grotere en spannende off piste afdaling.

In de avond maak je een planning op de kaart voor de tocht van de volgende dag.

Dag 4. Je eerste toerskitocht

De eerste 2 dagen lag de aandacht met name bij het afdalen en het oefenen van het pieperzoeken. Vandaag ga je je eerste toerskitocht maken. Hoe werkt de uitrusting nu precies? Hoe leg ik het juiste spoor aan? Hoe zit het met lawinegevaar?

Moe maar voldaan kom je op de top aan en kun je genieten van het prachtige uitzicht. Hier doe je het allemaal voor of toch niet? Het mooiste moet namelijk nog komen en dat is de prachtige poederafdaling die voor je ligt!

De eerste echte top!!

Dag 5. Afscheid en terugreis

Na nog een goede nachtrust op het ‘lager’ van de Dortmunderhütte neem je afscheid van de andere deelnemers en rij je terug naar huis.

Veranderingen aan het bovenstaande programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden.  Dat is tegelijkertijd ook de kracht van dit programma!

Wat een rust..

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.