Toerskiën beginners Mont Thabor

Doe je eerste toerski ervaring op in het Mont Thabor gebied in Frankrijk

 • Makkelijk terrein, goed voor beginnende toerskiërs
 • Meerdere steilere varianten mogelijk
 • Prachtig toerskigebied met goede luxe berghutten
Prijs
€ 995,00
Duur
6 dagen (4 cursusdagen)
Personen
4-6 deelnemers
Gids
1 gids per 6 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Wil je beginnen met toerskiën? Doe dan mee met onze beginnerscursus toerskiën in het Mont Thabor gebied in Frankrijk. Een huttentrektocht, maar dan met offpiste skiën! We slapen in berghutten en besteden tijd aan offpiste skitechniek en toerski-stijgtechniek, toerskimateriaal en lawine-veiligheidsmateriaal. Kortom een week om heel veel te leren en te genieten van de bergen!

Deze tocht is gelijkwaardig met de tocht van hut naar hut die we in de Silvretta organiseren maar duurt 1 dag korter. Ben je op zoek naar iets laagdrempeligers? Kies dan voor de toerskicursus vanuit 1 berghut in het Kühtai.

Voor beginnende toerskiërs vormt de Cerces hét ideale gebied. Vanuit het wielrennen zullen namen als Col du Galibier en Col du Lauteret bekend voorkomen. Deze colletjes vormen samen met De Mont Thabor een onderdeel van de bergketen Cerces en is bij het grote publiek nog redelijk onbekend als toerskigebied. Om te kunnen genieten van de tocht is het nodig om zonder vallen een zwarte piste af te kunnen skiën en enige ervaring met offpiste skiën te hebben opgedaan. Daarnaast is een redelijke conditie gewenst.

Wat ga je doen?

In deze beginnerscursus toerskiën worden alle aspecten van het toerskiën behandeld. Op dag 2 oefenen we op en naast de piste van skigebied Valloire, daarna verlaten we het skigebied om de rest van week van hut naar hut te trekken.  Naast aandacht voor skitechniek, leer je ook stijgen op toerski´s – het bevestigen van de vellen en de harscheisen en het oefenen met spitzekehren. Ook leer je je pieper, schep en sonde te gebruiken zodat je je veilig kunt bewegen buiten de pistes.

Programma van dag tot dag:

Dag 1. Reis naar Frankrijk

Na een rit van ongeveer 10 uur kom je aan in Valloire in het pension of hotel en eet je met het team.

Dag 2. Het skigebied van Valloire

Na het controleren van de uitrusting pakken we de lift en skiën we in op de piste waarbij we aandacht besteden aan onze skitechniek. Gedurende de dag verplaatsen we ons richting de off piste om rustig te kunnen wennen en weer wat vertrouwen te krijgen. Die toerski’s voelen toch anders aan dan die dikke freeride latten!

Dag 3.De eerste toerskitocht

Vanuit Valloire rijden we richting het kleine dorpje Bonnenuit waar we de auto parkeren en de vellen onder de ski’s plakken. Tijdens onze tocht richting de Refuge des Drayeres legt de gids de spitzekehrtechniek uit. In de namiddag oefenen we met behulp van lawinepieper, schep en sonde het vinden van een lawine slachtoffer. 

Dag 4: De eerste echte bergtop

Vandaag staat de 3002 meter hoge Rocher de la Grand Tempête op het programma. Daarna wacht er een prachtige afdaling naar de Refuge de Ricou waar we de nacht doorbrengen. De sfeer op dit kleine hutje is uniek!

Dag 5: Toerskiën pur sang

Vroeg in de ochtend lopen we gestaag naar de Col du Chardonnet. Vanaf daar ligt er een prachtige afdaling op ons te wachten. Tussen steile rotswanden door klimmen we vervolgens naar de Col de la Ponsonnière. Onder de Grand Galibier door dalen we af naar het beginpunt van de week. Met een voldaan gevoel kijken we terug op een intensieve week waar veel geleerd én beleefd is! Vanavond is de laatste overnachting in het pension in het dal.

Dag 6: Vertrek

Na het ontbijt rijd je terug naar huis.

Veranderingen aan het bovenstaande programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden.

Toerskiën in de Mont Thabor is ideaal voor beginners

De gids legt een mooi vlak spoor aan!

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.