Toerskiën licht gevorderden Lyngen Alpen, Noorwegen

Toerskiën over Noorse fjells en fjorden

  • Afdalingen van 1800 meter tot aan zee
  • Landschap van Noorse fjells en fjorden
  • Kans op het Noorderlicht
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€ 1595,00, bij boeken na 1 dec. 2017 geldt een meerprijs van € 100,00
Duur
8 dagen
Personen
5-7 deelnemers
Gids
1 gids per 7 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

Toerskiën in de Lyngen Alpen is bijzonder door de noordelijke ligging en de nabijheid van de zee. Het klimaat, is ondanks de noordelijke ligging relatief mild. Met de huurauto kunnen we overal op het eiland mooie skitouren uitzoeken. Als kers op de taart heb je kans om het noorderlicht te zien.

Kan jij goed skiën en heb je enige ervaring met off-piste skiën, dan is deze tocht echt iets voor jou. De Lyngen Alpen zijn bijzonder doordat er vaak vanaf zeeniveau wordt gestart. Je loopt de berg op en skiet dan weer terug met zicht op het water. Je conditie moet genoeg zijn om elke dag 1000 hoogtemeters te maken en als je de tijd neemt lukken 1400 hoogtemeters ook.

Wat ga je doen?

Door de gids wordt je afgehaald van Tromsø airport. Het avontuur kan beginnen; alleen al de autorit naar de lodge in Nordlenangen zal je verrassen. Naast sneeuw en bergen, flonkeren de zee, strand en fjorden. Het pontje van Breivikeidet naar Svensby brengt ons naar het schiereiland. Hier kunnen we meteen een aantal tochten spotten die we kunnen doen. Aangekomen op de lodge kunnen we bijkomen van de reis of in de middernachtzon nog een toerskitochtje maken.

De UIAGM berggids bepaalt, in samenspraak met jou, welke tocht er afhankelijk van het weer, de sneeuw en de condities per dag gemaakt wordt. Met de huurauto ben je flexibel en kunnen er over het gehele schiereiland toerski tochten gemaakt worden. Er zijn genoeg mogelijkheden te vinden: Russelvfjellet (818m), met zicht rondom op de zee; Stetinden (920m) en Veidalsfjellet (1121m) 2 toppen met beboste hellingen waar we goed kunnen skiën ook als het zicht slechter is; Tafeltinden (1395), met haar grote gletsjer; een overschrijding van de Store Kjostinden (1488m); Jiehkkevárri met 1834m de hoogste top van de Lyngen Alpen. Ten slotte kunnen we met een boot naar een bijna verlaten eiland. De bolle hellingen van het locale fjell geeft het gevoel of je recht de zee in skiet.

Overnachten

We overnachten in een lodge in het dorpje Nordlenangen. De overnachting is met vol pension (ontbijt, lunch, diner). De boodschappen en het koken doen we als groep gezamenlijk.

Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst, fjorden, zee, strand en sneeuw
Dag 2: Start vanaf het water
Dag 3: Het bos in bij slecht weer?
Dag 4: Machtige gletsjers
Dag 5: Een overschrijding
Dag 6: De hoogste top van de Lyngen Alpen
Dag 7: Met de boot naar een eiland
Dag 8: Afscheid en vlucht naar huis

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Toerskiën licht gevorderden Lyngen Alpen, Noorwegen. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Toerskiën licht gevorderden Lyngen Alpen, Noorwegen, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Toerskiën licht gevorderden Lyngen Alpen, Noorwegen
Data Informatieavond Opgeven

31-10-17 – 19:30-21:30

Speciale tourski reizen (MN Nieuwegein) Geef je op