Toerskiën licht gevorderden Troll Peninsula, IJsland

Toerskiën in het land van geisers, fjorden en vulkanen

 • Skiën net onder de poolcirkel
 • Idyllische vissersdorpjes met typerende rode Scandinavische huizen
 • Skiën vanuit het fjord de berg op
Prijs
€1995,-
Duur
8 dagen
Personen
6-7 deelnemers
Gids
1 gids per 7 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

IJsland is het land van contrasten, het land van vuur en ijs. Naast vulkanen en geisers vind je er gletsjers en watervallen. Bergen vol sneeuw die het fjord in lijken te duiken. Het Troll Peninsula is voor skiërs dé plek om naar toe te gaan. Dit schiereiland heeft perfecte gevormde bergen met de juiste steilheid die recht het water in lijken te glijden. De noordelijke ligging, fijne poeder en de Vikingen zijn andere redenen om mee te gaan op deze tocht.

In IJsland is de beste locatie om te toerskiën waarschijnlijk het Troll Peninsula (schiereiland). Dit mede door de perfecte vorm en steilheid van de bergen, met het oog op skiën, én de Noordelijke ligging op IJsland. Het schiereiland is bezaait met gletsjers maar de runs die starten en eindigen bij de zee maken deze trip pas echt bijzonder! Akureyri, de hoofdstad van het Noordelijke deel van IJsland, ligt op ongeveer 40 minuten rijden waardoor de het relatief makkelijk te bereizen is.

De UIAGM berggids bepaalt, in samenspraak met jou, welke tocht er afhankelijk van het weer, de sneeuw en de condities per dag gemaakt wordt. Met de huurauto ben je flexibel en kunnen er over het gehele schiereiland toerski tochten gemaakt worden.

Mits het minimum aantal deelnemers vroeg genoeg (denk aan ca. 1 december) bereikt wordt zal deze reis door de Nederlandse UIAGM berg- en skigidsen Tomas van Lieshout óf Jelle Staleman gegidst worden.

Programma van dag tot dag:

Dag 1 Reykjavik en Akureyri

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 3 uur naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Na een transfer van het internationale naar het ‘domestic’ vliegveld vlieg je in ongeveer 50 minuten door naar Akureyri. Met de huurauto bereik je vanaf daar het plaatsje Dalvik waar je deze week overnacht. Afhankelijk van de beschikbare vluchten kan het ook zijn dat je pas een dag later doorvliegt naar Akureyri en overnacht in Reykjavik.

Deze week overnacht je bij Bjarni die eruit ziet alsof hij rechtstreeks uit de Viking-tijd komt! Onderweg kun je je alvast vergapen aan het prachtige landschap.

Dag 2 de eerste toerskidag

Direct vanuit Dalvik zijn er vele mogelijkheden om een mooie toerskitocht te maken. De bergen zijn er relatief gezien niet al te hoog maar kunnen perfect aan elkaar geschakeld worden zodat je meerdere bergen op een dag kunt doen. Omdat je vlakbij Dalvik zit kun je stoppen wanneer je wil maar de fanatiekelingen kunnen eindeloos veel hoogtemeters maken. Voor ieder wat wils dus!

Typisch IJslands toerskiterrein op het Troll schiereiland

Toerskiën boven het fjord!

Dag 3 après-skiën in IJsland?

Vandaag rijden we door de tunnel voorbij Olafsfjördur om bij een verlaten fjord uit te komen. Ook hier zijn de mogelijkheden weer talloos en de uitzichten onvergetelijk. Het skiën met op de achtergrond de zee is waarvoor je hier bent gekomen!

Terug bij ons onderkomen in Dalvik zoek je de kroeg van Bjarni op waar een welverdiend biertje op je wacht. Als er überhaupt andere skiërs in het gebied zijn is dit de ‘place to be’!

Dag 4 Sigufjördur wat?

Het dorpje Sigufjördur is het Noordelijkst gelegen dorp op het schiereiland. Op het skiën na is het uitspreken van de naam van het dorp wellicht de grootste uitdaging! Het vissershaventje en de rood gekleurde huisjes zorgen voor een Scandinavische sfeer.

Rondom het dorp zijn er meerdere mogelijkheden om een mooie toerskitocht te maken. De gids bepaalt, zoals iedere dag, in samenspraak met jou en in samenhang met het weer en de condities wat er precies gedaan wordt.

Toerskiën in IJsland met prachtig uitzicht!

Prachtig strijklicht over het fjord

Dag 5 naar de overkant van het Troll Schiereiland

Je rijdt vandaag naar de tegenoverliggende kant van het fjord waar Dalvik ligt. De bergen die aan de overkant liggen hebben een fantastisch uitzicht op de bergen die je de eerdere dagen gedaan hebben.

Een andere optie deze week is om de helikopter te pakken en op die manier een mooie top te pakken.

Dag 6 een overschrijding

Het overschrijden van een berg geldt als het ultieme avontuur omdat iedere afgelegde meter nieuw is! Als het weer het toelaat is het zelfs mogelijk om 2 topjes op één dag te doen. Met hulp van Bjarni die je aan de andere kant van de berg met de auto weer oppikt kom je weer terug in Dalvik.

Dag 7 de laatste toerskidag op een echte gletsjer

De Troll Peninsula is zo Noordelijk gelegen dat ondanks de relatief geringe hoogte van de bergen er talloze gletsjers liggen. Om tussen de gletsjer spleten door te kunnen skiën en navigeren is goed weer echter wel een vereiste!

Omdat de gletsjers wat verder in het binnenland gelegen zijn en de wegen daar naar toe vaak flink besneeuwd zijn wordt er last minute bekeken welke gletsjer het wordt.

Dag 8 terug naar huis..

Vandaag staat de terugreis op het programma. De huurauto wordt in Akureyri weer ingeleverd en het vliegtuig brengt je via Reykjavik weer thuis. Je kijkt terug op een onvergetelijke week!

IJslands fjord op Troll peninsula met een magisch uitzicht vanaf de weg

Zelfs het autorijden is mooi op IJsland!

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.