Toerskiën licht gevorderden Ortler Massief

Toerski tocht langs de reuzen van de Ortler

  • Machtige gletsjers en hoge bergen van het Ortler Massief
  • Geschikt voor beginnende en gevorderden toerskiërs
  • Goede hutten met Italiaans eten
Data & Prijzen
Prijs
€ 975,00
Duur
5 dagen
Personen
4-6 deelnemers
Gids
1 gids per 6 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

Een toerski tocht door de Ortler betekent toeren door een landschap met machtige hoge bergen zoals de Ortler, de Monte Cevedale en de Königsspitze. Voeg daar aan toe de goede hutten en het Italiaanse eten. Dit is het perfecte gebied voor een trektocht op de toerski’s van hut naar hut!

Kan jij goed skiën en heb je enige ervaring met off-piste skiën, dan is deze tocht echt iets voor jou. De Ortler is een gebied met hoge bergen, indrukwekkende gletsjers en goede sneeuw. Om te genieten van de tocht is een goede conditie nodig. Daarvoor word je beloond met een woest landschap waar nog rust heerst. Nederlanders kom je waarschijnlijk niet tegen. Die rust is wel eens anders geweest.  In de eerste wereldoorlog sleepten ze over de gletsjers en puinhellingen een kanon naar de 3905 meter hoge Ortler!

Wat ga je doen?

We starten in Sulden. Hier nemen we de tijd voor de materiaalcheck en zullen we op en naast de piste rustig inskiën. Via het Valle Madriccio gaan we richting de Zufallhütte waar we overnachten. De hut ligt bijzonder mooie en hier kunnen we goed oefenen met ‘spitzekehren‘. Vanaf de Zufallhütte gaan we verder en begint het eerste klimmen. Je zult achtereenvolgens in de Rifugio Larcher al Cevedale, de Rifugio Branca en Rifugio Pizzini slapen.

Onderwijl doorkruis je het Ortlergebied: via het Martell dal, de Vedretta Alta gaat het verder. Een aantal toppen zijn mogelijk om te beklimmen. De Kollkuppe (3330m), de Pallon de la Mare (3703m), Monte Pasquale en de Monte Cevedale zijn de mogelijkheden. En dit alles over goede sneeuw, langs gletsjer breuken en spleten, over enkele passen en graten. De Monte Cevedale is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de tocht. Je ziet in de verte zelfs het Gardameer liggen. In de afdaling stoppen we bij Rigugio Casati zodat we kunnen nagenieten van de top met koffie en eten. Dan is het echt over. Vanaf de hut volgen de laatste poederbochten naar Sulden waar we over de piste weer in de bewoonde wereld komen.

Van dag tot dag

Dag 1: Inskiën in Sulden (stijgen 100m, dalen 900m)
Dag 2: Eerste echte bergtop, Kollkuppe (stijgen 800m, dalen 400m)
Dag 3: Morenen en gletsjers (stijgen 1100m, dalen 1250m)
Dag 4: Een stevige klim en een indrukwekkende afdaling (stijgen 1000m, dalen 700m)
Dag 5: Monte Cevedale 3769m, het hoogtepunt van de week (stijgen 1170m, dalen 2000m

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.