Toerskiën lichtgevorderden Ortler Massief

Toerski tocht langs de reuzen van de Ortler

 • Machtige gletsjers en hoge bergen van het Ortler Massief
 • Geschikt voor gevorderden toerskiërs
 • Goede hutten met Italiaans eten
Prijs
€ 1.245,00
Duur
7 dagen (5 in de bergen)
Personen
4-6 deelnemers
Gids
1 gids per 6 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

Een toerski tocht door de Ortler betekent toeren door een landschap met machtige hoge bergen zoals de Ortler, de Monte Cevedale en de Königsspitze. Voeg daar aan toe de goede hutten en het Italiaanse eten. Dit is het perfecte gebied voor een trektocht op de toerski’s van hut naar hut!

Kan jij goed skiën en heb je enige ervaring met offpiste skiën, dan is deze tocht echt iets voor jou. De Ortler is een gebied met hoge bergen, indrukwekkende gletsjers en goede sneeuw. Om te genieten van de tocht is een goede conditie nodig. Daarvoor word je beloond met een woest landschap waar nog rust heerst. Nederlanders kom je waarschijnlijk niet tegen. Die rust is wel eens anders geweest.  In de eerste wereldoorlog sleepten ze over de gletsjers en puinhellingen een kanon naar de 3905 meter hoge Ortler!

Wat ga je doen?

We starten in Sulden. Hier nemen we de tijd voor de materiaalcheck en zullen we op en naast de piste rustig inskiën. Via het Valle Madriccio gaan we richting de Zufallhütte waar we overnachten. De hut ligt bijzonder mooie en hier kunnen we goed oefenen met ‘spitzekehren‘. Na de overnachting en de eerste toerskitocht bereik je de Martellerhütte. Vanaf daar kun je de Monte Cevedale al zien liggen.

De Monte Cevedale is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de tocht. Je ziet in de verte zelfs het Gardameer liggen. In de afdaling stoppen we afhankelijk van het weer bij Rigugio Casati zodat we kunnen nagenieten van de top met koffie en gebak óf we skiën in een keer door naar de Rifugio Pizzini. Vanaf die hut staat er nog een kleine beklimming op het programma en daarna maak je de laatste poederbochten naar Sulden waar we over de piste weer in de bewoonde wereld komen.

Programma van dag tot dag

Dag 1. Reis naar de Alpen en overnachting in hotel

Dag 2. Inskiën in het Italiaanse Sulden

Sulden is waar je de groep en de berggids ontmoet. Na een materiaalcheck pak je de lift omhoog en neemt de gids de tijd om zowel op als naast de piste in te skiën. Aan het einde van de dag ski je via het Valle Madriccio richting de prachtig gelegen Zufallhütte waar je ook overnacht. Bij de hut wordt er aandacht besteed aan het ‘spitzekehren‘.

stijgen: 100 m, dalen: 900 m

Dag 3. De eerste bergtop!

‘s Ochtends vroeg sta je op en maak je de eerste échte klimmeters van deze week. Deze kant van het Ortler Massief staat bekend om de rust. Boven de Zufallhütte maak je een mooie tocht en in de namiddag is er eventueel nog tijd voor het oefenen met de pieper, schep en sonde. Ter plaatse zijn er meerdere mooie tochten te bedenken. De gids bepaald afhankelijk van het weer, de condities en jullie ski-kwaliteiten welke tocht er daadwerkelijk gemaakt wordt. Wederom overnachting op de Zufallhütte.

stijgen: 800 m, dalen: 800m

Dag 4. Morenen en machtige gletsjers

Vandaag staat de tocht naar de Martellerhütte op het programma. Ter plaatse zijn er meerdere mooie tochten te bedenken. De gids bepaald afhankelijk van het weer, de condities en jullie ski kwaliteiten hoe je de volgende hut precies bereikt en welke tocht er daadwerkelijk gemaakt wordt. Je overnacht op de Martellerhütte.

stijgen en dalen: 600-1200 m

Dag 5. Een stevige klim

Na de overnachting op de Martellerhütte maken we de overschrijding richting de Rifugio Pizzini. Bij deze overschrijding komen we vlak onder de 3769 meter hoge Monte Cevedale. Als het goed weer is zullen jullie deze ook beklimmen. Als het weer wat minder is bewaar je hem voor later in de week.  Als blijkt dat het weer écht heel slecht is ligt de Rifugio Casati in de buurt waar eventueel overnacht kan worden. Deze hut is echter niet gereserveerd van te voren maar vormt wel een goede back-up bij slecht weer.

stijgen: 1150 m, dalen: 1000 m

Dag 6. Monte Cevedale 3769 het hoogtepunt

Vanuit de Rifugio Pizzini vervolgen we onze tocht. Als we de Monte Cevedale eerder in de week nog niet gedaan hebben kan deze vandaag nog beklommen worden. Over de grote gletsjerkap skiën we naar de Rifugio Casati. Na de koffie en lunch bereiken we via een korte klim de lange afdaling richting het skigebied van Sulden. Na de laatste poederbochten skiën we via de piste naar Sulden.

stijgen: 1370 m, dalen: 2000 m

Dag 7. Terugreis naar Nederland

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.