Mount Ararat beklimmen 5137m

Beklim de historische Mount Ararat

  • Expeditie naar de top van één van de grootste vrijstaande bergen ter wereld
  • Wel stijgijzers nodig, maar technisch eenvoudige beklimming
  • Voor mensen met ruime bergwandelervaring (beklimming Toubkal of vergelijkbaar)
Prijs
€ 1.445,00
Duur
10 dagen (5 in de bergen)
Personen
8 tot 12 deelnemers
Gids
MN expeditieleider; lokale berggids
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

De Ararat is met 5137 meter de hoogste en grootste berg van Turkije en het Armeens Plateau. De met eeuwige sneeuw bedekte vulkaan ligt in het oosten van het land dicht bij de grens met Armenië en Iran. De Ararat wordt als een heilige berg beschouwd; volgens de overlevering strandde de ark van Noach op de berg na de zondvloed. De imposante berg rijst 3500 meter boven het omliggende hoogland uit en domineert de wijde omgeving.

Na een bezoek aan het bruisende Istanbul vliegen we naar Van airport in oost Turkije. Per minibus gaat de reis door naar het grensdorpje Dogubeyazit waar de klimpermits worden geregeld. Vanuit het dorpje Eli op 2200 meter start de beklimming. Via twee kampen op 3400 meter en 4100 meter bereiken we in 4 dagen de top van de Ararat. Muilezels dragen het expeditiemateriaal naar de hoogtekampen en alleen op de topdag zijn stijgijzers nodig. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, op een heldere dag kan je zelfs de Mount Elbrus in de Kaukasus zien!

  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.