Stok Kangri Himalaya Trektocht 6153m

Trektocht door de Himalaya en beklimming van een 6000'er

 • Beklim een prachtige 6000'er trekking top
 • Begeleiding door Nederlandse zeer ervaren expeditieleider
 • Extra begeleiding door lokale gidsen, 1 gids per 2 of 3 deelnemers
 • Ontdek natuur en cultuur van de Himalaya
 • Uitgebreide acclimatisatie
 • Bagagevervoer op muilezels
Prijs
Prijs voor 2020: € 2795
Duur
17 dagen (11 trektocht dagen)
Personen
5 tot 10 deelnemers
Gids
Nederlandse expeditieleider + lokale gidsen
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

DE STOK KANGRI ZAL GESLOTEN ZIJN VOOR DE JAREN 2020 T/M 2022. Lees hier meer informatie
Wij zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een mooi programma rondom de Kang Yatse II Peak. Heb jij interesse? Neem dan contact met ons op.

Stok Kangri is met 6153 meter boven zeeniveau de hoogste berg van de Stok bergketen in de Indiase regio Ladakh en is onderdeel van het Himalaya gebergte. De berg wordt omringd door het Hemis Nationaal Park en ligt op 15km afstand van Leh, de hoofdstad van Ladakh waar je na een overstap in New Dehli aankomt op de luchthaven.

De Stok Kangri is voor een 6000er relatief goed begaanbaar – de beklimming is een mentale en fysieke uitdaging, maar technisch niet ingewikkeld. De grootste uitdaging wordt gevormd door de hoogte. Acclimatisatie onder professionele begeleiding is dan ook van groot belang. Daarom bieden wij de beklimming van de Stok Kangri aan onder leiding van een gecertificeerde, zeer ervaren, Nederlandse expeditieleider.

De belangrijkste redenen om voor Mountain Network te kiezen:

 1. 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport
  We’ve been there, wij doen het al 30 jaar. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klimstrategie, omgaan met hoogte en hoogteziekte én veiligheid belangrijk vindt, dan is kiezen voor Mountain Network een verstandige zet!
 2. Begeleiding van Nederlandse expeditieleider
  De expeditie staat onder leiding van een gecertificeerde, zeer ervaren, Nederlandse expeditieleider uit het team van Mountain Network.
 3. Voorbereiding
  Bij Mountain Network nemen we het voorbereidingstraject heel serieus. Dit begint bij de informatieavond, waar je voordat je boekt al je vragen kunt stellen. Daarnaast organiseren wij een trainingsdag waar je je teamgenoten leert kennen, een stevige wandeling met bepakking maakt en we een workshop aanbieden. We checken je materiaal, vertellen je alles over de beklimming en geven we je advies over het trainen voor de Stok Kangri. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat!
 4. Routekeuze
  Voor ieder programma kiezen wij onze routes op basis van veiligheid, mogelijkheden tot acclimatisatie en rust (we proberen de meest drukke routes waar mogelijk te vermijden). We kiezen op de Stok Kangri voor een extra rustdag in het basiskamp.
 5. Organisatie / Communicatie
  Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je uitgebreid rondom de expeditie en evalueren we iedere expeditie achteraf. Daardoor kunnen we – samen met onze lokale partners – ieder jaar de kwaliteit van onze expedities verbeteren. En dat doen we ook.

Van dag tot dag

Dag 1 Vliegreis: Vlucht van Nederland naar New Delhi

Dag 2 Aankomst: Aankomst in New Dehli en tweede vlucht naar Leh. De vlucht van New Delhi naar Leh is een belevenis op zich: je vliegt over de Himalaya en hebt waanzinnig uitzicht vanuit het vliegtuig! Op deze eerste dag in India staat ontspanning op het programma: zorg dat je rust zodat je lichaam rustig aan de hoogte kan wennen – Leh ligt op 3500 meter boven zeeniveau en je lichaam heeft tijd nodig om aan deze hoogte te wennen.

Dag 3 Leh: Vandaag verkennen we Leh: we bezoeken het Gonpa Soma klooster in het centrum, de bazar waar vrouwen groente uit eigen tuin verkopen en de het poloveld waar al lang voor de Britse kolonisatie polo gespeeld werd. 

Dag 4 Puja & meditatiegrot: ‘s Ochtend vroeg, nog voor het ontbijt vertrekken we naar Thikse, waar we een traditionele dagelijkse ochtend-puja (gebed) bijwonen en een van de mooiste kloosters van Ladakh bekijken. Daarna trekken we onze bergschoenen aan voor een 3-4 uur lange acclimatisatie wandeling naar de eeuwenoude Hemis Gatsang meditatiegrot (3650m).

Dag 5 Start van de trektocht: Vandaag gaat de tocht echt beginnen! We rijden langs de rivier naar het dorp Chilling, waar we met een kabelbaantje de rivier oversteken. Aan de overkant ontmoeten we de ezeldrijvers die onze bagage op de draagdieren binden. Vandaag lopen we ongeveer 3-4 uur naar Skiu, waar we ons kamp opslaan voor de nacht.

Dag 6 Markha: Vandaag wandelen we langs de Markha-stroom in 5-6 uur naar het grootste dorp dat we tijdens onze tocht aandoen: Markha, waar we op 3800m overnachten.

Dag 7 Thachungtse: 5-6 Uur lopen naar Thachungtse, overnachting op 4200m.

Dag 8 Nimaling Es: De wandeling naar Nimaling Es loopt over het prachtige Nimaling Plateau, waar herders uit lager gelegen dorpen hun vee in zomer naar toe brengen om te grazen. De looptijd is ongeveer 3-4 uur, we slapen op 4800m.

Dag 9 Chuskyurmo: Een wat zwaardere trektocht-dag naar Chuskyurmo met een oversteek van de machtige Kongmaru La pas op 5200m. Looptijd ongeveer 6-7 uur, slaaphoogte 4100.

Dag 10 Shang Phu: 4-5 uur lopen naar Shang Phu, slaaphoogte 4200m.

Dag 11 Matho Phu: Trekking naar Matho Phu via een 4800 meter hoge pas. Looptijd: 6-7 uur, slaaphoogte: 4300m.

Dag 12 Base camp: Vandaag trekken we in 6-7 uur naar Base Camp, 4950m.

Dag 13 Rustdag: Vandaag nemen we de tijd om ons lichaam rust te geven, onszelf te organiseren en optimaal voor te bereiden op de topdag van morgen.

Dag 14 de beklimming: Stok Kangri: Op deze topdag lopen we 10-12 uur naar de top van de Stok kangri op 6153m. Na de beklimming dalen we af, terug naar het Base camp, waar we slapen op 4950m.

Dag 15 Stok: Vanuit het basiskamp lopen we naar de plaats Stok (4-5 uur), vanuit daar worden we met de auto terug gebracht naar Leh, waar we in ons hotel overnachten.

Dag 16 hallo Dehli! We vliegen terug naar New Dehli, waar eventueel tijd is voor een verkenning van de stad. ‘s avonds/s’ nachts vliegen we door naar Nederland.

Dag 17 aankomst in Nederland

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.