Ardennen Adventure Camp

Beleef spanning en avontuur tijdens dit Ardennen Adventure Camp

Mountain Network Ardennen organiseert gedurende de zomer in samenwerking met Summer Camps Holland het Adventure Camp. Ben jij klaar voor stoere, spannende en uitdagende activiteiten? Dan is het Ardennen Adventure Camp echt iets voor jou! Een avontuurlijke buitensportweek in de Belgische Ardennen waarin je allerlei activiteiten gaat doen. Van rotsklimmen en klettersteigen tot kanovaren en de nieuwste rage: Archery Tag! Verleg jij je grenzen?

Boeken

Wees niet bang om nat en vuil te worden, want dat is goed mogelijk bij dit kamp! Denk bijvoorbeeld aan een gave mountainbiketour door de bossen en langs de rivier de Lesse. Deze rivier gaan we ook op tijdens een spannende kanotocht; zal jij de watervallen goed doorstaan? Verder ga je tijdens dit stoere kamp een paar keer op een bivak waarbij je zelf vuur zal maken om je eten op te koken. Naast alle spectaculaire activiteiten is er voldoende tijd om op het kampeerterrein lekker te voetballen of te volleyballen. Je kunt een film kijken tijdens de Movie Night of relaxen bij het kampvuur.

Activiteiten

Klimmen en abseilen
Veilig gezekerd klim je onder begeleiding van onze instructeur op eigen kracht langs de steile rotswand naar boven. Hierna daal je via een spectaculaire abseil weer af naar beneden.

Klettersteigen
Op de rotsen van ‘Pont-à-Lesse’ vind je een van de mooiste klettersteig routes van de Ardennen. Je volgt een klimroute van 200 meter lang naar de top. Vanaf daar heb je fantastisch uitzicht over de Lesse vallei.

Archery Tag
Dé rage van dit moment! Archery Tag is een spannend spel met echte bogen en pijlen met daarop een zachte foampunt waarmee de teams strijden om de overwinning. Opblaasbare bunkers, verdeeld over beide speelvelden, zorgen voor de nodige bescherming.

Mountainbiken
Verken onder begeleiding van een instructeur de uitdagende mountainbikeroutes van de Lesse vallei. Eerst staat een pittige klim op je te wachten waarna je weer vliegensvlug afdaalt naar het niveau van de Lesse.

Grotafdalen
Maak kennis met speleologie in een modderig grotje vlakbij de camping. Met een hoofdlampje op kruip je door de verschillende gangen en vind je de weg richting de uitgang.

Tube Race
Bouw een ‘zeewaardig’ vlot met reuze binnenbanden (tubes), houten balken en touw en vaar vervolgens de rivier de Lesse af. Durf jij de waterval af te gaan? Veel plezier en een nat pak zijn gegarandeerd.

Oriëntatietocht
Tijdens deze wandeltocht leer je hoe je kan navigeren met kaart en kompas. Hoe werkt zo’n kompas precies en hoe kun je de goede richting bepalen zodat je niet verkeerd loopt?

Kanovaren
Tijdens de kanotocht peddel je langs het mooie kasteel van Walzin, natuurpark Furfooz en kom je twee watervallen tegen. Houd jij het droog?

Avondprogramma’s
’s Avonds is het tijd voor ontspanning. We gaan diverse spelletjes spelen en natuurlijk ontbreekt een bonte avond/filmavond niet!

 

Verblijf

Onze middeleeuwse kasteelboerderij met naastgelegen kampeerterrein vormt de ideale uitvalsbasis voor alle activiteiten. De kasteelboerderij ligt in één van de mooiste valleien van de Ardennen, aan de rivier de Lesse. Het pittoreske stadje Dinant ligt vlakbij. Met de Lesse, de uitgestrekte bossen en rotsmassieven in de directe omgeving zorgen de Ardennen Camps voor een onvergetelijke ervaring. De deelnemers overnachten in een koepeltentjes kampement (2­persoons tenten) met daarbij een gemeenschappelijke groeps-­ en verblijfstent.

CATERING

Ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drinken is inbegrepen. In het restaurant van de camping worden de maaltijden gekookt door de kok van Mountain Network. Het ontbijt en avondeten is in het restaurant waar alles voor de Summer Campers klaar staat. We houden zoveel mogelijk rekening met wat kinderen in bepaalde leeftijdscategorieën lekker vinden. Wij zorgen ook voor voldoende tussendoortjes zoals o.a. fruit en candybar en is er onbeperkt drinken (ranja) aanwezig bij met name warm weer.

 

Data

Week Startdatum Einddatum 
29 14 juli 2019 20 juli 2019
30 21 juli 2019 27 juli 2019
31 28 juli 2019 3 augustus 2019
32 4 augustus 2019 10 augustus 2019
33 11 augustus 2019 17 augustus 2019
34 18 augustus 2019 24 augustus 2019

START EN EINDTIJD

De Ardennen Camps starten op zondagmiddag om 15:00 uur. Wij verzoeken je op tijd aanwezig te zijn, je bent vanaf 14:00 uur welkom. Zaterdag om 12:00 uur eindigen de kampen met een gezamenlijke lunch (ook voor ouders die kind ophalen). Tijdens de lunch laten de kinderen een fotopresentie van de week zien.

 

Vervoer

Mountain Network Ardennen ligt in het zuidelijkste deel van België op zo’n 3 uur rijden vanaf Utrecht. Blijkt het lastig om vervoer te regelen of wil je graag zonder je ouders reizen? Geen probleem! Je kunt het kamp namelijk eerder starten door per trein te reizen vanaf Rotterdam. Vanaf hier zal één van onze crewleden de deelnemers ontvangen en tijdens de gehele reis vergezellen. Zo kun je jouw kamp nóg een stukje spannender maken!

Kosten voor de treinreis bedragen:

  • € 55,00: retourreis
  • € 30,00: enkele reis Rotterdam – Dinant
  • € 30,00: enkele reis Dinant – Rotterdam

Begeleiding

De begeleiding van de kinderen is in handen van ervaren crewmedewerkers en gecertificeerde instructeurs. De crewmedewerkers worden zorgvuldig geselecteerd en getraind en dienen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te leveren. Zij zijn verantwoordelijk voor algemene organisatie tijdens het kamp en het creëren van een veilige omgeving. Gecertificeerde buitensportinstructeurs begeleiden de deelnemers bij de klim­ en buitensportactiviteiten.

Verzekering

Volgens de richtlijnen van de VeBON (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland) is Mountain Network verplicht voor alle deelnemers een basis ongevallenverzekering af te sluiten. Wij adviseren je een reis­ en annuleringsverzekering af te sluiten voor het Ardennen Camp. Deze biedt Mountain Network ook aan en kan je direct via onze website afsluiten.

INFORMATIEBOEKJE

Nadat je geboekt hebt ontvang je van ons een informatieboekje met uitgebreide informatie over het kamp. Hier vind je o.a. een paklijst, reisinformatie waaronder treintijden), contactgegevens tijdens het kamp en nog veel meer praktische informatie. Klik hier voor het informatieboekje 2019.

MOUNTAIN NETWORK ARDENNEN

De Ardennen Camps worden georganiseerd in samenwerking met Summercamps Holland. Mountain Network is TüV gecertificeerd en is lid van de VeBON. Mountain Network Ardennen is een erkend NKBV-opleidingscentrum.

Adres- en contactgegevens

Mountain Network Ardennen / Camping Villatoile
Ferme de Pont­-à-­Lesse
5500 Anseremme – Dinant (B)
T : +31 (0) 88 123 68 80
E : ardennen@mountain­-network.nl

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Abonnementhouder (MN klimcentra) of NKBV lid? Opgeven
Direct boeken

Kosten

Ardennen Adventure Camp: € 545,00
Ardennen Adventure Camp abonnementhouders/NKBV-lid: € 525,00

Let op: indien u aangeeft abonnementhouder of NKBV lid te zijn dient u in het boekingsformulier uw lidnummer in te vullen.

Minimale leeftijd

Het Adventure Camp is geschikt voor iedereen in de leeftijd 12 t/m 16 jaar.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Dit kamp gaat door vanaf 8 personen. Wanneer het minimum aantal personen niet voldoet, dan laten we je dit twee weken van te voren weten. Indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het minimum aantal behouden wij ons het recht om een kamp te annuleren. Het is ook mogelijk dat Camps worden samengevoegd, kosteloos annuleren is uiteraard dan ook mogelijk. In beide gevallen ontvang je het boekingsbedrag volledig terug.

Inbegrepen

  • Activiteiten
  • Begeleiding (crew + instructeurs)
  • Maaltijden (incl. drinken) en tussendoortjes
  • Overnachtingen
  • Ongevallenverzekering
  • Ardennen Camp T-shirt

Niet inbegrepen

Kijk hier voor de Betalings-en-annuleringsvoorwaarden (PDF)

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl

Ook interessant voor je?