Ardennen Climbing Camp - Mountain Network

Ardennen Climbing Camp

Klimmen in de Ardennen

Mountain Network Ardennen organiseert gedurende de zomer Climbing Camps. Ben jij een echte klimgeit of wil jij er één worden? Heb je geen hoogtevrees en zie jij de verschillende soorten hoge rotsen alleen maar als uitdaging? Of heb je al ervaring met indoorklimmen en wil je dit nu wel eens in de buitenlucht gaan proberen? Ga dan deze zomer mee op het Climbing Camp in de Ardennen!

Boeken

Het hele kamp staat in het teken van klimmen. Je brengt een bezoek aan de mooiste klimgebieden van België: de rotsen van Pont-­à-­Lesse op loopafstand en het welbekende Freyr. Tijdens dit kamp ga je leren zekeren, gaan we aan de slag met verschillende klimtechnieken en leer je hoe je met materiaal en de omgeving om kan gaan. Je gaat dus veel de rotsen op, maar er is ook zeker tijd genoeg voor leuke andere activiteiten!

ACTIVITEITEN

 • Rotsklimmen
 • Abseilen
 • Klettersteigen
 • Kanovaren
 • Avondprogramma’s

Het kanovaren is afhankelijk van de waterstand, het kan zijn dat dit dus niet door kan gaan, in dit geval is er een alternatief programma.

KLIMGEBIEDEN

Het klimmen vindt plaats in meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Deze gebieden zijn op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, Plain de Fosse en Freyr.

VERBLIJF

Onze middeleeuwse kasteelboerderij met naastgelegen kampeerterrein vormt de ideale uitvalsbasis voor alle activiteiten. De kasteelboerderij ligt in één van de mooiste valleien van de Ardennen, aan de rivier de Lesse. Met de Lesse, de uitgestrekte bossen en rotsmassieven in de directe omgeving zorgen de Ardennen Camps voor een onvergetelijke ervaring. De deelnemers overnachten in een koepeltentjes kampement (2­-persoons tenten) met daarbij een gemeenschappelijke groeps-­ en verblijfstent.

CATERING

Ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drinken is inbegrepen. In het basecamp van Mountain-Network worden de maaltijden gekookt door de kok. Ontbijt en lunch zullen we zelf smeren vanuit ons eigen tentenkamp. We houden zoveel mogelijk rekening met wat kinderen in bepaalde leeftijdscategorieën lekker vinden. Wij zorgen ook voor voldoende tussendoortjes zoals o.a. fruit en candybar en is er onbeperkt drinken (ranja) aanwezig bij met name warm weer.

INFORMATIEBOEKJE

Nadat je geboekt hebt ontvang je van ons een informatieboekje met uitgebreide informatie over het kamp. Hier vind je o.a. een paklijst, reisinformatie waaronder treintijden), contactgegevens tijdens het kamp en nog veel meer praktische informatie. Klik hier voor het informatieboekje 2021.

VOOR WIE?

Het Climbing Camp is geschikt voor iedereen met de leeftijd 12 t/m 16 jaar die wel eens binnen in een klimhal klimt en nu de stap naar buiten wilt maken.

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Abonnementhouder (MN klimcentra) of NKBV lid? Opgeven
Direct boeken

Data

Startdatum  Einddatum 
25-07-2021 31-07-2021
15-08-2021 21-08-2021

De Ardennen Camps starten op zondagmiddag om 17:30 uur. Wij verzoeken je op tijd aanwezig te zijn, je bent vanaf 16:30 uur welkom. Zaterdag om 11:00 uur eindigen de kampen met een gezamenlijke lunch (ook voor ouders die kind ophalen).

KOSTEN

Kosten van het geboekte kamp zijn € 595,00 voor niet-abonnementhouders en € 575,00 voor abonnementhouders en worden online betaald.

VERVOER

Mountain Network Ardennen ligt in het zuidelijkste deel van België op zo’n 3 uur rijden vanaf Utrecht. Blijkt het lastig om vervoer te regelen of wil je graag zonder je ouders reizen? Geen probleem! Je kunt het kamp namelijk eerder starten door per trein te reizen vanaf Rotterdam. Vanaf hier zal één van onze crewleden de deelnemers ontvangen en tijdens de gehele reis vergezellen. Kosten voor de treinreis bedragen:

 • € 80,00: retourreis
 • € 50,00: enkele reis Rotterdam – Dinant
 • € 50,00: enkele reis Dinant – Rotterdam

BEGELEIDING

De begeleiding van de jongeren is in handen van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Deze worden zorgvuldig geselecteerd en getraind en dienen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te leveren. Zij zijn verantwoordelijk voor algemene organisatie tijdens het kamp en voor het creëren van een emotioneel- en fysiek veilige omgeving.

Inbegrepen

 • Activiteiten
 • Begeleiding (crew + instructeurs)
 • Maaltijden (incl. drank) en tussendoortjes
 • Overnachtingen
 • Ardennen Camp T-shirt

Niet inbegrepen

 • Vervoer (optioneel bij te boeken)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Zakgeld

OVERIG

De wet bedenktijd bij koop op afstand (herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden(PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Dit kamp gaat door vanaf 8 personen. Wanneer het minimum aantal personen niet voldoet, dan laten we je dit twee weken van te voren weten. Indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het minimum aantal behouden wij ons het recht om een kamp te annuleren. Het is ook mogelijk dat Camps worden samengevoegd, kosteloos annuleren is uiteraard dan ook mogelijk. In beide gevallen ontvang je het boekingsbedrag volledig terug. Kijk hier voor de Betalings-en-annuleringsvoorwaarden (PDF)

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl

Ook interessant voor je?