Ardennen Climbing Camp

Klimmen in de Ardennen

Mountain Network Ardennen organiseert gedurende de zomer Climbing Camps. Ben jij een echte klimgeit of wil jij er één worden? Heb je geen hoogtevrees en zie jij de verschillende soorten hoge rotsen alleen maar als uitdaging? Of heb je al ervaring met indoorklimmen en wil je dit nu wel eens in de buitenlucht gaan proberen? Ga dan deze zomer mee op het Climbing Camp in de Ardennen!

Boeken

Het hele kamp staat in het teken van klimmen. Je brengt een bezoek aan de mooiste klimgebieden van België: de rotsen van Pont-­à-­Lesse op loopafstand en het onbekende Grands Malades. Tijdens dit kamp ga je leren zekeren, gaan we aan de slag met verschillende klimtechnieken en leer je hoe je met materiaal en de omgeving om moet gaan. Je gaat dus veel de rotsen op, maar er is ook zeker tijd genoeg voor leuke andere activiteiten!

Activiteiten

Rotsklimmen en abseilen
Veilig gezekerd klim je onder begeleiding van onze instructeur op eigen kracht langs de steile rotswand naar boven. Hierna daal je via een spectaculaire abseil weer af naar beneden.

Klettersteigen
Op de rotsen van ‘Pont-à-Lesse’ vind je een van de mooiste klettersteig routes van de Ardennen. Je volgt een klimroute van 200 meter lang naar de top. Vanaf daar heb je fantastisch uitzicht over de Lesse vallei.

Oriëntatietocht
Tijdens deze wandeltocht leer je hoe je kan navigeren met kaart en kompas. Hoe werkt zo’n kompas precies en hoe kun je de goede richting bepalen zodat je niet verkeerd loopt?

Avondprogramma’s
’s Avonds is het tijd voor ontspanning. We gaan diverse spelletjes spelen en natuurlijk ontbreekt een bonte avond/filmavond niet!

Klimvaardigheidsbewijs
Bijzonder is dat je bij het Climbing Camp je Indoor Toprope klimvaardigheidsbewijs van de NKBV kunt halen. Het pasje dat je na voltooiing ontvangt geldt als bewijs dat je mag naklimmen en toprope klimmen in een klimhal. Daarnaast is het een goede basis voor een eventuele vervolgcursus om een zelfstandige klimmer te worden. Hierdoor heb je nog lang profijt van je Climbing Camp!

 

Verblijf

Onze middeleeuwse kasteelboerderij met naastgelegen kampeerterrein vormt de ideale uitvalsbasis voor alle activiteiten. De kasteelboerderij ligt in één van de mooiste valleien van de Ardennen, aan de rivier de Lesse. Het pittoreske stadje Dinant ligt vlakbij. Met de Lesse, de uitgestrekte bossen en rotsmassieven in de directe omgeving zorgen de Ardennen Camps voor een onvergetelijke ervaring. De deelnemers overnachten in een koepeltentjes kampement (2­-persoons tenten) met daarbij een gemeenschappelijke groeps-­ en verblijfstent.

Catering

Ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drinken is inbegrepen. In het restaurant van de camping worden de maaltijden gekookt door de kok van Mountain Network. Het ontbijt en avondeten is in het restaurant waar alles voor de Summer Campers klaar staat. We houden zoveel mogelijk rekening met wat kinderen in bepaalde leeftijdscategorieën lekker vinden. Wij zorgen ook voor voldoende tussendoortjes zoals o.a. fruit en candybar en is er onbeperkt drinken (ranja) aanwezig bij met name warm weer.

 

Data

Week  Startdatum  Einddatum 
30 21 juli 2019 27 juli 2019
32 4 augustus 2019 10 augustus 2019

Start- en eindtijd

De Ardennen Camps starten op zondagmiddag om 15:00 uur. Wij verzoeken je op tijd aanwezig te zijn, je bent vanaf 14:00 uur welkom. Zaterdag om 12:00 uur eindigen de kampen met een gezamenlijke lunch (ook voor ouders die kind ophalen). Tijdens de lunch laten de kinderen een fotopresentatie van de week zien.

 

Vervoer

Mountain Network Ardennen ligt in het zuidelijkste deel van België op zo’n 3 uur rijden vanaf Utrecht. Blijkt het lastig om vervoer te regelen of wil je graag zonder je ouders reizen? Geen probleem! Je kunt het kamp namelijk eerder starten door per trein te reizen vanaf Rotterdam. Vanaf hier zal één van onze crewleden de deelnemers ontvangen en tijdens de gehele reis vergezellen. Zo kun je jouw kamp nóg een stukje spannender maken!

Kosten voor de treinreis bedragen:

  • € 55,00: retourreis
  • € 30,00: enkele reis Rotterdam – Dinant
  • € 30,00: enkele reis Dinant – Rotterdam

Begeleiding

De begeleiding van de kinderen is in handen van ervaren crewmedewerkers en gecertificeerde instructeurs. De crewmedewerkers worden zorgvuldig geselecteerd en getraind en dienen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te leveren. Zij zijn verantwoordelijk voor algemene organisatie tijdens het kamp en het creëren van een veilige omgeving. Gecertificeerde buitensportinstructeurs begeleiden de deelnemers bij de klim­ en buitensportactiviteiten.

Verzekering

Volgens de richtlijnen van de VeBON (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland) is Mountain Network verplicht voor alle deelnemers een basis ongevallenverzekering af te sluiten. Wij adviseren je een reis­ en annuleringsverzekering af te sluiten voor het Ardennen Camp. Deze biedt Mountain Network ook aan en kan je direct via onze website afsluiten.

INFORMATIEBOEKJE

Nadat je geboekt hebt ontvang je van ons een informatieboekje met uitgebreide informatie over het kamp. Hier vind je o.a. een paklijst, reisinformatie waaronder treintijden), contactgegevens tijdens het kamp en nog veel meer praktische informatie. Klik hier voor het informatieboekje 2019.

MOUNTAIN NETWORK ARDENNEN

De Ardennen Camps worden georganiseerd in samenwerking met Summercamps Holland. Mountain Network is TüV gecertificeerd en is lid van de VeBON. Mountain Network Ardennen is een erkend NKBV-opleidingscentrum.

Adres- en contactgegevens

Mountain Network Ardennen / Camping Villatoile
Ferme de Pont­-à-­Lesse
5500 Anseremme – Dinant (B)
T : +31 (0) 88 123 68 80
E : ardennen@mountain­-network.nl

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Abonnementhouder (MN klimcentra) of NKBV lid? Opgeven
Direct boeken

Kosten

Ardennen Climbing Camp: € 595,00
Ardennen Climbing Camp abonnementhouders/NKBV-lid: € 575,00

Let op: indien u aangeeft abonnementhouder of NKBV lid te zijn dient u in het boekingsformulier uw lidnummer in te vullen.

LEEFTIJD KAMP

Het Climbing Camp is geschikt voor iedereen in de leeftijd 12 t/m 18 jaar.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Dit kamp gaat door vanaf 8 personen. Wanneer het minimum aantal personen niet voldoet, dan laten we je dit twee weken van te voren weten. Indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het minimum aantal behouden wij ons het recht om een kamp te annuleren. Het is ook mogelijk dat Camps worden samengevoegd, kosteloos annuleren is uiteraard dan ook mogelijk. In beide gevallen ontvang je het boekingsbedrag volledig terug.

Inbegrepen

  • Activiteiten
  • Begeleiding (crew + instructeurs)
  • Maaltijden (incl. drank) en tussendoortjes
  • Overnachtingen
  • Ongevallenverzekering
  • NKBV klimvaardigheidsbewijs (indien programma goed doorlopen)
  • Ardennen Camp T-shirt

Niet inbegrepen

Kijk hier voor de Betalings-en-annuleringsvoorwaarden (PDF)

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl

Ook interessant voor je?