Boulderweekend Fontainebleau - Mountain Network

Boulderweekend Fontainebleau

Ontdek boulderen in de natuur in het grootste boulderparadijs ter wereld

 • 's Werelds grootste bouldergebied
 • Boulderen in alle gradaties en stijlen
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs

Boeken

Prijs
€545
Duur
4 dagen
Personen
4 tot 12
Instroom
Ervaring met indoor boulderen
Locaties
Ardennen

Fontainebleau is waarschijnlijk het bekendste bouldergebied ter wereld, en niet zonder reden. In de uitgestrekte bossen net ten zuiden van Parijs, vind je ruim 20.000 boulderproblemen op uiteenlopende zandsteenformaties. In dit boulderparadijs vind je alles van slopers en ronde mantles, tot crimps, steile overhangen en slabs. Of je nu pas net begonnen ben met boulderen of al een ervaren klimmer bent, Fontainebleau biedt voor alle niveau’s onbeperkte uitdaging. Bovendien is de prachtige setting alleen al een reden om hier een paar dagen naar af te reizen. Wil je kennis maken met buiten boulderen, of heb je al de nodige ervaring en wil je graag nieuwe klimmaatjes ontmoeten? Ga met ons mee naar Fontainebleau!

Vanuit het basecamp op de camping lopen we zo het bos in en hebben we een verscheidenheid aan deelgebieden tot onze beschikking. Elk deelgebied heeft zijn eigen karakter, in uiteenlopende gradaties. Eventueel is het mogelijk om de groep op te splitsen om zo te diversificeren. De instructeurs helpen je graag verder met je klimtechniek en leren je hoe je buiten veilig kunt boulderen. Na afloop van een dag in de bossen van Fontainebleau komen we terug op de camping waar een avondmaal klaar staat.

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Donderdag
Vanaf 10:00 ben je welkom
12:00 Lunch
13:00 Boulderen!
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Vrijdag
08:00 Ontbijt
09:00 Boulderen!
12:00 Lunchpakket
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zaterdag
08:00 Ontbijt
09:00 Boulderen!
12:00 Lunchpakket
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zondag
08:00 Ontbijt
09:00 Boulderen!
12:00 Lunchpakket
14:00 Einde programma

BOULDEREN

De uitvalsbasis voor dit weekend is camping La Musardière. Deze fijne camping ligt middenin de bossen van Fontainebleau. Op loopafstand vind je verschillende deelgebieden met honderden boulders. Meer dan genoeg mogelijkheden om je vier dagen op te storten dus!

AANKOMST

Vanaf donderdagochtend 10:00 ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst op de camping kan je je melden aan de receptie. Vraag hier naar “Mountain-Network”, je zult naar ons campingveld verwezen worden. Wij zullen je welkom heten en je vertellen waar je kunt overnachten. De lunch is om 12:00 en dan zullen we ook het programma bespreken.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus zullen een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd bij ons op locatie worden verzorgd. Op donderdag is dit enkel lunch en een avondmaaltijd en op zondag verzorgen wij enkel een ontbijt en een lunchpakket.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping le Martinet. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen.

INSTROOMEISEN

Er is geen minimaal niveau vereist om deel te nemen aan dit weekend. Het is wel belangrijk dat je enige indoor ervaring hebt met boulderen.
Minimale leeftijd van deelname is 16 jaar.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

WHAT’S NEXT?

Vind je het klimmen fantastisch? En wil je iets meer de hoogte in? Start dan met een cursus Indoor Toprope in de klimhal bij jou in de buurt.

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Soort cursus Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum (Vrijdagavond) Einddatum (Zondagmiddag)
24-06-2021 27-06-2021

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 545,00 en worden online betaald.

PAKLIJST

 • Klimschoentjes, pofzakje en een borsteltje
 • Sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles

Mountain-Network verzorgt crashpads en zorgt ervoor dat er een tentje voor je klaarstaat.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik materiaal

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden Ardennen (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

CORONA MAATREGELEN

Wil je weten wat er met je boeking gebeurt mocht het programma vanwege corona niet door kunnen gaan? Of ben je geïnteresseerd naar de maatregelen die wij op locatie nemen vanwege corona? Kijk dan even op onze websitepagina Richtlijnen Coronavirus Ardennen.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl