Canyon ervaringsweek - Jura - Mountain Network

Canyon ervaringsweek – Jura

Ontdek de canyonsport op een leerzame en leuke manier

 • Iedere dag een nieuwe canyon
 • Leer zelfstandig canyoningen
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs

Boeken

Prijs
€850,00
Duur
6 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 8
Instroom
Geen instroomniveau vereist, canyonweekend is een pré, minimale leeftijd van 16 jaar

De canyonsport kent verschillende elementen. De sport omvat een hoop touwtechnische vaardigheid, je komt op unieke en adembenemende plekken der natuur en hiernaast kent de canyonsport ook een wild karakter, dit ervaar je bijvoorbeeld wanneer je midden in een waterval hangt. De kick, de pracht en het technische aspect gecombineert maakt deze sport tot een fantastische activiteit.

Vanuit het basecamp op de camping zoeken we iedere dag een nieuwe canyon op. Iedere canyon is verschillend, zo heeft de ene iets meer water en is de andere net wat stijler. Door ervaring op te doen in verschillende canyons draagt dit bij aan je zelfstandig vermogen als canyoneer. Zelfstandig te werk gaan is niet alleen leuker maar ook meteen een erg sterke basis mocht je ambities hebben om de cursus tot “Basic Canyoneer” te volgen. Na afloop van een dag in de canyon komen we terug op de camping waar een avondmaal klaar staat. Afhankelijk van de avond behandelen we ’s avonds nog wat theoretische principes, oefenen we met technieken of is er ruimte voor ontspanning in de vorm van een filmavond op pubquiz. Natuurlijk wel met de canyonsport als onderwerp.

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Zondag
Vanaf 16:00 ben je welkom
21:00 Briefing
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Maandag
08:00 Ontbijt
09:00 Ervaring in canyon
12:00 Lunchpakket
12:30 Techniek op rots
18:30 Avondmaaltijd
20:00 Vrije invulling
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Dinsdag
08:00 Ontbijt
09:00 Tochtvoorbereiding
12:00 Lunchpakket
12:30 Uitvoeren in canyon
18:30 Avondmaaltijd
20:00 Tochtvoorbereiding
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Woensdag

08:00 Ontbijt
09:00 Theorie en techniek op camping
12:00 Lunchpakket
12:30 Uitvoeren in canyon
18:30 Avondmaaltijd
20:00 Tochtvoorbereiding
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Donderdag
08:00 Ontbijt
09:00 Brongebieden
12:00 Lunchpakket
12:30 Uitvoeren in canyon
18:30 Avondmaaltijd
20:00 Tochtvoorbereiding + Filmavond
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Vrijdag
08:00 Ontbijt
09:00 Materiaal en materiaalonderhoud
12:00 Lunchpakket
12:30 Uitvoeren in canyon
18:30 Avondmaaltijd
20:00 Afsluiting cursus
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zaterdag
08:00 Ontbijt
09:00 Canyon
12:00 Reizen

CANYONS

De cursus vindt plaats in meerdere prachtige canyons in de Jura. Aangezien niet alle canyons naast de camping liggen zullen we hier naar toe rijden. Deze canyons liggen binnen 30 min rijden vanaf de camping. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

AANKOMST

Vanaf zondagmiddag 16:00 ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst op Camping le Martinet kan je je melden aan de receptie, vraag hier naar “Mountain-Network”, je zult naar ons campingveld verwezen worden. Wij zullen je welkom heten en je vertellen waar je kunt overnachten. De briefing is vervolgens om 21:00 waar wij het programma zullen toelichten. Tot die tijd is er geen programma.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus zullen een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd bij ons op locatie worden verzorgd. Op zaterdag verzorgen wij enkel een ontbijt en een lunchpakket. Op zondag- en zaterdagavond is geen avondmaaltijd voorzien. Mocht je voor deze dagen wel een avondmaaltijd willen nuttigen dan raden wij je aan om te reserveren in één van de vele plaatselijke restaurants.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping le Martinet. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen.

INSTROOMEISEN

Er is geen minimaal niveau vereist om deel te nemen aan dit weekend. Deelname aan het canyonweekend in de Ardennen is een pré, hiermee creëer je voor jezelf de mogenlijkheid om meer uit deze week te halen.
Minimale leeftijd van deelname is 16 jaar.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van dit weekend ben je klaar om deel te nemen aan de cursus tot Basic Canyoneer. Als Basic Canyoneer kan je geheel zelfstandig canyontochten ondernemen in canyons met een maximale gradatie van V3A3-3

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Soort cursus Opgeven
Direct boeken

DATA

In 2021 organiseren wij deze cursus niet meer.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 850,00 en worden online betaald. Overige kosten zoals extra overnachtingen of drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

PAKLIJST

 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles
 • Canyongordel, materiaal, helm*

*Wanneer je niet over dit materiaal beschikt, kan je gebruik maken van ons materiaal. 

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik materiaal
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden Ardennen (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

CORONA MAATREGELEN

Wil je weten wat er met je boeking gebeurt mocht het programma vanwege corona niet door kunnen gaan? Of ben je geïnteresseerd naar de maatregelen die wij op locatie nemen vanwege corona? Kijk dan even op onze websitepagina Richtlijnen Coronavirus Ardennen.

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl