Canyonweekend - Mountain Network

Canyonweekend

Canyonvoorbereiding op rots

 • Verschillende basistechnieken in een gecontroleerde situatie
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Voorbereid op pad en een hogere beleving van jouw canyonweek

Boeken

Prijs
€245,00
Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
Geen instroomniveau vereist.
Locaties
Ardennen

Om een canyon op te zoeken moet je vanuit Nederland toch echt een eind rijden. Eénmaal op locatie zoek je meteen een canyon op en geniet je het liefst van ieder moment in verschillende canyons. Hier wil je niet meer staan te rommelen tijdens het bouwen van je standplaats of tijdens het abseilen in een waterval. Om het meeste uit je canyonweek te halen heb je alle technieken het liefste al van tevoren onder de knie. Tijdens het canyonweekend in de Ardennen behandelen we alle basis-canyontechnieken in een gecontroleerde situatie dicht bij huis.

Tijdens het canyonweekend wordt je ondergedompeld in de basistechnieken van de canyonsport. In dit weekend worden hiervoor diverse tools op het gebied van technieken, communicatie, risico inschatting en tochtvoorbereiding aangereikt. Zo ga je bezig met verschillende technieken om een abseilsituatie in te richten, bouwen van looplijnen en inpakken van je canyontas. Alles wordt behandeld in een gecontroleerde situatie, vergelijkbaar met een droge canyon. Je wordt niet afgeleid door water waardoor je al je focus kunt richten op het aanleren en beheersten van de diverse technieken.

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Vrijdag
Vanaf 16:00 ben je welkom
21:00 Briefing
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zaterdag
08:00 Ontbijt
09:00 Materiaaluitgifte, tochtvoorbereiding, techniekbeheersing
12:00 Lunchpakket
12:30 Techniekbeheersing, fixaties, abseilen
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zondag
08:00 Ontbijt
09:00 Techniekbeheersing, touwen
12:00 Lunchpakket
12:30 Herhalen technieken, aanvullende techniek op maat
16:30 Afsluiting

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op. 

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht. 

MOUNTAIN SHOP

De Mountain Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op Camping Villatoile. De Mountain Shop is een kleine klimwinkel waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s. Handig als je iets vergeten bent mee te nemen!

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van het canyonweekend is geen startniveau vereist. De minimale leeftijd van deelname is 16 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van dit weekend ben je klaar om deel te nemen aan een canyonreis. Zo kan je bijvoorbeeld mee naar de canyonweek in de Jura, hier zal je onder begeleiding van dezelfde instructeurs een week lang gaan canyoningen in Frankrijk.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Soort weekend Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum (Vrijdagavond) Einddatum (Zondagmiddag)
02-04-2021 04-04-2021

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 245,00 en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

PAKLIJST

 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles
 • Canyongordel, helm*

*Wanneer je niet over dit materiaal beschikt, kan je gebruik maken van ons materiaal. 

Mountain Network verzorgt de abseiltouwen en eventuele overige benodigde materialen die niet op de paklijst staan.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden Ardennen (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

CORONA MAATREGELEN

Wil je weten wat er met je boeking gebeurt mocht het programma vanwege corona niet door kunnen gaan? Of ben je geïnteresseerd naar de maatregelen die wij op locatie nemen vanwege corona? Kijk dan even op onze websitepagina Richtlijnen Coronavirus Ardennen.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl