Klettersteigcursus Ardennen

Leer technieken en werk naar zelfstandig klettersteigen

 • Onderneem twee verschillende klettersteigs
 • Oefenen in het zekeren van je maatje door lastige passages
 • Bereid je voor op mooie zelfstandige tochten

Boeken

Prijs
€ 240,00
Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
minimaal 14 jaar oud (familie vanaf 12 jaar)
Locaties
Ardennen

Zou jij graag zelfstandig de mooiste klettersteigs ondernemen, maar mis je nog wat concrete ervaring? Zoek niet verder, maar schrijf je in voor onze Klettersteigcursus: hierbij komt alles wat je moet weten aan bod!

Klettersteigen is een sport op zichzelf waar in de praktijk meer bij komt kijken dan alleen je haken correct over klippen. Als je zelfstandig op pad wilt gaan, dien je bijvoorbeeld te weten hoe je een interventie kunt toepassen bij een lastige passage. Kun jij je maatje door het zwaardere segment heen helpen of kun je op hem/haar bouwen als jij steun nodig hebt? Tijdens de cursus gaan we aan de slag met dit soort vragen zodat je vol zelfvertrouwen die route in kan stappen.

Gedurende de cursus zul je twee verschillende klettersteigs gaan doorlopen. Deze verschillen zowel in lengte als in type waardoor je bekend raakt met allerlei situaties die je kunt tegenkomen tijdens het klettersteigen. Daarnaast wordt er een stuk materiaalkennis besproken zodat je weet wat je mee moet nemen tijdens je tocht. We zullen rustig de klettersteigs doorlopen en vooral veel oefenen. Doe mee en wellicht onderneem jij volgende zomer wel zelfstandig een klettersteigroute!

CURSUSINHOUD

 • Materiaalkennis
 • Tochtvoorbereiding
 • Interventietechnieken
 • 2 Verschillende klettersteigroutes

KLETTERSTEIGROUTES

De cursus vindt plaats bij twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

CATERING

Tijdens de cursus zal op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd in onze gezellige bistro Le Moulin worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om een maaltijd te nuttigen in bistro Le Moulin. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening en kun je ter plaatse à la carte bestellen.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht. Mocht je iets meer luxe willen dan hebben wij ook de mogelijkheid om een Safaritent te boeken op camping Villatoile.

SPORTPOINT

Het Sportpoint van Mountain Network bevindt zich op de binnenplaats van de kasteelboerderij op Camping Villatoile. Het Sportpoint is een klein campingwinkeltje en tevens de Mountain Shop waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 18 jaar te zijn (familie vanaf 12 jaar).

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus ben je klaar om zelfstandig klettersteigtochten te ondernemen. Zijn rotsgerelateerde sporten nu echt wat voor jou? Dan kun je altijd kijken of Rotsklimmen je net zo goed af gaat.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Soort cursus Abonnementhouder (MN klimcentra) Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum Einddatum
17-07-2020 19-07-2020
14-08-2020 16-08-2020

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 240,00 voor niet-abonnementhouders en € 225,00 voor abonnementhouders en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Ongevallenverzekering
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden  (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Mountain-Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl