Klettersteigcursus 2

Gevorderde technieken van het klettersteigen

 • Casustiek in uitdagende omgeving
 • Professionele begeleiding door ervaren instructeurs
 • Verschillende gevorderde (redding) technieken

Boeken

Prijs
€ 245,00
Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
minimaal 18 jaar oud, Klettersteig 1 of vergelijkbare ervaring
Locaties
Ardennen

Klettersteigen wanneer alles goed gaat is één ding, veilig en gecontroleerd handelen in een onverwachte situatie is een tweede. Tijdens deze cursus leer je wat je kunt doen wanneer het mis gaat. Je leert verschillende reddingstechnieken en je leert moeilijke casussen op te lossen in een uitdagende omgeving.

In deze cursus komen veel gevorderde aspecten van het klettersteigen aan bod. Na afloop van deze cursus beheers jij de vaardigheden om ook in nood jou en je klimmaatje weer in veiligheid te krijgen. Wat doe je als er een stuk van de kabel niet meer in goede staat is of misschien wel ontbreekt? Wat kan ik doen als mijn klimmaatje gewond of buiten bewustzijn raakt? Met dit soort casussen ga je oefenen in uitdagend terrein. Na afloop van deze cursus kan je verantwoord zelfstandig op pad, wetende dat je ook op een veilige manier kunt handelen wanneer het even niet meezit.

 

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Vrijdag
Vanaf 16:00 ben je welkom
21:00 Briefing
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zaterdag
08:00 Ontbijt
09:00 Klettersteig Pont à Lesse
12:00 Lunchpakket
12:30 Klettersteig Pont à Lesse
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zondag
08:00 Ontbijt
09:00 Klettersteig Grands Malades
12:00 Lunchpakket
12:30 Klettersteig Grands Malades
16:30 Afsluiting

KLETTERSTEIGROUTES

De cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op. 

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht. 

MOUNTAIN SHOP

De Mountain Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op Camping Villatoile. De Mountain Shop is een kleine klimwinkel waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s. Handig als je iets vergeten bent mee te nemen!

INSTROOMEISEN

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 18 jaar te zijn en dien je Klettersteig 1 te hebben gevolgd. Heb je deze cursus niet gevolgd maar heb je wel vergelijkbare ervaring neem dan contact met ons op.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus ben je klaar om zelfstandig klettersteigtochten te ondernemen. Je bent in staat om op correcte wijze een complexe redding of interventie uit te voeren. Wil je weten hoe je een vergelijkbare tocht kunt ondernemen zonder dat er überhaupt een kabel aanwezig is? Dan is de cursus Voorbereiding Alpen Beklimmingen misschien wel wat voor jou.

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Soort cursus Abonnementhouder (MN klimcentra) Opgeven
Direct boeken

DATA

18-06-2021

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN 

Kosten van de geboekte workshop zijn €245.00 en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

PAKLIJST

 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles
 • Klimgordel, klettersteigset, helm*

*Wanneer je niet over dit materiaal beschikt, kan je gebruik maken van ons materiaal. 

Mountain Network verzorgt de overige benodigde materialen die niet op de paklijst staan.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden Ardennen (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

CORONA MAATREGELEN

Wil je weten wat er met je boeking gebeurt mocht het programma vanwege corona niet door kunnen gaan? Of ben je geïnteresseerd naar de maatregelen die wij op locatie nemen vanwege corona? Kijk dan even op onze websitepagina Richtlijnen Coronavirus Ardennen.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl