Klettersteigworkshop

Ervaar wat klettersteigen precies inhoudt

 • Eén van de mooiste klettersteigs (via ferrata's) van België
 • Maak kennis met deze mooie sport
 • Prachtig uitzicht over Lesse vallei

Boeken

Prijs
€ 75,00
Duur
Halve dag
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
minimaal 12 jaar oud
Locaties
Ardennen

Mountain Network Ardennen neemt je mee op één van de mooiste klettersteigs van België voor een workshop Klettersteigen. Klimmen, Klauteren, jezelf beveiligen door middel van haken; alles komt aan bod.

In deze workshop komen veel aspecten van het klettersteigen aan bod. Denk daarbij bijvoorbeeld aan laddertjes, een bruggetje, verticale klimpassages, horizontale doorsteekjes, artificiële treden enzovoort. De workshop is een ideale voorbereiding op meerdaagse wandeltochten door de Alpen, Dolomieten en Pyreneeën waarbij in veel wandelingen wel een stukje klettersteig te vinden is. We beginnen in onze sfeervolle en knusse bar ‘Le Moulin’. Deze staat klaar om je te voorzien van een heerlijke lunch voordat we starten met een stukje basistheorie over het klettersteigen, die we daarna in de praktijk gaan brengen als we de prachtige klettersteig gaan beklimmen. Aan het einde van de dag is er de mogelijkheid om nog even met je instructeur en andere deelnemers na te genieten onder het genot van één van de Belgische biertjes.

 

WORKSHOPINHOUD

 • Basistheorie klettersteigen
 • Diverse aspecten van het klettersteigen

KLETTERSTEIG

Bij deze workshop loop je over één van de mooiste klettersteigroutes van België. De klettersteigroute ligt in het klimgebied Pont-à-Lesse en is ruim 200 meter lang. De route kronkelt langs, over en door de rotsen naar boven. Deze route is overzichtelijk, op bepaalde plekken uitdagend en uitstekend geschikt voor beginners. Bovenaan wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de Lesse vallei.

CATERING

Voorafgaand aan de workshop zal er een lunch voor je klaarstaan in onze gezellige bistro Le Moulin. Aan het einde van de dag kun je onder het genot van de vele Belgische bieren en het sfeervolle haardvuur samen met de andere deelnemers en de instructeur de dag nabespreken. Voor vertrek is het ook mogelijk om een maaltijd nuttigen in bistro Le Moulin. Deze is wel voor eigen rekening en kan je ter plaatse à la carte bestellen.

SPORTPOINT

Het Sportpoint van Mountain Network bevindt zich op de binnenplaats van de kasteelboerderij op Camping Villatoile. Het Sportpoint is een klein campingwinkeltje en tevens de Mountain Shop. Hier kan je zowel klimmaterialen als voedingswaren kopen.

INSTROOMEISEN

Deze workshop is geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze workshop kun je starten aan de klettersteigcursus waar je de nodige kennis en ervaring opdoet om veilig zelfstandige kletterteigtochten te ondernemen.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Opgeven
Direct boeken

DATA

03-05-2020

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte workshop zijn €75.00 en worden online betaald. Overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Gebruik materiaal
 • Ongevallenverzekering

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Eventuele overnachting(en)
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de workshop deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

VERZEKERING

Mountain-Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze workshop gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl