Mentale veerkracht bij beklimmingen

Mentale voorbereiding voor een alpine beklimming

 • Leer effectief gebruik te maken van je gedachten
 • Ontdek jouw ondermijnende gedachten
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs

Boeken

Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
Oog op een beklimming
Locaties
Ardennen

Tijdens de cursus “Mentale veerkracht bij beklimmingen” word je door middel van een fysieke setting mentaal uitgedaagd. Wat is jouw rol binnen het team en hoe ga jij om met onvoorziene obstakels tussen jou en je doel? We gebruiken de omgeving in de Ardennen om een situatie te simuleren die vergelijkbaar is met een beklimming. Je krijgt inzicht in je eigen gedachten en patronen op momenten dat je uitgedaagd wordt. Door hier bewust mee bezig te gaan in de Ardennen zal je tijdens je eigen beklimming ondermijnende gedachten sneller kunnen herkennen en meteen kunnen corrigeren voordat ze invloed kunnen hebben op de beklimming.

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Vrijdag
Vanaf 16:00 ben je welkom
21:00 Briefing
00:00 Overnachting

Zaterdag
08:30 Ontbijt
09:00 Start ochtendprogramma
12:15 Lunch op locatie
12:45 Start middagprogramma
16:00 Dagevaluatie
18:00 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting

Zondag
09:00 Ontbijt
10:00 Start ochtendprogramma
12:00 Lunch op locatie
12:30 Start middagprogramma
15:30 Dagevaluatie
16:30 Afsluiting

OMGEVING

De cursus vindt plaats in de directe omgeving van camping Villatoile in Anseremme. De camping is gelegen in de Lesse vallei, een prachtige vallei met veel diversiteit in het landschap. De rivierbedding loopt via weilanden over in bossen om daarna tegen de rotsen te stuiten. Deze rotsen vormen indrukwekkende klimgebieden. Eenmaal boven bieden ze een adembenemend uitzicht over de omgeving.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst zal Camping Villatoile de slagbomen voor je openen waarna je bij de receptie (houten huisje) een code voor het uitrijden kunt halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Hierna tref je ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij zullen je welkom heten en je vertellen op welke campingplek je zal overnachten. De briefing is vervolgens om 21:00 waar wij het programma zullen toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus zal op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd bij ons op locatie worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoons koepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht. 

MOUNTAIN-SHOP

De Mountain-Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op Camping Villatoile. De Mountain-Shop is een klein klim winkeltje waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

We verwachten dat je een beklimming in gedachten hebt die je zelf nog zou willen ondernemen.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Abonnementhouder (MN klimcentra) Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum Einddatum
18-06-2021 20-06-2021

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 245,00 voor niet-abonnementhouders en € 230,00 voor abonnementhouders en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

PAKLIJST

 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Hoofdlamp
 • Waterfles
 • Eventueel zonnebrand

INBEGREPEN

 • Inbegrepen
 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.