Reddingstechnieken

Reddingstechnieken voor het klimmen op rots

 • Reddingstechnieken voor Single en Multi Pitch klimmen
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Inclusief overnachting, begeleiding, maaltijden en verzekering

Boeken

Prijs
€245,00 (€230,00 voor abonnementhouders)
Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
NKBV Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Multi Pitch (of vergelijkbare ervaring), minimaal 14 jaar
Locaties
Ardennen

Mountain Network Ardennen biedt de cursus Reddingstechnieken aan, de benodigde stap voor het veilig, correct en zelfstandig handelen bij noodsituaties tijdens het klimmen van zowel single- als Multi pitch routes. Vanuit onze ideaal gelegen uitvalsbasis op 15 minuten loopafstand van de rotsen van Pont-à-Lesse ga je stapsgewijs jouw klimmen naar een volgend niveau brengen.

Tijdens de cursus Reddingstechnieken verfijn en herhaal je eerder geleerde reddingstechnieken, leer je verschillende stijg, takel en afdaalmethode en leer je een gewonde klimmer te stabiliseren. De technieken worden geoefend, toegepast en uitgebreid binnen meerdere situaties in verschillende terreinen. Zo leer je onder andere hoe je veilig kan abseilen met een slachtoffer en ga je leren hoe je een Selbstseilrolle uitvoert. Dit alles helpt jouw om veilig en verantwoord te blijven klimmen en te handelen in een noodsituatie.

CURSUSINHOUD

 • Prusikken en stijgmethode
 • Munchhausen techniek
 • Selbstseilrolle
 • Zekeraar buiten bewustzijn
 • Trapkoortje
 • Het stabiliseren van een slachtoffer
 • Slachtofferabseil

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

CATERING

Tijdens de cursus zal op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd in onze gezellige bistro Le Moulin worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om een maaltijd te nuttigen in bistro Le Moulin. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening en kun je ter plaatse à la carte bestellen.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht. Mocht je iets meer luxe willen dan hebben wij ook de mogelijkheid om een Safaritent te boeken op camping Villatoile.

SPORTPOINT

Het Sportpoint van Mountain Network bevindt zich op de binnenplaats van de kasteelboerderij op Camping Villatoile. Het Sportpoint is een klein campingwinkeltje en tevens de Mountain Shop waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Cursus Outdoor Klimtechniek is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen – Multi Pitch vereist. Het klimvaardigheidsbewijs kun je behalen tijdens een Cursus Outdoor Voorklimmen – Multi Pitch.

WHAT’S NEXT?

Na het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Reddingstechnieken kan je handelen in geval van onvoorziene situaties. Wil je jezelf verder verdiepen in het rotsklimmen dan kun je nog deelnemen aan onze cursus Trad Klimmen of de cursus Outdoor Klimtechniek.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Abonnementhouder (MN klimcentra) Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum Einddatum
29-05-2020 31-05-2020

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 245,00 voor niet-abonnementhouders en € 230,00 voor abonnementhouders en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Ongevallenverzekering
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden Ardennen (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Mountain-Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.