Trad klimmen

Klimmen van onbehaakte enkele touwlengtes

 • De eerste stap naar traditioneel sportklimmen met Klimvaardigheidsbewijs Trad
 • Mobiele zekeringen herkennen en plaatsen
 • Inclusief overnachting, begeleiding, maaltijden en verzekering

Boeken

Prijs
€ 375,00
Duur
3 dagen
Personen
minimaal 4, maximaal 8
Instroom
NKBV Klimvaardigheidsbewijs Outdoor voorklimmen Single Pitch (of vergelijkbare ervaring), minimaal 14 jaar
Locaties
Ardennen

Mountain Network Ardennen neemt je mee naar verschillende massieven in de Ardennen om je daar richting het Klimvaardigheidsbewijs Trad te helpen. In deze cursus Trad Klimmen gaan we aan de slag met mobiele zekeringen en het maken van standplaatsen.

Tijdens de Trad cursus maak je kennis met mobiele zekeringen en leer je hoe je deze zo veilig mogelijk kan plaatsen. Daarnaast zal je leren hoe je een standplaats met mobiele zekeringen moet maken.

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Donderdag
Vanaf 16:00 ben je welkom
21:00 Briefing
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Vrijdag
08:00 Ontbijt
09:00 Gebruik en plaatsing van soorten nuts
12:00 Lunchpakket
12:30 Gebruik en plaatsing van cams
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zaterdag
08:00 Ontbijt
09:00 Voorklimmen op nuts en cams
12:00 Lunchpakket
12:30 Voorklimmen op nuts en cams
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Zondag
08:00 Ontbijt
09:00 Standplaatsbouw met mobiele zekeringen
12:00 Lunchpakket
12:30 Herhalen technieken
15:00 Examen
16:30 Afsluiting

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen. Voor deze cursus moet je ook in het bezit zijn van een klimjaarkaart. Deze is te bestellen op de website van de NKBV.

AANKOMST

Vanaf donderdagmiddag 16:00 ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst zal Camping Villatoile de slagbomen voor je openen waarna je bij de receptie (houten huisje) een code voor het uitrijden kunt halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Hierna tref je ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij zullen je welkom heten en je vertellen op welke campingplek je zal overnachten. De briefing is vervolgens om 21:00 waar wij het programma zullen toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus zal op vrijdag en zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd bij ons op locatie worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op donderdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht.

MOUNTAIN-SHOP

De Mountain-Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op Camping Villatoile. De Mountain-Shop is een klein klim winkeltje waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Trad cursus dien je een Voorklim 5-daagse of Outdoor Voorklimmen – Single Pitch cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na deze cursus kan je doorgaan met Adventure klimmen, waar je gaat leren klimmen in onbehaakt multi pitch terrein. Deze cursus is een aanvulling op het officiële NKBV KVB Trad welke overeenkomt met het vroegere KVB 4 AK.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Type Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum Einddatum
24-06-2021 27-06-2021
23-09-2021 26-09-2021

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

De kosten van de geboekte cursus zijn €375,00 en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INSTROOMEISEN

NKBV klimvaardigheidsbewijs indoor voorklimmen of vergelijkbare klimervaring.
Minimale leeftijd van 18 jaar.

PAKLIJST

 • Klimschoenen
 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles
 • Klimgordel, zekermateriaal, helm*

*Wanneer je niet over dit materiaal beschikt, kun je gebruik maken van ons materiaal. Mountain-Network verzorgt de klimtouwen en overige materialen.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Klimjaarkaart

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden Ardennen (PDF)raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl