Voorklim 5-daagse

Haal in 5 dagen je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen

 • Combinatie tussen Single Pitch en Multi Pitch (afgerond met het KVB Outdoor Voorklimmen)
 • Inclusief overnachtingen, materiaal, begeleiding en verzekering

Boeken

Prijs
€ 595,00
Duur
5 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
NKBV Klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen (of vergelijkbare ervaring), minimaal 14 jaar
Locaties
Ardennen

In één keer je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen halen? Naast de losse weekendcursussen bieden we in de zomer ook de mogelijkheid om de cursus binnen 5 dagen af te ronden. Kies voor een midweek Ardennen waarbij je de cursussen Single Pitch en Multi Pitch combineert op een efficiënte, leerzame manier.

Door de extra dag ten opzichte van twee losse cursussen wordt er genoeg tijd en ruimte gecreëerd om alle (nieuwe) stof op je te laten inwerken. Aan het eind van de 5-Daagse rond je jouw cursus af met het NKBV examen voor het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen. Hierna ben je helemaal klaar om voortaan zelfstandig te gaan klimmen.

PROGRAMMA

Onderstaande tijden zijn indicatief, afhankelijk van de omstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Zondag
Vanaf 16:00 ben je welkom
21:00 Briefing
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Maandag t/m Donderdag
08:00 Ontbijt
09:00 Single- / Multi-Pitch klimmen
12:00 Lunchpakket
12:30 Single- / Multi-Pitch klimmen
18:30 Avondmaaltijd
00:00 Overnachting in het Mountain Network Base Camp

Vrijdag
08:00 Ontbijt
09:00 Ombouwen tot abseilen
12:00 Lunchpakket
12:30 Herhalen technieken
15:00 Examen
16:30 Afsluiting

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

AANKOMST

Vanaf zondagmiddag 16:00 ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst zal Camping Villatoile de slagbomen voor je openen waarna je bij de receptie (houten huisje) een code voor het uitrijden kunt halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Hierna tref je ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij zullen je welkom heten en je vertellen op welke campingplek je zal overnachten. De briefing is vervolgens om 21:00 waar wij het programma zullen toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus zal van maandag tot en met donderdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd bij ons op locatie worden verzorgd. Op vrijdag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op zondag- en vrijdagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht. 

MOUNTAIN-SHOP

De Mountain-Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op Camping Villatoile. De Mountain-Shop is een klein klim winkeltje waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

WHAT’S NEXT?

Na het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen kan en mag je zelfstandig voorklimmen in de rotsen. Wil je jezelf verder verdiepen in het rotsklimmen dan kun je nog verder met onze cursus Trad Klimmen, waar je leert klimmen in onbehaakt terrein.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Abonnementhouder (MN klimcentra) Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum Einddatum
13-06-2021 18-06-2021
18-07-2021 23-07-2021
22-08-2021 27-08-2021

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 595,00 voor niet-abonnementhouders en € 570,00 voor abonnementhouders en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Voorklim 5-daagse is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen vereist. Dit certificaat kun je behalen tijdens een cursus Indoor Voorklimmen in één van de Mountain Network klimhallen in Nederland. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

PAKLIJST

 • Klimschoenen
 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles
 • Klimgordel, zekermateriaal, helm*

*Wanneer je niet over dit materiaal beschikt, kun je gebruik maken van ons materiaal.  Mountain-Network verzorgt de klimtouwen en overige materialen.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze Betalings- en annuleringsvoorwaarden Ardennen (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl