Voorklim 5-daagse

Haal in 5 dagen je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen

 • Combinatie tussen Single Pitch en Multi Pitch (afgerond met het KVB Outdoor Voorklimmen)
 • Inclusief overnachtingen, materiaal, begeleiding en verzekering

Boeken

Prijs
€ 595,00
Duur
5 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
NKBV Klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen (of vergelijkbare ervaring), minimaal 14 jaar
Locaties
Ardennen

In één keer je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen halen? Naast de losse weekendcursussen bieden we in de zomer ook de mogelijkheid om de cursus binnen 5 dagen af te ronden. Kies voor een midweek Ardennen waarbij je de cursussen Single Pitch en Multi Pitch combineert op een efficiënte, leerzame manier.

Door de extra dag ten opzichte van twee losse cursussen wordt er genoeg tijd en ruimte gecreëerd om alle (nieuwe) stof op je te laten inwerken. Aan het eind van de 5-Daagse rond je jouw cursus af met het NKBV examen voor het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen. Hierna ben je helemaal klaar om voortaan zelfstandig te gaan klimmen.

CURSUSINHOUD

 • Herhalen voorklimmen
 • Ombouwen naar toprope
 • Ombouwen naar laten zakken
 • Ombouwen tot abseilen
 • Terugtrekken uit de rots
 • Standplaatsbouw
 • Zekeren vanaf een standplaats
 • Klimmen met dubbeltouw
 • Basis reddingstechnieken

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

CATERING

Tijdens de cursus zal van maandag tot en met donderdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd in onze gezellige bistro Le Moulin worden verzorgd. Op vrijdag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op zondag- en vrijdagavond is het ook mogelijk om een maaltijd te nuttigen in bistro Le Moulin. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening en kun je ter plaatse à la carte bestellen.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht. Mocht je iets meer luxe willen dan hebben wij ook de mogelijkheid om een Safaritent te boeken op camping Villatoile.

SPORTPOINT

Het Sportpoint van Mountain Network bevindt zich op de binnenplaats van de kasteelboerderij op Camping Villatoile. Het Sportpoint is een klein campingwinkeltje en tevens de Mountain Shop waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Voorklim 5-daagse is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen vereist. Dit certificaat kun je behalen tijdens een cursus Indoor Voorklimmen in één van de Mountain Network klimhallen in Nederland. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen kan en mag je zelfstandig voorklimmen in de rotsen. Wil je jezelf verder verdiepen in het rotsklimmen dan kun je nog verder met onze cursus Trad Klimmen, waar je leert klimmen in onbehaakt terrein.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Abonnementhouder (MN klimcentra) Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum Einddatum
12-07-2020 17-07-2020
26-07-2020 31-07-2020
16-08-2020 21-08-2020

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 595,00 voor niet-abonnementhouders en € 570,00 voor abonnementhouders en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Ongevallenverzekering
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

VERZEKERING

Mountain-Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl