Rotsklimmen en abseilen

Maak kennis met rotsklimmen in de Belgische Ardennen

 • Onder begeleiding van een ervaren instructeur
 • Prachtige omgeving van de Lesse vallei
 • Verschillende routes van diverse niveau's

Boeken

Prijs
€ 35,- per persoon
Duur
3 uur
Personen
maximaal 12 personen
Instroom
minimumleeftijd 8 jaar
Locaties
Ardennen

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om buiten in de rotsen te klimmen? Op eigen kracht omhoog om vervolgens te genieten van de mooiste uitzichten? Doe dan mee met de activiteit Abseilen en Klimmen! Dit is een 3 uur durend programma voor de individuele bezoeker.

Het startpunt voor je activiteit is ons Sportpoint op de binnenplaats van de kasteelboerderij op Camping Villatoile. Na een korte materiaal uitleg door je instructeur ga je op pad naar het klimgebied. Na een uitleg over hoe je veilig kan klimmen, ga je veilig gezekerd en op eigen kracht naar boven langs de steile rotswand. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over de Lesse vallei. Hierna daal je af via een spectaculaire abseil langs de steile rotswand.

Blijf jij liever met beide benen op de grond, maar zou je wel graag willen aanschouwen hoe jouw familie of vrienden het er vanaf brengen? Met een helmpje op je hoofd is het is geen probleem om met de groep mee te gaan en beneden aan de rotsen mee te kijken. Zelfs honden mogen mee!

HET KLIMGEBIED

Je gaat klimmen in het klimgebied Pont-à-Lesse op 15 minuten lopen vanaf de camping. Dit gebied heeft zowel makkelijke als moeilijke routes. Hierdoor bied het voor iedereen een uitdaging op zijn of haar niveau. Als je boven bent wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over de Lesse vallei.

PRAKTISCHE INFO

 • Voor deze activiteit zijn stevige wandel- of sportschoenen en sportieve kleding aan te raden.
 • Het is mogelijk om een tas mee te nemen en deze onder aan de rots neer te leggen.
 • Neem bij warm weer voldoende water en zonnebrand mee.

DATA EN TIJDEN

Deze activiteit wordt georganiseerd tijdens de meivakantie, feestdagen en in de zomervakantie (juli en augustus). De activiteit vindt doorgaans op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag plaats van 10:00 – 13:00 uur en is daardoor goed te combineren met een tweede activiteit in de middag. Wil je een complete dag op de rotsen? Dan wordt deze activiteit op woensdag aangeboden als Combiactiviteit Klimmen-Klettersteig. Deze combiactiviteit is inclusief lunch in onze horecagelegenheid Bistro Le Moulin.

AANKOMST

Bij aankomst zal Camping Villatoile de slagbomen voor je openen waarna je bij de receptie (houten huisje) een code voor het uitrijden kunt halen. Vermeldt hierbij dat je komt voor Mountain Network. Hierna tref je ons aan in het Sportpoint op de binnenplaats van de kasteelboerderij.

SPORTPOINT

Het Sportpoint is een klein campingwinkeltje en tevens de Mountain Shop. Hier kan je zowel klimmaterialen als voedingswaren kopen. Je vind in het Sportpoint ook een Mountain-Network medewerker waarbij je je kunt aanmelden voor de activiteit, deze zal je naar je instructeur begeleiden. 

LE MOULIN

Op de binnenplaats vind je ook onze gezellige bistro Le Moulin. Hier kan je na de activiteit altijd terecht om onder het genot van een drankje alle opgedane ervaringen even na te bespreken.

MAATREGELS OMTRENT CORONA

Zowel deelnemers als instructeurs zijn ten alle tijden verplicht om een mondmasker te dragen. Deelnemers zonder mondmasker kunnen ter plaatse een mondmasker kopen. Bekijk hier onze specifieke maatregels.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatieducoment over deze activiteit(PDF)

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom ​je in ons online boekingssysteem en reserveer ​je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing). ​Je kan kiezen uit betaling op locatie voor aanvang van de activiteit of online via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Rotsklimmen en abseilen Opgeven
Direct boeken

KOSTEN

Kosten van de geboekte activiteit zijn €35.00 per persoon en worden online betaald. Overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

 • Benodigde klimmaterialen
 • Begeleiding van de instructeur
 • Basis ongevallenverzekering

NIET INBEGREPEN

 • Bezoekerstarief Camping Villatoile (€2,- p.p.) en parkeertarief (€2,50 per auto). Laat het ticket zien bij onze bar Le Moulin en we verrekenen 50% van het bezoekerstarief wat je aan de camping betaalt hebt met je rekening.
 • Klimschoenen (Deze zijn niet noodzakelijk maar als ervaren klimmer kan het leuk zijn om deze zelf mee te nemen).
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden  (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Mountain-Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze activiteit gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit tijdig weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl