Abseilen en klimmen in de Ardennen | Al 25 jaar Mountain Network

Rotsklimmen en abseilen

Maak kennis met rotsklimmen in de Belgische Ardennen

 • Onder begeleiding van een ervaren instructeur
 • Prachtige omgeving van de Lesse vallei
 • Verschillende routes van diverse niveau's

Boeken

Prijs
€ 35,- per persoon
Duur
3 uur
Personen
maximaal 12 personen
Instroom
minimumleeftijd 8 jaar
Locaties
Ardennen

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om buiten in de rotsen te klimmen? Op eigen kracht omhoog om vervolgens te genieten van de mooiste uitzichten? Doe dan mee met de activiteit Abseilen en Klimmen! Dit is een 3 uur durend programma voor de individuele bezoeker.

Het startpunt voor je activiteit is ons basecamp bij de barrage achter op Camping Villatoile. Na een korte materiaal uitleg door je instructeur ga je op pad naar het klimgebied. Na een uitleg over hoe je veilig kan klimmen, ga je veilig gezekerd en op eigen kracht naar boven langs de steile rotswand. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over de Lesse vallei. Hierna daal je af via een spectaculaire abseil langs de steile rotswand.

Blijf jij liever met beide benen op de grond, maar zou je wel graag willen aanschouwen hoe jouw familie of vrienden het er vanaf brengen? Met een helmpje op je hoofd is het is geen probleem om met de groep mee te gaan en beneden aan de rotsen mee te kijken. Zelfs honden mogen mee!

HET KLIMGEBIED

Je gaat klimmen in het klimgebied Pont-à-Lesse op 15 minuten lopen vanaf de camping. Dit gebied heeft zowel makkelijke als moeilijke routes. Hierdoor bied het voor iedereen een uitdaging op zijn of haar niveau. Als je boven bent wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over de Lesse vallei.

PRAKTISCHE INFO

 • Voor deze activiteit zijn stevige wandel- of sportschoenen en sportieve kleding aan te raden.
 • Het is mogelijk om een tas mee te nemen en deze onder aan de rots neer te leggen.
 • Neem bij warm weer voldoende water en zonnebrand mee.

DATA EN TIJDEN

Deze activiteit wordt georganiseerd tijdens de meivakantie, feestdagen en in de zomervakantie (juli en augustus). De activiteit vindt doorgaans op dinsdag, donderdag en zaterdag plaats van 10:00 – 13:00 uur en op woensdag, vrijdag en zondag van 14:00 – 17:00 uur. De activiteit is hierdoor goed te combineren met een tweede activiteit in de ochtend of middag. Wil je een complete dag op de rotsen? Kijk dan eens of je deze activiteit kunt combineren met de activiteit Klettersteigen.

AANKOMST

Bij aankomst zal Camping Villatoile de slagbomen voor je openen waarna je bij de receptie (houten huisje) een code voor het uitrijden kunt halen. Vermeldt hierbij dat je komt voor Mountain Network. Hierna tref je ons aan bij de barrage achter op de camping.

MOUNTAIN-SHOP

De Mountain-Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op Camping Villatoile. De Mountain-Shop is een klein klim winkeltje waar je kleding, klimmaterialen en topo’s kunt kopen. Je vind hier ook een Mountain-Network medewerker waarbij je je kunt aanmelden voor de activiteit. Deze zal je naar je instructeur begeleiden.

MAATREGELEN OMTRENT CORONA

Zowel deelnemers als instructeurs zijn ten alle tijden verplicht om een mondmasker te dragen. Deelnemers zonder mondmasker kunnen ter plaatse een mondmasker kopen. Bekijk hier onze specifieke maatregels.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatieducoment over deze activiteit(PDF)

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom ​je in ons online boekingssysteem en reserveer ​je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing). ​Je kan kiezen uit betaling op locatie voor aanvang van de activiteit of online via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Rotsklimmen en abseilen Opgeven
Direct boeken

KOSTEN

Kosten van de geboekte activiteit zijn €35.00 per persoon en worden online betaald. Overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

 • Benodigde klimmaterialen
 • Begeleiding van de instructeur

NIET INBEGREPEN

 • Bezoekerstarief Camping Villatoile (€2,- p.p.) en parkeertarief (€2,50 per auto). Laat het ticket zien aan onze medewerker en we verrekenen 50% van het bezoekerstarief wat je aan de camping betaalt hebt met je rekening.
 • Klimschoenen (Deze zijn niet noodzakelijk maar als ervaren klimmer kan het leuk zijn om deze zelf mee te nemen).
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden  (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze activiteit gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit tijdig weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl