Kom Kanovaren in de Ardennen | Al 25 jaar Mountain Network

Kanovaren

Kanovaren over de Lesse

Rustig kabbelend over de Lesse genieten van de Belgische Ardennen; wie wil dat nu niet? Voor ieder soort gezelschap, klein of groot, is er de mogelijkheid om met een kano de Lesse af te dalen. De rivier is een ongevaarlijk beginners traject waarbij je op een spetterende en idyllische manier zelfstandig de Lesse vallei kan verkennen.


BELANGRIJKE INFORMATIE KANOVERHUUR
Wij verzorgen alleen begeleide kanotochten in groepsverband die onderdeel uitmaken van een dag- of weekendprogramma. Wil je zelfstandig kanovaren dan dien je rechtstreeks contact op te nemen met de lokale verhuurbedrijven; Lesse Kayak of Kayak Libert. Hier vind je ook meer informatie over tarieven, waterstanden et cetera.

 

Er zijn twee tochten mogelijk; een korte afvaart van 12 km en een lange afvaart van 21 km. De korte afvaart start in Gendron en duurt ongeveer 2,5 uur. Je kunt hierbij starten tussen 08:30 en 14:00. De lange afvaart start vanuit Houyet en duurt ongeveer 5 uur. Starten is hierbij mogelijk tussen 08:30 en 12:00. Het eindpunt voor beide tochten is in Anseremme.

PRAKTISCHE INFO

  • Kleding: draag zwemkleding onder sportkleren. Vergeet geen zonnebrandcrème en eventueel een pet bij mooi weer.
  • Schoenen die nat mogen worden zijn aan te raden gedurende de hele afvaart.
  • Reserve kleding: neem een handdoek mee en een extra set kleding en schoenen om bij terugkomst om te kleden. Het is aan te raden deze achter te laten in de auto; het tonnetje in de boot is niet heel groot. Warme douches en kleedkamers zijn gratis toegankelijk bij het eindpunt in Anseremme.
  • Neem geen waardevolle spullen, sleutels, mobieltjes of andere items mee die te verliezen zijn in de rivier.

DATA EN TIJDEN

Kano verhuur is iedere dag mogelijk op basis van beschikbaarheid. Gedurende de meivakantie, (feest)weekenden en de zomervakantie kan het druk zijn en raden wij eenieder aan om vooraf te boeken.

BOEKEN

Wij verzorgen alleen begeleide kanotochten in groepsverband die onderdeel uitmaken van een dag- of weekendprogramma. Wil je zelfstandig kanovaren dan kan je contact opnemen met de lokale verhuurbedrijven; Lesse Kayak of Kayak Libert.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl