Klettersteigen

Maak kennis met klettersteigen in de Belgische Ardennen

  • Onder begeleiding van een ervaren instructeur
  • Prachtige omgeving van de Lesse vallei
  • Een afwisselende route langs de rotswand

Boeken

Prijs
€ 35,00 per persoon
Duur
2,5 uur
Personen
maximaal 12 personen
Instroom
minimumleeftijd 8 jaar
Locaties
Ardennen

Klimmen, klauteren, jezelf beveiligen door middel van haken; dit is klettersteigen! Een klettersteig is een met staalkabels uitgezet parcours op een rotswand. De klettersteigroute die je bij deze workshop zal volgen is een route van ruim 200 meter lang die langs, over en door de rotsen naar boven kronkelt. Deze route is overzichtelijk, op bepaalde plekken uitdagend en uitstekend geschikt voor beginners.

Het startpunt voor je activiteit is ons Sportpoint op de binnenplaats van de kasteelboerderij op Camping Villatoile. Na een korte materiaal uitleg door je instructeur ga je op pad naar het klimgebied Pont-à-Lesse waar ook de klettersteigroute zit. Dit is slechts 15 minuten lopen vanaf onze locatie. Na een uitleg over hoe je veilig kan klettersteigen ga je op eigen kracht en eigen tempo de route volgen onder toeziend oog van je instructeur. Bijna aan het eind van de route wacht nog een spannende verrassing! Durf jij het aan?

Kijk hier voor meer info over deze activiteit (PDF)

PRAKTISCHE INFO

Voor deze activiteit zijn stevige wandel- of sportschoenen en sportieve kleding aan te raden.

DATA EN TIJDEN

Deze activiteit wordt georganiseerd tijdens de meivakantie, feestdagen en in de zomervakantie (juli en augustus). De activiteit vindt doorgaans op maandag, woensdag, vrijdag en zondag plaats van 14:00 – 16:30 uur en is daardoor goed te combineren met een activiteit in de ochtend. Op basis van beschikbaarheid en met een minimum aantal deelnemers van 6 is het ook mogelijk om deze activiteit op een moment naar keuze te organiseren. Kijk hier voor het complete activiteitenoverzicht. (Zondag 1 september bieden wij helaas geen klettersteigen aan)

 

PARKEREN EN ADRES

Bij aankomst zal Camping Villatoile de slagbomen voor je openen waarna je bij de receptie (houten huisje) een code voor het uitrijden kunt halen. Vermeldt hierbij dat je komt voor Mountain Network. Hierna tref je ons aan in het Sportpoint op de binnenplaats van de kasteelboerderij. Kijk hier voor de adresgegevens van Mountain Network Ardennen.

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom ​je in ons online boekingssysteem en reserveer ​je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing). ​Je kan kiezen uit betaling op locatie voor aanvang van de activiteit of online via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Klettersteigen Opgeven
Direct boeken

Kosten

Klettersteigen: € 35,00 per persoon

Inbegrepen

  • Benodigde klimmaterialen
  • Begeleiding van de instructeur
  • Basis ongevallenverzekering

Niet inbegrepen

  • Bezoekerstarief Camping Villatoile (€2,- p.p.) en parkeertarief (€2,50 per auto). Laat het ticket zien bij onze bar Le Moulin en we verrekenen 50% van het bezoekerstarief wat je aan de camping betaalt hebt met je rekening.
  • Reis- en annuleringsverzekering

Kijk hier voor de betalings- en annuleringsvoorwaarden (PDF)

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl