Klettersteigen

Maak kennis met klettersteigen in de Belgische Ardennen

  • Onder begeleiding van een ervaren instructeur
  • Prachtige omgeving van de Lesse vallei
  • Een afwisselende route langs de rotswand

Boeken

Prijs
€ 35,00 per persoon
Duur
3 uur
Personen
maximaal 12 personen
Instroom
minimumleeftijd 8 jaar
Locaties
Ardennen

Klimmen, klauteren, jezelf beveiligen door middel van haken; dit is klettersteigen! Een klettersteig is een met staalkabels uitgezet parcours op een rotswand. De klettersteigroute die je bij deze activiteit zal volgen is een route van ruim 200 meter lang die langs, over en door de rotsen naar boven kronkelt. Deze route is overzichtelijk, op bepaalde plekken uitdagend en uitstekend geschikt voor beginners.

DE KLETTERSTEIG

Je gaat klettersteigen in het klimgebied Pont-à-Lesse op 15 minuten lopen vanaf de camping. Deze route is overzichtelijk, op bepaalde plekken uitdagend en uitstekend geschikt voor beginners.  Als je boven bent wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over de Lesse vallei.

PRAKTISCHE INFO

  • Voor deze activiteit zijn stevige wandel- of sportschoenen en sportieve kleding aan te raden.
  • Neem bij warm weer voldoende water en zonnebrand mee.

DATA EN TIJDEN

Deze activiteit wordt georganiseerd tijdens de meivakantie, feestdagen en in de zomervakantie (juli en augustus). De activiteit vindt doorgaans op maandag, woensdag, vrijdag en zondag plaats van 14:00 – 17:00 uur en is daardoor goed te combineren met een andere activiteit in de ochtend. Wil je een complete dag op de rotsen? Dan wordt deze activiteit op woensdag aangeboden als Combiactiviteit Klimmen-Klettersteig. Deze combiactiviteit is inclusief lunch in onze horecagelegenheid Bistro Le Moulin.

AANKOMST

Bij aankomst zal Camping Villatoile de slagbomen voor je openen waarna je bij de receptie (houten huisje) een code voor het uitrijden kunt halen. Vermeldt hierbij dat je komt voor Mountain Network. Hierna tref je ons aan in het Sportpoint op de binnenplaats van de kasteelboerderij.

SPORTPOINT

Het Sportpoint is een klein campingwinkeltje en tevens de Mountain Shop. Hier kan je zowel klimmaterialen als voedingswaren kopen. Je vind in het Sportpoint ook een Mountain-Network medewerker waarbij je je kunt aanmelden voor de activiteit, deze zal je naar je instructeur begeleiden. 

LE MOULIN

Op de binnenplaats vind je ook onze gezellige bistro Le Moulin. Hier kan je na de activiteit altijd terecht om onder het genot van een drankje alle opgedane ervaringen even na te bespreken.

MAATREGELS OMTRENT CORONA

Zowel deelnemers als instructeurs zijn ten alle tijden verplicht om een mondmasker te dragen. Deelnemers zonder mondmasker kunnen ter plaatse een mondmasker kopen. Bekijk hier onze specifieke maatregels.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze activiteit(PDF)

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom ​je in ons online boekingssysteem en reserveer ​je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing). ​Je kan kiezen uit betaling op locatie voor aanvang van de activiteit of online via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Klettersteigen Opgeven
Direct boeken

KOSTEN

Kosten van de geboekte activiteit zijn €35.00 per persoon en worden online betaald. Overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

  • Benodigde klimmaterialen
  • Begeleiding van de instructeur
  • Basis ongevallenverzekering

NIET INBEGREPEN

  • Bezoekerstarief Camping Villatoile (€2,- p.p.) en parkeertarief (€2,50 per auto). Laat het ticket zien bij onze bar Le Moulin en we verrekenen 50% van het bezoekerstarief wat je aan de camping betaalt hebt met je rekening.
  • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

VERZEKERING

Mountain-Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze activiteit gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit tijdig weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl