Ardennenweekend MN Locaties

Met alle klimmers uit jouw hal naar de rotsen

 • Overnachten in tenten op camping
 • Rotsen op loopafstand van de locatie
 • Zelfstandig klimmen of volgen van cursus

Boeken

Prijs
Afhankelijk van programma
Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Instroom
Minimum leeftijd 18 jaar voor cursussen
Locaties
Ardennen

Verspreid door het jaar bieden we verschillende klimweekenden aan die speciaal voor één of twee Nederlandse Mountain Network locatie(s) worden georganiseerd. Samen met alle klimmers uit je eigen hal kun je gaan genieten van al het moois wat de rotsen te bieden hebben.

Je kunt als zelfstandige klimmer aansluiten of meedoen aan een van de diverse cursussen. In elk weekend is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de cursus Introductie Rotsklimmen. Tijdens deze cursus komen de basis rotsklimtechnieken, abseilen, basis touwtechnieken en gebiedskennis aan bod. De ideale kennismaking met het buiten klimmen! Naast deze cursus zal er een cursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch en/of Outdoor Voorklimmen Multi Pitch worden aangeboden.

INVULLING VAN HET WEEKEND

 • Mogelijkheid tot zelfstandige deelname
 • Mogelijkheid tot het volgen van de cursus introductie rotsklimmen
 • Mogelijkheid tot het volgen van de cursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch
 • Mogelijkheid tot het volgen van de cursus Outdoor Voorklimmen Multi Pitch

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

CATERING

Tijdens het weekend zal op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd in onze gezellige bistro Le Moulin worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om een maaltijd te nuttigen in bistro Le Moulin. Deze laatste maaltijden zijn wel voor eigen rekening en kun je ter plaatse à la carte bestellen.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen het weekend boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht. Mocht je iets meer luxe willen dan hebben wij ook de mogelijkheid om een Safaritent te boeken op camping Villatoile.

SPORTPOINT

Het Sportpoint van Mountain Network bevindt zich op de binnenplaats van de kasteelboerderij op Camping Villatoile. Het Sportpoint is een klein campingwinkeltje en tevens de Mountain Shop waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

 • Voor zelfstandige deelname dien je te beschikken over een actieve NKBV klimjaarkaart. Ook wanneer je kiest voor een langer verblijf en daardoor 1 à 2 dagen zelfstandig wilt gaan klimmen is een klimjaarkaart vereist.
 • Voor de cursus Introductie Rotsklimmen dien je te beschikken over een actief NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Dit certificaat kun je behalen tijdens een cursus Indoor Toprope in een van de Mountain Network klimhallen
 • Voor de cursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch dien je te beschikken over een actief NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Dit certificaat kun je behalen tijdens een cursus Indoor Voorklimmen in een van de Mountain Network klimhallen in Nederland.
 • Voor de Cursus Outdoor Voorklimmen Multi Pitch dien je met succes een cursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch te hebben afgerond.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van één van bovenstaande cursussen kun je doorgaan met de volgende in de rij. Heb je je Outdoor Voorklimmen Single- of Multi Pitch met succes afgerond? Dan ben je klaar om zelfstandig te gaan voorklimmen in het bijbehorende terrein. Wil je toch nog de volgende stap zetten na het behalen van je Outdoor Voorklimmen Multi Pitch? Dan kun je nog verder met onze cursus Trad Klimmen, waar je leert klimmen in onbehaakt terrein.

Download ons informatiedocument over de Introductie Rotsklimmen cursus (PDF).

Download ons informatiedocument over de Single Pitch cursus (PDF).

Download ons informatiedocument over de Multi Pitch cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Programma Abonnementhouder Opgeven
Direct boeken

DATA

Data Locatie
31-07-2020 t/m 02-08-2020 Dordrecht/Arnhem
07-08-2020 t/m 09-08-2020 Amsterdam/Nieuwegein
21-08-2020 t/m 23-08-2020 Heerenveen/Noardwand

Tot een week van tevoren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Zelfstandig klimmen € 85,00 per persoon
Introductie Rotsklimmen € 225,00 per persoon *
Outdoor Voorklimmen Single Pitch € 245,00 per persoon *
Outdoor Voorklimmen Multi Pitch € 245,00 per persoon *
Extra nacht vooraf/achteraf € 15,00 per nacht

* Abonnementhouders ontvangen nog € 15,00 korting over dit bedrag

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Ongevallenverzekering
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan een cursus deel te nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

VERZEKERING

Mountain Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Een locatieweekend gaat doorgaans altijd door. Echter zijn er wel een minimum aantal deelnemers nodig voordat een cursus door kan gaan. Voor alle cursussen geldt dat ze doorgaan vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl

Video