Verenigingen - Mountain Network

Verenigingen

Een sportief en spannend verenigingsweekend in de Belgische Ardennen

Wil je bijvoorbeeld met je teamleden van je sportvereniging, je vriendengroep of de leden van je dansvereniging een actief outdoor weekend beleven in de Belgische Ardennen? Dan is het Survival Weekend van Mountain Network Ardennen echt iets voor jou! Wij nemen je mee naar de Lesse vallei, vlakbij het historische stadje Dinant, waar we je een weekend lang onderdompelen in sport en avontuur!

Offerte aanvragen

Stel samen

Mountain Network Ardennen is gevestigd in een historische kasteelboerderij, dat het centrale punt gaat vormen voor dit sportieve weekend of dagtrip. Wij nemen je bijvoorbeeld mee op een klettersteig en abseil, we gaan een kanotocht maken, boogschieten, een mountainbiketocht en nog veel meer. Het verleggen van grenzen en het maximale uit jezelf halen staat centraal.

Wij verzorgen het gehele weekend voor je, dus ook eten en overnachten. Overnachten is mogelijk op de naastgelegen camping Villatoile, waar je gebruik kan maken van onze koepeltenten, of natuurlijk je eigen tentjes kan opzetten. Café ‘Le Moulin’, gelegen in onze kasteelboerderij, verzorgt ontbijt, lunch en diner en biedt genoeg ruimte om onder het genot van een heerlijk Belgisch biertje, na te praten met de groep, bij het warme en sfeervolle haardvuur.

Minder dan 12 personen?
Outdoor weekend Ardennen 2Dan is het Survivalweekend heel geschikt voor jullie. Kijk voor meer informatie op:

Survivalweekend Ardennen

Voorbeeldprogramma

De aankomst voor jou is op vrijdagavond. Na een welkomstdrankje met wellicht al een groot deel van jouw team voor het weekend is het tijd om naar bed te gaan en jezelf op te laden voor de twee mooie dagen die eraan komen. De volgende ochtend start je op tijd met een heerlijke ontbijt in eetcafé Le Moulin waarna je zal beginnen met het programma van de dag, waarin je bijvoorbeeld gaat rotsklimmen en mountainbiken. Tussen de middag nuttig je een lunchpakketje bij je activiteit en in de avond staat er een warme maaltijd voor je klaar in Le Moulin. En het leukste is: dit was pas dag 1!

Minimum aantal deelnemers

Wij verzorgen al vanaf 12 personen maatwerkprogramma’s. Op de volgende tabbladen zie je naast de diverse bouwstenen waaruit jij je eigen programma kan samenstellen, ook het minimum aantal deelnemers voor de betreffende activiteit.

Stel samen

Sportieve en recreatieve activiteiten in de directe omgeving van de kasteelboerderij. Over het algemeen genomen is het mogelijk om één activiteit per dagdeel te ondernemen.

Klimmen en abseilen
Veilig gezekerd klim je onder begeleiding van onze instructeur op eigen kracht langs de steile rotswand naar boven. Hierna daal je via een spectaculaire abseil weer af naar beneden.

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers.
3 uur minimaal 8 jaar € 32,50 € 28,50

Klettersteigen
Op de rotsen van ‘Pont-à-Lesse’ vind je een van de mooiste klettersteig routes van de Ardennen. Je volgt een klimroute van 200 meter lang naar de top. Vanaf daar heb je fantastisch uitzicht over de Lesse vallei.

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
2,5 uur minimaal 8 jaar € 30,00 € 26,50

Mountainbiketour (begeleid)
Verken onder begeleiding van een instructeur de uitdagende mountainbikeroutes van de Lesse vallei. Eerst staat een pittige klim op je te wachten waarna je weer vliegensvlug afdaalt naar het niveau van de Lesse.

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
3 uur minimaal 12 jaar
minimale lengte 1.60 m
€ 25,00 € 21,50

Mountainbike verhuur
Na een korte uitleg over de fiets ga je op pad en kun je geheel zelf bepalen wat jouw route gaat zijn. Er zijn verschillende routekaarten beschikbaar die je mee kunt nemen. Daarnaast ontvang je een helm en reparatiesetje. Deze activiteit wordt niet begeleid door een instructeur.

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
Halve dag minimaal 12 jaar
minimale lengte 1.60 m
€ 20,00 € 20,00
Hele dag  minimaal 12 jaar
minimale lengte 1.60 m
€ 30,00 € 30,00

Kanoverhuur
Huur een één- of tweepersoons kano en verken zelfstandig de idyllische Lesse vallei. Tijdens je tocht peddel je langs het mooie kasteel van Walzin, natuurpark Furfooz en kom je twee watervallen tegen. Houd jij het droog? Kies voor de korte route van 12 km (± 2,5 uur) of de lange route van 21 km (± 5 uur). Lopend of met de auto ga je naar het eindpunt van de kanotocht in het dorpje Anseremme. Hier pak je de trein naar het beginpunt vanuit waar je rustig terug peddelt naar je auto. Deze activiteit wordt niet begeleid door een instructeur en treinticket is niet inbegrepen.

Lengte Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
12 of 21 km
1-persoonskajak
minimaal 5 jaar
zwemdiploma
vanaf € 24,50 vanaf € 24,50
12 of 21 km
2-persoonskajak
minimaal 5 jaar
zwemdiploma
vanaf € 20,50 vanaf € 20,50

Tube Race
Bouw een ‘zeewaardig’ vlot met reuze binnenbanden (tubes), houten balken en touw en vaar vervolgens de rivier de Lesse af. Durf jij de waterval af te gaan? Veel plezier en een nat pak zijn gegarandeerd. Ook geschikt voor volwassenen!

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
2,5 uur minimaal 5 jaar,
zwemdiploma
€ 9,50 € 8,50

Junior Adventure
Voor de jongste avonturiers! Maak een vuurtje waarop jij je eigen broodje knakworst kunt roosteren. Daarna bouwen we een touwparcours richting de rivier om water te halen wat je gaat zuiveren. Doof hiermee snel het vuur zodat je jouw broodje veilig op kunt eten!

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
2 uur minimaal 6 jaar € 12,50 € 11,00

Archery Tag
Dé rage van dit moment! Archery Tag is een spannend spel met echte bogen en pijlen met daarop een zachte foampunt waarmee de teams strijden om de overwinning. Opblaasbare bunkers, verdeeld over beide speelvelden, zorgen voor de nodige bescherming.

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
2,5 uur minimaal 12 jaar
minimaal 8 deelnemers
€ 19,50 € 17,00

Boogschieten
Na een kennismaking met de handbogen schieten we eerst wat proefpijlen op het doel. Hierna houden we een ludieke wedstrijd; schiet zoveel mogelijk pijlen in de roos en probeer de ballonnen te raken. Ben jij de Robin Hood van de groep?

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
2 uur minimaal 7 jaar € 14,50 € 12,50

GPS wandeling
Na een korte instructie start je op eigen gelegenheid een GPS wandeling door de prachtige Lesse vallei. Geniet in je eigen tempo van de natuur, de omgeving en kom langs diverse historische plekken. De GPS leidt je rond langs verschillende opdrachten en ook weer veilig terug naar het startpunt.

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
2 uur Alle leeftijden, min. 1 volwassene € 9,50 € 9,50

Paintball
Op 15 minuten rijden vanaf Mountain Network Ardennen ligt een prachtige locatie om te paintballen. Wij werken hiervoor samen met onze partner Paintball Agimont wiens streven is om de grootste paintball locatie van Europa te worden. Je hebt dan ook keuze om de strijd aan te gaan op een van de 12 verschillende velden óf in een groot verlaten commando training center. En dit alles is gesitueerd in een grote burgt. Na een korte uitleg ga je het veld in met maar liefst 300 balletjes in je geweer. Schakel jij je tegenstander het snelst uit?

Duur Instroom Prijs pp 12-19 pers. Prijs pp vanaf 20 pers. 
2 uur minimaal 6 jaar (junior paintball)
minimaal 10 deelnemers
vanaf € 30,00 vanaf € 30,00

Recreatieve activiteiten:

Er zijn diverse recreatieve activiteiten te ondernemen in Dinant en omgeving. Hieronder een beknopte omschrijving van vier aanraders en de link naar de website. Je dient deze activiteiten zelf te boeken.

Bezoek lokale bierbrouwerij Caracole: Begeleid bezoek aan de pittoreske artisanale brouwerij La Caracole. Voor of na de rondleiding kun je vier karaktervolle bieren proeven: Troublette, Saxo, Caracole en Nostradamus. Deze bieren zijn allen op traditionele wijze op houtvuur gebrouwen in koperen ketels, zoals de stichters van de brouwerij dit ook in de 18e eeuw deden. Bezoeken zijn geheel het seizoen mogelijk in het weekend en in de zomermaanden ook op woensdag. www.brasseriecaracole.be  

Bezoek Citadel Dinant: Deze vesting heeft een rijke historie waarbij de Hollandse overheersers een belangrijke rol hebben gespeeld. De lokale gids leidt je rond (inbegrepen in toegangsprijs). Ook is er een speciale kinderrondleiding waarin er met een opdrachtenboekje spelenderwijs kennis gemaakt kan worden met de geschiedenis. Bovenop de vesting, die 100 meter boven het stadje uitsteekt, heb je een duizelingwekkend uitzicht op de Maas en de wijde omgeving. www.citadellededinant.be

Bezoek grot La Merveilleuse: Reeds vanaf de eerste meters zul je versteld staan van dit mysterieuze universum van stalactieten en stalagmieten. Onder begeleiding van een lokale gids verken je al wandelend de mooiste grot van de omgeving. www.belgie-toerisme.be

Bezoek tuinen van Annevoie: Ontdek de betoverende watertuinen van Annevoie, een schitterend Waals erfgoed uit de 18e eeuw. Een wandeling met als voornaamste ingrediënten ontspanning en frisheid temidden van watervallen, fonteinen, majestueuze, oude bomen, perfect gesnoeide haagbeuk, valse grotten met trompes l’oeil, een typisch Waalse kunstvorm. Kies voor een vrij bezoek of huur een gids in. www.annevoie.be

Stel samen

Onderstaande maaltijden worden verzorgd in de sfeervolle Bistro Le Moulin, gelegen in de kasteelboerderij.

Koffieontvangst Sax
koffie en thee – diverse lokale lekkernijen.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 5,00

Petit déjeuner Villatoile
koffie of thee met een croissant.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 3,50

Ontbijtbuffet Bayard
twee soorten brood – hartig en zoet beleg –  croissant – gekookt ei – koffie en thee – melk – jus d’orange.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 8,50

Ontbijtbuffet Anseremme
diverse soorten brood – luxe broodjes – hartig en zoet beleg – gekookt ei – koffie en thee – melk – jus d’orange – fruit – muesli – yoghurt.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 15 personen € 12,50

Lunchbuffet Merveilleuse
twee soorten brood – hartig en zoet beleg – koffie en thee – melk – Jus d’Orange.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 7,50

Lunchbuffet Walzin
soep van de dag – diverse soorten brood – chocolade broodje – hartig en zoet beleg – groene salade – koffie en thee – melk – jus d’orange.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 15 personen € 17,50

Lunchpakket Furfooz
flesje bronwater – blikje frisdrank – belegde broodjes – stuk fruit –  candybar.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 12,50

Versnapering Freyr
bronwater – blikje frisdrank –  stuk fruit – candybar.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 5,00

Energybreak Colebi
bronwater – sportdrankje – mueslireep –  stuk fruit.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 5,00

Bittergarnituur Jupiler
diverse soorten warme snacks met sauzen.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 5,00

Borrelgarnituur Leffe
kaas en worst plankje – borrelnootjes – kaasstengels – snoeptomaatjes.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 6,75

Aperitief Citadel
glas prosecco – Belgische bonbons.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 6,00

Plat du jour Villatoile
verse dagmaaltijd met salade en stokbrood.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 9,50

Plat du jour Platane
verse pasta maaltijd – groene salade – stokbrood – kruidenboter –  koffie en thee met Belgische bonbon.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 17,50

Barbecue Le Barrage
vlees- en vis barbecue – diverse sauzen – een groene salade – baguette – kruidenboter.
De barbecue zal plaatsvinden op het terras van bistro Le Moulin of op de binnenplaats van de kasteelboerderij. Wij leveren alle boodschappen, de barbecue incl. gasfles, borden, bestek en we nemen de schoonmaak op ons. Je gaat zelf aan de slag met grillen. Drankjes zijn niet inbegrepen en het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 6 personen € 15,00

Barbecue Ardennen
bourgondische vlees- en vis barbecue – diverse sauzen – diverse verse salades – baguette – kruidenboter – koffie en thee met bonbon.
De barbecue zal plaatsvinden op het terras van bistro Le Moulin of op de binnenplaats van de kasteelboerderij. Wij leveren alle boodschappen, de barbecue incl. gasfles, borden, bestek en we nemen de schoonmaak op ons. Je gaat zelf aan de slag met grillen. Drankjes zijn niet inbegrepen en het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 15 personen € 25,00

Indisch buffet Kendari
gegrilde kipsate in een Indische satésaus – daging rendang – nasi goreng – ei.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 15 personen € 20,00

Dessertbuffet La Meuse
een mooi opgemaakt plateau met diverse soorten ijs – verse fruitsalade.

Aantal personen  Prijs pp. 
vanaf 15 personen € 9,50

Stel samen

Op en in de nabijheid van Mountain Network Ardennen zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden.

Camping Villatoile
Mountain Network Ardennen is gevestigd op Camping Villatoile. Het kampeerterrein met historische kasteelboerderij ligt in een meander van de Lesse en is 11 hectare groot. Dankzij de ligging is er een schitterend uitzicht op tal van rotsen en bossen. Op een open weide met bomen, wegen, waterpunten en openbare verlichting bevinden zich 270 plaatsen. Voor een overnachting op de camping verzorgt Mountain Network 2-persoons koepeltentjes. Je dient hiervoor zelf slaapspullen mee te nemen (matje/luchtbed, slaapzak, kussen).

Periode  Prijs pp 6-14 pers.  Prijs pp vanaf 15 pers.
per nacht € 15,00 € 15,00

Safaritent
Een verblijf in onze safaritenten staat garant voor comfort in een natuurlijke omgeving. De tenten zijn sfeervol ingericht, gemaakt van robuust canvas en zijn gebouwd op een houten vlonder. Een safaritent heeft een ruime afmeting van 35 vierkante meter en beschikt over 2 gescheiden slaapruimten, één met een tweepersoonsbed en in de andere staan twee stapelbedden. Hiermee is er ruimte tot wel 6 personen. In de verblijfsruimte bevindt zich een volledig ingerichte keuken met eet- en kookgerei en grote eettafel. De gezellige veranda met loungebankjes biedt verkoeling tijdens warme zomeravonden.

Periode  Prijs
Weekend vanaf € 335,00 per tent
Midweek vanaf € 435,00 per tent
Week vanaf € 740,00 per tent
Extra persoon € 17,50 per nacht

Groepshuis Le Platane
Dit groepshuis bevindt zich in de kasteelboerderij en beschikt over 1 kamer met stapelbed en 2-persoonsslaapbank, 1 kamer met 2-persoonsbed en stapelbed, 1 kamers met 2 1-persoonsbedden en aangrenzende badkamer met toilet. Daarnaast is er een keuken en een tweede een badkamer met toilet. Dit verblijf biedt plaats voor maximaal 10 personen. Onderstaande prijzen zijn op basis van 6 personen. Je dient hiervoor zelf beddengoed mee te nemen.

Periode  Prijs
Weekend vanaf € 285,00
Midweek vanaf € 455,00
Week vanaf € 555,00
Extra persoon € 14,50 per nacht
Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Groepshuis Le Fenil
Het tweede groepshuis in de kasteelboerderij beschikt over 2 kamers met een 2-persoonsbed en een stapelbed, mezzanine met 8 slaapplaatsen, keuken, woonkamer, toilet, badkamer. Dit verblijf biedt plaats voor maximaal 16 personen. Onderstaande prijzen zijn op basis van 6 personen. Je dient hiervoor zelf beddengoed mee te nemen.

Periode  Prijs
Weekend vanaf € 285,00
Midweek vanaf € 455,00
Week vanaf € 555,00
Extra persoon € 14,50 per nacht
Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Groepshuis Le Frêne
Dit sfeervolle groepshuis bevindt zich in de kasteelboerderij en beschikt over een keuken, 3 kamers met 2 stapelbedden per kamer, 2 kamers met 4 stapelbedden per kamer, een mezzanine met 5 slaapplaatsen, een gezellige verblijfsruimte, meerdere douches en een toilet. Dit verblijf is geschikt voor maximaal 33 personen. Onderstaande prijzen zijn op basis van 16 personen. Je dient hiervoor zelf beddengoed mee te nemen.

Periode  Prijs
Weekend vanaf € 565,00
Midweek vanaf € 1125,00
Week vanaf € 1695,00
Extra persoon € 17,50 per nacht
Schoonmaakkosten (verplicht) € 125,00

Bungalowpark Landal Les Etoiles
Op nog geen 20 minuten rijden vanaf Mountain Network Ardennen ligt Bungalowpark Landal Les Etoiles. Prachtig gelegen op een zuidelijke berghelling van de Maasvallei ligt dit 28 hectare grote, ruim opgezette, resort. Vanaf de veranda kijk je uit op de prachtige Maasvallei met Frankrijk als decor. Er zijn diverse typen bungalows geschikt voor 4 tot 8 personen.

Prijs en verblijfsperiode op aanvraag.

Neem contact op voor meer informatie

Bel: ​+31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl