Schoolkamp of schoolreis naar de Ardennen | Al 25 jaar Mountain Network

Schoolkamp

Een sportieve en educatieve schoolreis

Mountain Network Ardennen is gevestigd in een kasteelboerderij nabij het historische stadje Dinant op circa een uur reizen vanuit Brussel. Met de rivier de Lesse, uitgestrekte bossen, en de vele rotsen en grotten in de directe omgeving staat Mountain Network Ardennen garant voor een sportieve, culturele, educatieve, maar vooral onvergetelijke schoolreis in de Ardennen!

Offerte aanvragen

 

Als je op zoek bent naar een schoolkamp of een werkweek waar plezier, cultuur en sport centraal staan, dan ben je bij Mountain Network Ardennen aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd in een historische kasteelboerderij in de Lesse vallei, van waaruit wij volledige schoolkampen en werkweken verzorgen. Hierin staan sport, cultuur en plezier centraal. Wij werken voor jouw een programma op maat uit, aan de hand van jouw wensen en budget. De omgeving van Mountain Network Ardennen wordt gedomineerd door vele rotsen en de rivier de Lesse, waar wij sportieve activiteiten met onze eigen instructeurs organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rotsklimmen, klettersteig, abseilen, mountainbiken, gps-tochten en kanovaren. De ligging nabij het historische stadje Dinant zorgt er ook voor dat we culturele en historische activiteiten kunnen organiseren, door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de Citadel van Dinant, het kasteel van Freyr of Vêves en de grotten van La Merveilleuse.

Onze programma’s

Mountain Network heeft meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van schoolkampen in de Ardennen. Deze ervaring heeft ertoe geleid dat wij twee invalshoeken hebben ontwikkeld van waaruit onze programma’s op maat worden uitgewerkt. Ben je op zoek naar een schoolkamp waar teamwork, survivalskills en het ontdekken van competenties centraal staan, of juist een werkweek waarin volop sport en avontuur te beleven is? Of ben je juist op zoek naar een schoolkamp met een evenwichtige afwisseling tussen sportieve, culturele en historische elementen? Wij werken aan de hand van jouw wensen graag een programma uit.

• Back to basic: Terug naar de basis. Dit programma is ideaal om een klas nader kennis met elkaar te laten maken en om onontdekte competenties van de leerlingen aan te boren.

• Sportief cultureel: Dit programma is ideaal voor de klas die niet alleen sportief maar ook cultureel aan de slag willen gaan.

• Adventure plus: Een sportklas die wel toe is aan een sportieve challenge of een klas die wel wat extra uitdaging kan gebruiken? Dit programma zit bomvol sportieve activiteiten en zal een goede inzet vragen van de leerlingen.


Back to Basic

Schoolkamp Ardennen

Back to basic, de naam zegt het al: terug naar de basis. Dit programma is ideaal om een klas nader kennis met elkaar te laten maken en om onontdekte competenties van de leerlingen aan te boren. In de Lesse vallei, gaan de leerlingen aan de slag met een combinatie van diverse back-to-basic en sportieve activiteiten, waarbij de essentie kan komen te liggen op ontwikkelen van vaardigheden als teamwork, leiderschap en individuele ontwikkeling (succeservaringen).

Voorbeeldprogramma Schoolkamp Ardennen ´Back to basic´


Sportief Cultureel

Schoolkamp Ardennen

Dit programma is ideaal voor de klas die niet alleen sportief maar ook cultureel aan de slag willen gaan. Onze historische kasteelboerderij vormt het middelpunt van deze sportieve en culturele reis door de omgeving van het historische stadje Dinant.

Voorbeeldprogramma Schoolkamp Ardennen ´Sportief Cultureel´


Adventure Plus

Schoolkamp Ardennen

Een sportklas die wel toe is aan een sportieve challenge of een klas die wel wat extra uitdaging kan gebruiken? Dit programma zit bomvol sportieve activiteiten en zal een goede inzet vragen van de leerlingen. De Lesse vallei is de ideale uitvalsbasis voor een week lang sport en avontuur.

Voorbeeldprogramma Schoolkamp Ardennen ´Adventure Plus´


WAAROM MOUNTAIN NETWORK ARDENNEN?

  • Betrouwbaarheid: wij verzorgen ruim 25 jaar sportieve en educatieve werkweken voor (internationale) scholen.
  • Kwaliteit: wij werken met de beste materialen, een team van gecertificeerde en enthousiaste medewerkers en verzorgen en presenteren catering op hoog niveau.
  • Programma: een combinatie van sportieve, leerzame en uitdagende activiteiten waarbij diverse vaardigheden en competenties aan bod komen.
  • Locatie: onze kasteelboerderij in de Lesse vallei is een originele en uiterst sfeervolle locatie. Activiteiten, overnachten én catering op één locatie!

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl

Video