Stick to Plastic

Deep Water Boulderwedstrijd in Heerenveen

Op zaterdag 17 oktober was Mountain Network Heerenveen de gastheer en organisator van het eerste deep water boulder evenement van Nederland: Stick to Plastic. Niet alleen de flinke boulderhal van MN Heerenveen maar ook het naast gelegen zwembad waren het toneel van een druk bezochte, succesvolle en vooral gezellige wedstrijddag.


Wat begon als een barpraatje werd door (toenmalig) locatiemanager Jaap de Rooij en sportmedewerker Koen Vromans opgepakt als een ultieme kans om het deep water boulderen op de kaart te zetten. In samenwerking met de NKBV werd hun oude wedstrijdmuur omgetoverd tot een vier meter hoge boulderwand hangend boven het zwembad naast de klimhal. 100 boulderaars togen naar het noorden van het land om de boulders te beklimmen.

In vijf groepen gingen de deelnemers de uitdaging aan om de diverse boulders te toppen. Speciaal vanwege de grote animo werd de klimhal omgebouwd met 62 nieuwe boulders waar iedereen zich mee kon vermaken, tot ze werden opgeroepen om het zwembad in te gaan. Op een bootje werden de deelnemers naar de wand gevaren en na het inlezen was het maar hopen dat je een nat pak behaalde nádat je de boulder had getopt.

Dat deep water boulder toch een stukje lastiger is merkt Jimmy van Rijn op in zijn verslag op Siked.nl: “Dat wat normaal een 5a is, voelde nu mede door de nattigheid als een 5c of zelfs 6a”. De uitdaging voor de boulderaars was dus groot.

Tijdens de spectaculaire finale bleek nog maar eens dat de boulders erg hard waren. Zes dames en zes heren streden om op de hoogste trede van het podium te komen. Het aanwezige publiek kon genieten van een spektakel, ondanks dat geen van de finalisten een top wist te halen.

Bij de dames was Iris Straatsma uiteindelijk de beste, op de voet gevolgd door Elbrich Schoorstra en Joseliene Verloop op een gedeelde tweede plaats. Alise Zvugle maakte het podium compleet met een knappe derde plaats.

Bij de heren liet Dennis List de concurrentie achter zich en pakte het goud. De tweede plaats was voor Niels Vunderink en op een gedeelde derde plaats stonden Jurrien Tieleman en Wibo Wester.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement. Wij bedanken onze sponsoren NIHIL, Mad Rock en de NKBV om van dit evenement een groot succes te maken. Wij bedanken ook de medewerkers en vooral onze vaste klimmers, die vele (vrijwillige) uren hebben gestoken in de organisatie van dit evenement. Deze try-out smaakt wat ons betreft naar meer, dus er komt een vervolg. Zet 22 oktober 2016 maar vast in je agenda!

Op onze Facebook-pagina kun je alle foto’s bekijken.

Foto’s: Le Pyruvate Outdoor Photography
Bron en wedstrijdverslag: Jimmy van Rijn, Siked.nl