Basiscursus Boulderen

De start van je bouldercarrière

  • Leer basistechnieken van boulderen, onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs
  • Leer meer over vallen, blessurepreventie en warming-ups
  • Inclusief 1 maand toegang tot de boulderhal vanaf de startdatum van de cursus

Boeken

Prijs
€ 80,00
Duur
3 lessen van 1,5 uur
Personen
maximaal 8 deelnemers
Instroom
vanaf 16 jaar
Locaties
Arnhem Rijnboulder

Heb jij de introductieles gevolgd, maar weet je nog niet hoe je zelfstandig verder kan boulderen. Of wil je meer tips en pointers om zekerder de boulderwanden op te gaan? Doe dan mee met de Basiscursus boulderen. In drie lessen van anderhalf uur geven we je een goede basis waarmee je jouw boulderavontuur kan starten!

Dit programma is samengevoegd met Mountain Fit; hét wekelijkse trainingsprogramma voor volwassenen van Mountain Network.

Welke technieken moet je gebruiken, hoe land je veilig op de mat, hoe beklim je een route? Al deze zaken komen voorbij in de basiscursus boulderen. Je leert daarnaast direct een aantal andere startende boulderaars kennen waarmee je wellicht ook na de cursus verder kan boulderen. Vanaf de eerste dag van de cursus krijg je een maand onbeperkt toegang tot de boulderhal, waarmee je ook buiten de cursus kan komen oefenen en dat raden we je ook aan! Tijdens de drie lessen kan je ook gebruik maken van onze klimschoenen.

Programma

De eerste les draait om de voorbereiding. Hoe moet ik vallen, hoe voer ik een goede warming-up uit en wat zijn de (spel)regels? Uiteraard krijg je handvatten om moeilijkere boulders te klimmen. Er wordt dieper ingegaan op dat wat je in de introductieles hebt meegekregen.

De tweede les staat in het teken van de herhaling van misschien wel het belangrijkste in de bouldersport: ‘hoe moet ik vallen?’ Verder krijg je uitleg over verschillende klimschoenen, zodat je de keuze kan maken die het beste bij je past. Ook wordt er ingegaan op het gebruik van pof en woodstocks en ga je onder intensieve begeleiding van de instructeur vrij boulderen.

In de derde les krijg je gevorderde bouldertechnieken mee. Je krijgt een aantal ‘trucjes’ die vooral bij moeilijkere boulders voorbij komen (dyno’s/jumpstarts etc.). Daarnaast kan je starten met je eigen projecten onder begeleiding van de instructeur. Als laatste geven we je nog meer mee over blessurepreventie, hoe onze krachttrainingszone je kan helpen bij het steeds een stapje verder komen op de boulderwanden en uiteraard over vervolgcursussen.

Wanneer mag je deelnemen?

Deze cursus staat open voor iedere beginnende boulderaar vanaf 16 jaar oud. Er zijn geen verdere deelname-eisen.

Praktische informatie

  • De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers
  • Kleding: soepel zittende sportkleding met schone sportschoenen

What’s next?

Na deze cursus heb je een goede basis om zelfstandig verder te gaan met boulderen. Mocht je meer techniek willen opdoen, dan zou je kunnen denken aan onze Bouldertechniek cursus 1 in RijnBoulder in Arnhem. Hier leer je moeilijkere boulders klimmen.

Vragen?

Heb je specifieke vragen over deze cursus? Neem dan contact met ons op!

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Cursus Type Opgeven

Geen datum bekend. Neem contact op met de locatie om te informeren naar nieuwe cursusdata.

Dit programma is samengevoegd met Mountain Fit; hét wekelijkse trainingsprogramma voor volwassenen van Mountain Network.

Kosten

Basiscursus boulderen: € 80,00

Beschikbare data en tijden

Wij verzorgen deze cursus geregeld. Wil je weten wanneer de volgende cursus start? In de boekingsmodule vind je alle beschikbare data en tijden aan. Voor cursussen geldt dat een cursus per persoon geboekt dient te worden. In de kalender worden de startdagen aangegeven. Kies een datum en je ziet de starttijd. Om de betreffende datum en tijd te boeken klik je de tijd aan en doorloop je de rest van het boekingsproces. Staat er voor jou locatie geen datum aanklikbaar? Dan bieden we op dit moment de cursus niet aan.

Inbegrepen

  • Klimschoenen tijdens de lessen
  • Entree. Je krijgt vanaf de startdatum van de cursus een maand een promotie abonnement van ons, zodat je altijd binnen kan komen om te trainen. Voor RijnBoulder geldt dat dit abonnement enkel geldig is voor RijnBoulder, je kan hiermee geen gebruik maken van de faciliteiten van de klimhal in Arnhem. In Dordrecht mag je hiermee ook gebruik maken van de fitness faciliteiten.

Overige

  • Deze cursus is bedoeld voor iedereen van 16 jaar of ouder. Ben je jonger? Wellicht dat onze Mountain Club iets voor je is.
  • Indien je al abonnementhouder bent van Mountain Network, vervalt het gratis abonnement.
  • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl